בקשה לרייקי

gwizard

New member
הסבר

רייקי זה אכן לא מאגיה במובן הישיר, אבל גם ברייקי וגם במאגיה משתמשים באנרגיה והחוקים שיש בעניין הם אותם חוקים. אחת ההגדרות הנפוצות יותר של מאגיה היא "שינוי המציאות בהתאם לרצון". האם רייקי כשיטת טיפול לא נופלת תחת ההגדרה הזו ? הרי כאשר את מטפלת בבן אדם את רוצה שהוא יבריא ואת משתמשת ברייקי (אנרגיה) עם סמלים מסויימים (מפתח לאגרגור) תוך שחרור הרצון שלך. אם לא למדת מאגיה אז דברי יתבזבזו לריק, אבל את מוזמנת לבוא אלי ואני אשמח להראות לך למה רייקי ומאגיה כן באים מאותו השורש.

נועיק

New member
ההבדל (הדרמטי) בין מאגיה לרייקי

1. "שינוי המציאות בהתאם לרצון" לא, ברייקי לא משנים את המציאות בהתאם לרצון כי זה בדיוק המקום בו אני מפסיקה להעביר רייקי, ומתחילה מניפולציות אישיות שלי. את הרייקי שולחים לטובתו העליונה של המטופל 2. "...הרי כאשר את מטפלת בבן אדם את רוצה שהוא יבריא..." לא, אני רוצה רק בטובתו העליונה וכבר שלחתי רייקי לאדם שטובתו העליונה היתה שהמוות יגיע כבר, למרות שרציתי בחייו. אם שני העקרונות האלו לא ברורים לך בקשר לרייקי יכול להיות שמישהו בילבל אותך לגמרי בקשר לטיפולי רייקי, ואולי גם בקשר לטיפולים אנרגטיים אחרים. באנרגיה טמון ידע רב הגדול משלי לאין ערוך, אין טעם לעצור את האנרגיה מתוך הכוונות המוגבלות שלי כי זה רק ימנע מהטיפול להתבצע על הצד הנקי והטוב ביותר למטופל.

gwizard

New member
לא רואה שום הבדל

גם כאשר את אומרת "לטובתו העליונה של המטופל" את בעצם רוצה שזה יהיה לטובתו העליונה. אם היית רק מעבירה רייקי ללא שום רצון או אמירה או כוונה - אז הייתי מסכים איתך. הבעיה היחידה היא שכדי להעביר אנרגיה מנקודה א לנקודה ב את צריכה להתכוון שזה יקרה. במילים אחרות, לרצות. ההבדל היחיד שיש בין מאגיה לרייקי הוא שברייקי (לרוב) משתמשים רק לריפוי ואילו במאגיה אפשר לעשות כל מה שרוצים (כולל ריפוי). דרך אגב, נראה לי קצת לא אחראי לומר "לטובתו העליונה של המטופל" כי מי בעצם אמור להחליט על כך ? המטופל ? המדריכים ? אלוהים ? נשמע כמו דרך מצויינת להסיר מעצמך אחריות למעשיך.

נועיק

New member
אני ל איודעת איך למדת רייקי

אני בטוחה שמי שלימד אותך עשה את המיטב, אבל יצא מזה שאתה אוחז בדיעה וידיעה חסרת כל בסיס לגבי האנרגיה הזו שנקראת רייקי. אני אנסה לתקן כאן כמה דברים עיקריים - כאשר אני אומרת "לטובתו העליונה של המטופל" אני לא רוצה שום דבר, גם לא את טובתו העליונה, אני בעיקר משחררת את הרצון שלי מכל השפעה על הטיפול. לעומת זאת אני מאמינה שרצון המטופל יעשה את שלו - אם הוא רוצה, אז הטיפול יעשה את הטוב בשבילו, ואם הוא לא רוצה - לא יהיה תהליך טיפולי פנימי. האנרגיה עוברת מתוך הרצון של המטופל, לא של המטפל, ולכן המטופל צריך לבקש - להפעיל את הרצון שלו. אם מבקשים בשבילו, הרי שמתחילה כאן פעולת רצון מהצד הנזקק, אבל היא תמשיך רק אם האדם שעבורו התבקש הטיפול אכן יפעיל את הרצון האישי שלו, בדרך כלל באופן לא מודע. ברייקי לרוב משתמשים לריפוי????? זה רק מעיד כמה מעט אתה יודע על רייקי כדרך חיים. יש המון הבדלים בין רייקי למאגיה, והם נובעים בעיקר מהכוונה של האדם, לא מהאנרגיה עצמה. ולקינוח - לטובתו העליונה של המטופל - מעביר את האחריות למטופל, כי הוא היחיד האחראי לחייו|בדגש|, אלא אם אתה אלוהים ומחליט להיות אחראי על חיי המטופלים שלך. מטפל טוב יודע לא להיות, רק לאפשר תהליך החלמה ואז הטיפול הופך להיות הנצחון האישי של המטופל. אגב, זה נקרא - לשים את האגו בצד.....

