חיפוש שורשים בטורקיה במאה ה-19
שלום מטילדה, סב סבי, הרב יצחק חטם, נולד בטורקיה (כנראה איסטנבול, לפחות ידוע שהוא למד שם רבנות) ב-1852 לאברהם בן דולסה רבקה (נפטר 1902) ורחל בת סולטאנה(נפטרה 1884). לא ידוע לי דבר לגבי אחים של יצחק חטם - רק לאחרונה נודעו לי כל ילדיו. כיצד את מציעה לי להמשיך לחקור? ראיתי שבאתר של דניאל קזז יש רישומי נישואין מאיסטנבול רק מ-1887, כך שנישואיו של יצחק ונישואיהם של הוריו ודאי אינם מופיעים שם. חיפשתי אנשים ששם אביהם אברהם חטם, ויש הרבה כאלה, רק שניים יכולים להיות רלוונטיים מבחינת התאריכים - דוד חטם שהתחתן ב-1891 ופרל שהתחתנה עם אברהם אנצל ב-1898. ברישומי בית הקברות לא היו כמעט תוצאות. כיצד את מציעה לי להמשיך? מהם מקורות המחקר הנוספים? לפנות לכל מי ששם משפחתו חטם זה אפשרי אך מהווה בעיה, כי רוב האנשים לא יודעים כל כך הרבה דורות אחורה. אלו מקורות רלוונטיים את מכירה? האם הפרויקט של דניאל קזז יכלול בעתיד נתונים משנים מוקדמות יותר? את נתקלת במשפחת חטם? כמו כן, שאלה ששאלתי למעלה ולא נעניתי, לגבי מחיקת השורה שעוסקת בסבתא שבטח נפטרה כ"כ הרבה שנים לפני המחיקה - נראה דבר משונה ביותר! ניסו להסתיר משהו? נתקלת בדבר כזה? האם בד"כ השם השני של אדם הוא שם אביו? בתודה, דדי