בקשה לעזרה

harel67

New member
בקשה לעזרה

אני מחפש תוכנת תרגום אשר תתרגם מסמך שלם ב WORD מעיברית לאנגלית אבל שהתרגום לא יבצע תרגום מילה במילה אלא יערוך גם משפטים בהתאם לתבניות השפה

hillelg

New member
ואני רוצה תוכנה שתכין גם קפה

נעשו כמה וכמה נסיונות, אבל קשה לי להאמין שאפילו התוכנה היקרה ביותר תגיע לתרגום סביר ועם שגיאות מועטות. בתוך השפות האירופאיות, אגב, הבנתי שיש כמה תוכנות טובות יחסית (לא חכמה. הרבה יותר קל).

feldrave

New member
אולי תוכנה שמתרגמת משבדית

לדנית או לנורווגית...
קשה לי להאמין שיש משהו שמתרגם רוסית לאנגלית או, נניח, צרפתית ליוונית בצורה סבירה. רמת ה"סבירות" של התוצר יורדת בצורה דרסטית ככל שהקרבה בין שתי השפות פוחתת. בתרגום משפות שאין ביניהן קשר, או שהקשר ביניהן לא משמעותי, יש צורך לפעמים להתנתק מהטקסט כמעט לגמרי, לחלץ ממנו את הרעיון, ולהגיש את הרעיון בשפת היעד. מיותר לציין שהמחשב עדיין לא עושה דברים כאלה.

ailag

New member
אגב

יש כאלה שמשחקים בהרצת משפט באנגלית במנוע תרגום לשפות שונות, עד שיתקבל בחזרה באנגלית.. מה שחוזר בד"כ ממש שונה ממה שיצא.

Eldad S

New member
זו גם דעתי. ובכל זאת,

האם מישהו בדק את התוכנה החדשה של מיכל, שמתרגמת (או, לפחות, מתיימרת לתרגם) טקסטים שלמים מעברית לאנגלית ולהיפך? אני בטוח שהיא לא עושה עבודה מושלמת; ובכל זאת, אני סקרן לדעת עד כמה היא טובה יותר מן התוכנות הקודמות, והאם "פרודקט מחשבים" הצליחו הפעם להגיע להישג מרשים.

איפה, מה ???? גם אני

גם אני רוצה לנסות את התוכנה של מיכל רוצה ביס!!!! אני בעד דג בבל לתחוב צ'יפ לאוזן שיתרגם הכל הקץ לתרגום!!! ובאמת - האם יש איזו חברה שמנסה ברצינות לבנות דג כזה? לשם שעשוע ניסיתי לתרגם את המשפט הבא (כאן בעברית) מהולנדית לאנגלית לפוטוגזית לאנגלית להונדית. התחלתי עם "בוקר טוב, אדון דבורה" (כאן זה שם מקובל) וחזרתי ל "שנה טובה לאדון רם המעלה דבורה"

Eldad S

New member
../images/Emo6.gif

איזה משפט הזנת למערכת? האם הוא היה באנגלית, בגרסתו הראשונית? מה זאת אומרת "אדון דבורה"? Mr. Bee?

Eldad S

New member
שאלה מעניינת... :)

de bij זו "הדבורה" (למשל, Maya de Bij - הדבורה מאיה). האם גם de Bie פירושו "הדבורה"?

oooooooops -סומק של בושה-

טעיתי, יש קומיקאי אחד כאן שחשבתי עליו כנראה, בזמן הכתיבה,ומשום מה החלטתי ששמו דבורה.... de Bij היא דבורה והקומיקאי נשאר de Bie רגע של חוסר תשומת לב (שבמקצוענו כמובן אסור)

למעלה