בקשה קטנה

בקשה קטנה

אם מישהו יודע, זוכר, חוקים ומצוות שהם אנטי מוסריים, הכתובים בתורה, כמו לדוגמא מה שאב יכול למכור את ביתו לשפחה, או להשיא אותה למי שהוא רוצה. אשמח אם הוא ישלח לי את זה לכאן או במסרים. אבל רק דברים שהם בתורה עצמה, מה שנקרא תורה שבכתב, לא פרשנויות של חז``ל או מצוות דרבנן. תודה מראש.

yaniv1216

New member
שמותר להלוות לגוי בריבית

וליהודי אסור.. (זה גם נחשב?)

זה גם נחשב. ותודה!

אבל אם יש לך דברים יותר קיצוניים, אשמח עוד יותר.. יש, רק צריך לזכור את כולם. על כל פנים, תודה רבה!

כל המצוות הקשורות בטומאת נשים

(ספר ויקרא בעיקר) - נשים טמאות חצי מהזמן, לידה של בת "מכפילה" את הטומאה, כשאשה טמאה היא צריכה להיות מבודדת, וכו'. ועוד דבר עבד שרוצה להשאר בבית בעליו כיוון שהוא אוהב את אשתו והילדים שלו, ואם יעזוב אותם משמעות הדבר היא שהוא נפרד מהם - התורה לא קובעת שצריך לשחרר אותו יחד עם המשפחה החדשה, אלא להעניש אותו ולרצוע את אוזנו וגם חוקי אשה יפת תואר - לאחר ששבית אשה במלחמה (שזה בסדר) היא צריכה לעבור מעין טקס משפיל ואחר כך תעשה בה מה שאתה רוצה. וגם אשה שחושדים בה שהיא סוטה עוברת טקס משפיל במיוחד - וזה עוד הרבה לפני שהוכחה אשמתה (לטקס מסוג זה קוראים אורדל, כמדומני) כאן כבר המשפט הוא עונש וגם כל הקטע הזה שהלוויים והכהנים לא עובדים אבל הם מקבלים מלא דברים משל העם (מאיפה יש לעם כסף לחלק) ונהיים עשירים יופי על חשבון העולם וגם להרוג את שבעת העממים למחות את זכר עמלק להרוג את כולם, כולל החיות, הנשים והילדים במקרה של מלחמת שאול (שוב, עמלק) זה לבינתיים

boten d

New member
וברוח זו...

טקס חליצה וכל חוקי ייבום. השפלה נוראית.

rigoletto111

New member
טקס חליצה נועד

להיות השפלה לגבר, אבל נראה שהיום זו השפלה לא פחות עבור האישה. ערמת ההיסטוריה, נו.

boten d

New member
הוא ביקש חוקים

"אנטי מוסריים" ונתן דוגמא של נשים המושאות בניגוד לרצונן או נמכרות לשפחות. אני נתתי גם דוגמא הפוכה. למרות שההשפלה בחליצה היא הדדית

קודם כל תודה

אבל כמדומני שאפשר להתווכח על חלק מהדברים אותם הבאת, למרות שאני לא הייתי קובע כזו חוקה, עדיין היא לא נעשית אנטי מוסרית. כמו, מה שהכהנים מקבלים מתנות, אם שמת לב, הכוהנים גם משרתים את אלוהים בשם העם בהקרבת קרבנות. (לאו דוקא קרבנות פרטיים כמו חטאת, תודה, ועוד, ששם זה וודאי יכול להיות מוגדר כשירות לעם אלא גם הקרבנות האחרים הקבועים שיכים איכשהו לעם) כך גם הלווים משוררים, שומרים את בית המקדש. כך שניתן להבין שצריך לתת להם משכורת מסוימת. אולי יותר מפריעה העובדה שיש איסור להשתמש בכהן, ויש חיוג לכבדו. אבל זה כבר דרשת חז``ל. אולי גם יציאת העבד בגפו לא כל כך קשה אם מבין שיש מושג עבדות, לפחות מרצון. אבל השאר לפחות מאוד עוזר לי. תודה

מתלבט13

New member
לא ברור שזה בעייה

הלוואה בריבית אינה מעשה בלתי מוסרי כל כך. אלא מה, התורה מחייבת אותך להיות סופר מוסרי לחברי הקהילה שלך. ככה זה כולנו יותר מוסריים לקרובים אלינו. ויש גם צידוק שביחס ליהודי זה הדדי אתה תלווה לו בלי ריבית והוא לך. אבל גוי ילווה לך בריבית.

פנדיאני

New member
מצד שני

מותר גם להונות את הגוי מלכתחילה, ולא רק להלוות לו בריבית (שלדעתי זה תקין/מוסרי לגמרי כל עוד זה בידיעת שני הצדדים). אממה, צריך לשחק אותה כאילו זה טעות, אחרת זה "חילול השם". ואז אם הוא תופס אותך אתה פולט "אוי אוי, לא שמתי לב, מצטער", וכולך מתייסר על כסף שיוצא מידיים יהודיות, ומתבזבז עכשיו לחינם על אלכוהול לאיוון ימ"ש.

מתלבט13

New member
הונאת הגוי

זה לא בתורה אלא דעות מסוימות בחז"ל (כמדומני זו מחלוקת, אוי אני לא זוכר כבר. זקני עמי הארצות כל זמן שמזקינים דעתם מיטרפת עליהם). ורבים פוסקים לאיסור. כמדומה שהרמב"ם ביניהם. שוב מזיכרוני הקלוש. ואחתום שלו' הצעיר הדך והנדכה חפק"ק

פנדיאני

New member
הרמב"ם

היה אדם נורא רציונלי. הוא מיצה עד תום את המרחב הרציונלי/הומני ככל שהותירה לו האמונה הדתית.

urmey

New member
כל נושא הממזרות למשל.

עגונות. וגם: אם שני אחים גויים מתגיירים, הם יכולים להינשא זה לזו כיוון ש"נולדו מחדש" והם כבר לא נחשבים אחים (לפי החוקים החברתיים המקובלים זה בלתי מוסרי בעליל. לא?).

uri80

New member
בלי איומים, גברת.ואם זהו הדבר היחיד

שמעצבן אותך, הרי שמצבך די טוב...

almog4

New member
שמי שמדליק אש בשבת...

חוקים לא מוסריים? בתורה? וואלה - לא יודע. אולי... תן לי לחשוב רגע... ...שמי שמדליק אש בשבת בשביל לחמם קפה - דינו מוות בסקילה ? ...שמי שאוכל בפסח לחמניה - דינו מלקות ? ...שמי שאוהב את בן זוגו ושוכב איתו - דינו כרת ? לא, לא עולה לי שום דבר בראש כרגע. אולי אם אתקל ברחוב באיזה ילד עמלקי ואשמיד אותו - אזכר במשהו. בינתיים - שום דבר !
דני

למעלה