בקשה

בקשה ../images/Emo92.gif

For tomorrow morning's lecture to new moms, I want to start with words that come to mind when you are breastfeeding........ could you please write me one word that you think of when you think of your experience of breastfeeding, and then tell me the age of your baby. I will give them your responses from each stage so that they can understand that it is a process, and sometimes it is not easy, or not natural.​

Revili

New member
התהליך אצלי...

אספתי מכל שלושת הילדים...מקווה שיעזור חודש- חודשיים ראשונים : חוסר בטחון אולי ננסה תמ"ל ? כואב נעים מותשת חצי שנה : הצלחתי אינטנסיבי עייפה שנה : גאווה נוח בריא אולי די? שנתיים : גמילה? החלטה שלו שלא יגמר עכשיו

מינימי2

New member
התהליך אצלי

הגדולה ינקה עד גיל 1.4, לא היה לי שום ידע והקושי ההתחלתי היה עצום (חודשיים של סבל...) לפני הלידה: בטח מניקה, הכי פשוט, הכי טבעי... מי חשב על קשיים?! מיד לאחר הלידה: תסכול, דאגה... למה היא לא מתחברת? בתקופה הראשונה: כואב נוראאאאא, פצוע, שלא תגיע ההנקה הבאה...., חוסר ביטחון, דאגה, הענות טוטאלית, ברור שלא מוותרת. לאחר חודשיים וחצי: הכל בסדר, היא בסדר, אני בסדר.... חיבור טוטאלי, רגיעה, עשיתי את זה. עם תחילת המוצקים: קצת אויר לקראת גיל שנה: עד מתי ממשיכים? היא כבר לא צריכה אותי... אולי את רוצה בכל זאת...? אולי קצת...? לקראת גמילה: די, מיצינו, היא כבר כמעט לא יונקת, אני לא מוצץ או משחק... מספיק. הגמילה הייתה מהירה ביותר ללא שום קושי לילדה או לי. עם הקטן (בן שנתיים וחודש ויונק) לפני הלידה: יותר גרוע מהפעם הקודמת לא יכול להיות..., חשש עצום, לקרוא, ללמוד... התקופה הראשונה: אני יודעת איך לעשות את זה, הקלה עצומה, הענות טוטאלית, הכל בסדר, זה מצליח, סיפוק, חיוכים ראשונים, קרבה גדולה עם תחילת המוצקים: קצת אויר, מעכשיו יהיה פחות 'צפוף' עם החזרה להנקה מלאה בגיל 8 חודשים: אני איתו, הכל בסדר, ביטחון, הענות בסביבות גיל שנה (עדיין הנקה מלאה): משבר, לא מתקדמים, דאגה, בכל זאת הענות טוטאלית, אמון בטבע בסביבות גיל 1.5 : אנחנו מתקדמים לאט, מזל שיש לנו 3י3י אבל שיתחיל לאכול כבר...., גיל שנתיים (עדיין מעדיף הנקה על פני כל השאר אם כי נאלץ לאכול גם מוצקים...): סיפוק, גאווה, שלמות, אלי, אלי שלא ייגמר לעולם...

altshmit

New member
ואצלי

מדובר בבן בכור ולמעשה התנסות ראשונה. עוד בהריון קראתי הרבה ספרות אודות הנקה וידעתי שזה הדבר שאני הכי רוצה. כמובן שהיו פחדים בנוגע לכל התהליך אבל תמיד המחשבה שנשים באפריקה עושות זאת ללא כל קושי ואין שם יועצות הנקה הרגיעה אותי מאוד. אולם....................... כאשר הגיע רגע האמת............ הבנתי כי לתפקיד של יועצת הנקה יש משקל כבד. ילדתי בליס, ואת ההדרכה הראשונית קיבלתי מאחות תינוקיה. (ילדתי בשבת ולמחורת היה פורים כך שלצערי את המפגש שלי עמך אסתר פספסתי). ועד היום אני מודה לאותה אחות כי היא לימדה אותי איך התינוק אמור להיצמד לשד וגם פתרונות שונים ל"מצבי חירום" כמו גודש, הופעת גוש בשד וכולי. כמובן כשחזרתי הביתה צצו עוד בעיות: פטריה בפה שלו וגם אצלי בשדיים, רפלקס השיחרור מהיר, הוא היה מתחבר לשד ואחרי 3-4 יניקות מתחיל לצרוח, ינק כל שעתיים בערך (כי הנקתי לפי דרישה) וכל התהליך היה כל כך מתיש. לזה גם התלוותה תחושת חוסר ביטחון (למרות שהיו מספיק חיטולים רטובים והיו בערך כ-6 יציאות). ואז הבנתי שלמרות שהתהליך הכי טבעי בעולם, אני זקוקה להכוונה של יועצת הנקה, אשר ביקרה אותי וליוותה אותי למשך חודש. וגם כשראיתי שהוא עולה במשקל אז הבנתי שהנקה למרות כל הבעיות למעשה מתנהלת תקין. והכי חשוב...... אני כל כך נהנת להניק זהי תחושת סיפק א ד י ר ה (כנראה גם בגלל אוקסיטוצין). כיום כמעט בן 4 חודשים, עדיין עם הנקה מלאה (עד שאצא לעבודה בעוד חודשיים), יונק ביום ובלילה ולמרות שהלילות קשים (מתעוררת כמעט כל שעתיים-שלוש להניק), אני עדיין מסופקת מכל התהליך. ולמען האמת..... יהיה לי קשה לגמול אותו.

יאשיקו

New member
מילים

בהתחלה:עייפות מטורפת, כל היום ציצי, לחץ, ייאוש, כאב וגודש בערך אחרי חודש: עדיין עייפות, איזה מבטים מקסימים, איזה מזל שיש לי איך להרגיע, לחץ אחרי כ- 4 חודשים והלאה: כיף, הקלה, זמינות, יכולת הרגעה, הנאה, גאווה (בכל זאת אני מצליחה להיניק תאומים), שלא יגמר לעולם איזה מזל שלא צריך לשטוף 16 בקבוקים ביום, אני נותנת את הטוב ביותר

ribber

New member
אצלי

אולי היא לא מקבלת מספיק חלב. יכול להיות שהבעלול צודק ונעבור לבקבוק, אני מותשת לגמרי (זה עבר בשבוע שעבר
) מחר ננסה מוצץ (ניסינו אבל היא סרבנית עקשנית ולכן המוצץ במגרה
) אאוץ' כואב! ויופי שלי ארבעים דקות
אז זה מרגיש כמו ניצחון קטן והישג גדול

ribber

New member
בת חמישה שבועות ושלושה ימים ../images/Emo57.gif

מניקה בלבד

Great descriptions

I will save this thread to refer new mothers to read when they first write into the forum!! Really exciting to see how all of you overcame the difficulties of those first few weeks.​

למעלה