gwizard

New member
למדתי היטב

למען הסדר הטוב, המורה שלי אין לה שום קשר למאגיה והיא לא לימדה אותי שום דבר פרט לרייקי. החיבור שאני מנסה לעשות בין התחומים הוא בעיקר על ידי ועבור עצמי כי אני מחפש להבין ולדעת יותר. אני לא אתחיל דיון לגבי אגו, כתבתי אתמול מאמר נרחב על הנושא ואני עדיין שוקל אם לתרגם לעברית ולשים באתר או להשאיר אי שם בבלוג האנונימי שלי. יש לכם מפגשי פורום כאן ? אני מניח כי יהיה מעניין לשבת על איזה כוס צ'אי ככה ולדסקס

נועיק

New member
עם או בלי מפגש

להבין ולדעת יותר תמיד טוב לכל הצדדים. אתה מוזמן לבקר (אפשר אפילו להיכן צ'אי). מפגש זה אתגר אחר.

יוסקי

New member
דימוי שאני משתמש בו...

לעץ אין לו כוונה לעשות צל, אבל מי שרוצה, יכול לשבת בצילו. לתפוח אין כוונה להיות חמוץ-מתוק, אבל מי שרעב, יכול לטעום. למטפל הרייקי לא צריכה להיות כוונה לריפוי... הכוונה צריכה להיות שאנרגיית הרייקי תזרום דרכו. מעבר לכך, המטופל יקח מה שהוא צריך, אם הוא רוצה. אין למטפל הרייקי כל נגיעה או אחריות לריפוי. מטפל הרייקי, כמו העץ, התפוח, וכל השאר, צריך פשוט "להיות"... Just be

../images/Emo13.gif אתה כל כך צודק ../images/Emo13.gif

אני באמת לא יודע מה אני עושה. מעולם לא הצלחתי להגיע לרמת ה'ידיעה' ואני נשאר ברמת ה'תחושה'.... אם הצלחת להגיע ל'ידיעה' הרי שנפלת עמוק לתוך האגו שכן נאמר 'אילו ידעתיו - הייתיו' ואין אגו גדול מזה
ושוב כפי שאמרתי מכיוון שאי אפשר להסביר במילים את 'עצמותה' אלא רק את דרכי פעולתה של האנרגיה הרי כל מילה שנשתמש היא רק לסבר את האוזן.... לדוגמה: האם תוכל להסביר לי במילים מהי אהבה? אולי מה קורה פיזיולוגית וגם זה לא נחקר עד הסוף אבל מה זה עושה בנשמה אי אפשר להסביר וכל מילה מלכתחילה הופכת ללא מדוייקת ומותרת...

gwizard

New member
מה אתה מקשקש עכשיו ?

סך הכל אמרתי שאני לא יודע באיזו צורה אתה עובד ומזה השלכת שאני מטיל ספק במה שאתה עושה ? חבל מאוד. אולי במקום להתגונן היית קורא שוב ומבין שסך הכל ניסיתי לחלוק את מחשבותי בנושא ללא קשר לאדם ספציפי כלשהוא. במילים אחרות, אני לא מאשים אף אחד בשום דבר. לא יודע לגבי רמות של תחושה וידיעה ועל מה אתה מסתמך, אבל אם נניח לרגע כי תחושה זו התנסות ללא הסבר וידיעה זו התנסות תוך מודעות והבנה אז אני מעדיף את האחרון בכל זמן נתון. כי לעשות מבלי להבין זה כמו להיות סנאי שרץ בכלוב. הוא אומנם רץ, אבל אין לו שמץ של מושג לאן ולמה. אני בטוח כי אתה יכול להבין לבד למה זה לא כל כך טוב להיות סנאי בכלוב. מילים הן חיוניות לתקשורת כי בלעדיהן לא היינו יכולים להסביר את עצמנו לאדם אחר. אכן ישנם מושגים שלא פשוט להעביר במילים, במיוחד בפורום בו אין אפשרות לראות את בן שיחך, אבל זה לא אומר כי עלינו להרים ידיים ולומר "הרי כל מילה שנשתמש היא רק לסבר את האוזן".

seagalv

New member
תודה רבה למי ששלח את האנרגיה הברוכה

חל שיפור, יש כבר תאריך לניתוח !!!! שיהיה לכולם שנה מקסימה וטובה ובעיקר בריאה

למעלה