בקשה לעצות

בקשה לעצות

שלום!!! אני מניח שכל אחד נמצא בשלב מסויים בפרשת הדרך בחייו שהוא חושב לעצמו מה ללמוד??? ואכן הגיעה שעתי להגיע לצומת(הענקית!) ולהתחבט בשאלה לאן לפנות. מה מחכה לי בהמשך הדרך? האם הדרך היא ירוקה ומעניינת או שביל עפר משעממם? והאם כדאי להתעלם מתמרורי "דרך ללא מוצא" שאנשים מנסים לפזר?? פה אני מקווה תכנסו לתמונה אתם שועלי הקרבות הוותיקים תוייעצו לי מה להחליט. כל חיי רציתי להיות וטרינר (כן כן דר' ד'וליטיל כזה) לוטרינריה צריך ללמוד תואר ראשון בביולגיה/רוקחות/חקלאות/מדעי הטבע/ביוטכנלוגיה/מדעי הרפואה הבסיסים (כמובן רק אחד מהם). מה מתוכם מעניין? מה יתן לי משהו גם אם לא אצליח להתקבל ללימודי הוטרינריה בסיום התואר? ומה? ומה דעתכם על לימודי מחשבים? ואם אני רוצה להיות צוער במשרד החוץ מה כדי לי ללמוד? ומחשבה מוזרה שעלתה לי לאחרונה לראש. ארכאולגיה אפשר לעשות משהו עם זה או שזה סתם חלום טיפשי? מצטער על רצף הדברים הלא קשורים. אבל ככה המחשבות שלי בתקופה הזו. תודה מראש נ.ב אם זה רלוונטי הפסכומטרי שלי הוא 640 וממוצע הבגריות הוא 101...

silverhawk

New member
חשבת ללמוד וטרינריה בחו"ל?

בארץ יש מקומות סודדים מידי שנה, והקבלה כמעט בלתי אפשרית.

כן אבל...

אני מעדיף קודם לנסות הכל כדי להתקבל ללימודים בארץ ורק אם לא הצלחתי אני אחשוב על ללמוד בחו"ל.

Lir האחת

New member
היי ../images/Emo140.gif

אני יכולה לומר לך מה אני הייתי בוחרת מהאופציות שהצגת, אבל השאלה החשובה יותר היא מה *אתה* רוצה ללמוד. במה אתה הכי מתעניין, במה אתה רואה את עצמך עוסק בעתיד..

אממ...

אני מרגיש שאני לא יודע מספיק כדי להחליט. להיות וטרינר נשמע לי טוב אבל מה קורה אם אני לא מצליח להתקבל? מה אני יכול לעשות אם נגיד תואר ראשון בביולגיה אם לא התקבלתי לוטרינרייה? ומתוך החשיבה הזאת מה מתוך המקצעות שאני יכול ללמוד כדי להתקבל לוטרינריה יתן לי הכי הרבה? השאלות האלה רלוונטיות לכל אחד מהתחומים שרשמתי אני מנסה לקבל תשובות כדי להחליט מה מבין המקצעות שאני רוצה יתן לי הכי הרבה...

Lir האחת

New member
אממ..

זה תמיד טוב לקבל טיפים מאנשים שכבר לומדים, לאסוף כמה שיותר מידע. בנוסף, הייתי מציעה לך לבדוק לגבי יעוץ והכוונה מקצועית ללימודים. אני אישית לא פניתי, כי כבר ידעתי בדיוק מה אני רוצה, אבל יש כל מיני מכונים שאתה יכול לקבל ייעוץ דרכם. אולי שווה לך לנסות?

הבהרה

מדעי הטבע - ביולוגיה - ביוטכנולוגיה אותו מקצוע במקומות שונים או בהתמחות אחרת, שהיא די שולית. אתה יוצא עם אתו תואר שלא מאפשר הרבה מעבר להוראת ביולוגיה בתיכון. רוקחות נותן לך את האפשרות הנהדרת לעבוד בסופר פארם הקרוב לביתך (עבודה חשובה, אבל תכלס, מזכיר קצת קופאי מלומד יותר על המידה) והבנתי שיש סיכוי להמשיך למחקר מקרים נדירים יחסית. חקלאות ומדעי הרפואה... אין לי מושג. לימודי מחשבים נועדו למי שיש ראש לזה ואוהב את זה. אני לא נמנה עליהם. צוער משרד החוץ - מדעי המדינה לסוגיהם וקשרים, הרבה קשרים. אריכואלוגיה - תתכונן לבלות את חייך באקדמיה. אם זה בשבילך, לך על זה ותחזיק אצבעות שתשלב כמו שצריך. אין לי מושג בנוגע לנתונים שלך, את זה תבדוק בעצמך. אני משער שמבחינת מדעי הרוח (ארכי') אתה מסודר. תתחיל לנהל חיפוש בפורום סטודנטים, בטח יעזור לך מאוד.

robroi

New member
אם אתה באמת רוצה וטרינריה

הייתי מציעה לך לבדוק את תנאי הקבלה. הם לא בשמיים אלא טיפה מעליהם. בכל מקרה ממה שאני יודע הפסיכומטרי שלך קצת נמוך בשביל וטרינריה ותהיה בטוח שזה המון השקעה. כך שאם אתה לא משוכנע ב937% שאתה רוצה את זה יכול להיות שאין טעם. כל זה בהנחה שאתה לא רוצה ללמוד בחו"ל שם קל יותר להתקבל. אם אתה מחליט ללכת על וטרינריה אז כדאי לך ללמוד מדעי בע"ח בפקולטה לחקלאות, יותר קל להתקבל לוטרינריה משם. אני מציע לך לא למהר ולחשוב טוב טוב מה אתה באמת רוצה ללמוד, אפילו אם זה אומר לא להירשם השנה. עוד 2 דברים חשובים: 1. אל תשכח שגם אם אתה מתחיל משהו וזה לא מתאים - אפשר להחליף חוג (מדעי בע"ח זה חוג בעברית כך שבעצם כמעט הכל פתוח). 2. מי שוטרינריה זה באמת החלום שלו ולא מתקבל בארץ, לומד בחו"ל. בכל מקרה שיהיה בהצלחה!!!

למעלה