עצי יער...
קשה לי להתייחס למה שאתה אומר מנוקדת מבט אורתודוקסית טהורה, וזאת מהסיבה הפשוטה שאני לא רואה בתנ"ך מוסר אלוהי. אני יוצאת מנקודת הנחה שהטקסט התנ"כי הוא מעשה ידי אדם, וככזה הוא משקף עבורי את אמות המוסר של אלה שלקחו חלק בכתיבתו, ושל אלה שקיבלו על עצמם לציית לאותו הכתוב. אנשים, שכפי ששנינו יכולים לתאר חיו בתקופה אחרת, בעלת מאפיינים שונים בהרבה מאלו הקיימים היום. ועל כן אני לא רואה שום סיבה להיטפל לכתוב ולחפש בנרות דברים שלא משקפים את אמות המוסר שאתה חי על פיהן כיום... ועכשיו תרשה לי לנסות ולהציג את הצד השני- מכיר את הקטע הזה מסדר נזיקין, מסכת בבא בתרא? "ניפול הנמצא בתוך חמשים אמה הרי הוא של בעל השובך חוץ מחמשים אמה הרי הוא של מוצאו נמצא בין שני שובכות קרוב לזה שלו קרוב לזה שלו מחצה על מחצה שניהם יחלוקו" הבנת מה תפס אותי בקטע הזה? בהנחה שלא, אסביר בקצרה; לדעתי היופי שבקטע הזה הוא דווקא בגלל שמדובר בזוטות. הרי תחשוב על זה, מה הוא כבר מצא?! גוזל?! פאקינג גוזל?! ועל זה לבזבז דיו שלא תסולא בפז?! על גוזל?! אז זהו, שדווקא זה מה שיפה, העניין הוא שניכר שישנה מגמה לנסח חוקים, מוצלחים יותר, מוצלחים פחות, אבל חוקים. מוסר או לא מוסר?! בהחלט מוסר... ותאמין לי שאני לא הולכת לספור חמישים רגל בפעם הבאה שאתקל בגוזל, בדיוק כפי שאין לי שום כוונה לצאת במסע צייד אחרי זרע עמלק. אבל הרעיון הזה של לחפש חוקים "אנטי מוסריים" לא ממש קרוב ללבי, בטוחה שיש מספיק עוכרי ישראל שישמחו להאיר לך לא מעט פינות אפלות, בתנ"ך בפרט ובתושב"ע בכלל. ככה שאני מציעה שתפסיק לעשות הורדות ידיים עם התנ"ך, כי חבל. אחרי הכל, זה רק עניין של אמונה, אם תרצה לחסות בחיקה של תורה, הרי שתמיד תצליח לתרץ לעצמך את אותן קושיות מוסריות, ולהפך...