בקשה משייח ספיר

the YOOK

New member
צודק... ניסוח גרוע.

אבל אני חושב שמובן מה רציתי להגיד...

volkanian

New member
אני מודע לחוסר היכולת שלי

להעביר את רעיונותי בכתב בצורה ברורה. אבל אני לא מפסיק לנסות.

ספר גדול. תרתי משמע.

האמת, המבוא המתמטי (אם אפשר לכנות 350 עמודים בשם "מבוא") הוא החלק הכי מסובך בספר. פנרוז מציג גם זווית בלתי שיגרתית שלא כל כך מוכרת לפיסיקאים. אולי אכתוב פה ביקורת מפורטת על הספר כשאסיים לקרוא אותו. הטיעון ההסתברותי נוגע לתיאוריות שרואות ביקום תוצאה של פלאקטואציה קוונטית אקראית באיזה על-יקום. אם אכן כך נוצר היקום היו חייבים להתקיים אילוצים פיסיקליים כבירים כדי להסביר כיצד נוצר מצב כל כך ייחודי.

gilpor

New member
משהו כאן מפריע לי.

כתבת: "...הסיכוי לקבל את המפץ הגדול באופן אקראי בתוך מרחב הפאזה העצום של כל מצבי היקום האפשריים הוא לכל היותר אחד לסופר-גוגל" קשה לי לשים את האצבע בדיוק על מה שמפריע לי. אני חושב שיש בעיה עם השימוש בחוק תרמודינמי התלוי בזמן לצורך תיאור מצב שבו אין זמן. כלומר, יתכן שבמצב שבו אין זמן, נפח התיבה של המפץ אינו כה קטן. אין זה הגיוני לבדוק את גודל התיבה ביחס לכל מצבי היקום האפשריים, אלא רק לאלו האפשריים בהעדר מימד הזמן, שכן המפץ יצר את הזמן. מצבי היקום האפשריים מאז המפץ הגדול תלויים במפץ עצמו (דרך חוקי הפיזיקה, וביניהם חוקי התרמודינמיקה). אני לא כל כך בטוח במה שכתבתי. אולי סתרתי את עצמי? מקווה שלא טעיתי.

אין במה שכתבתי

שום התייחסות ל"מצב שבו אין זמן". המפץ הגדול הוא בסך הכל תנאי התחלה ליקום. אם הנקודה הסינגולרית לא נראית לך, תסתכל על המצב שבריר שניה אחרי המפץ הגדול. אז האנטרופיה הייתה עדיין נמוכה עד כדי אבסורד.

למעלה