בקשה למידע....

בקשה למידע....

נכון שלכל כישוף יש סדר? ז"א כל כישוף מורכב מכמה דברים שצריך לעשות. טוב אז בקשר לכישוף יש לי כמה שאלות: 1. האם לפי כל הדעות צריך לעשות הטלת מעגל ? 2. איך עושים כישוף (בלליות,מה הסדר של עשיית כישוף ז"א כמו בעוגה ששמים כל דבר בזמן שלו... איך מסדרים את מרכיבי הכישוף?) תודה בנתיים גבע!

nepthys

New member
אוקיי,

1. לגבי הטלת מעגל - אני מצביעה נגד. זה רעיון חמוד, אבל הוא פשוט לא מתאים לי. אני אשמח לשמוע תגובות נוספות. 2. את הסדר של עשיית כישוף פגאני פשוט סדרתי לעצמי פעם בצורה נחמדה של האלמנטים, ואני מקווה שאני אזכור אותה עכשיו.. בכללית, מכל ה"מתכונים" און ליין, זה יהיה המבנה הכללי שלהם (למרות שאני חייבת להצהיר, ה-כ-ל נתון לשינוי, פשוט הכל, תעשו מה שנוח לכם, בדברים האלו אין חוקים ומצוות): אש - כמובן, הנר. בצבע מתאים, אם אתם מתעקשים. אדמה - קריסטל מתאים למטרה. מים - שמן מתאים למטרה. ואוויר - המילה. ויש קטורת, שהיא פשוט בשביל המצברוח או סתם מעט אנרגיה, ולא לוקחת חלק פעיל בטקס עצמו בד"כ. אפשר גם לראות את הקטורת כחלק מאלמנט האוויר, ואת המילה לאלמנט רוח (או אקאשה) - הנשמה. בכללית, אתה "מטהר" את הנר בשמן, מדליק אותו, מחזיק את הקריסטל כדי להגביר ריכוז, ואומר "תפילה" כלשהי שתייצג את המטרה שלך. זה הדבר הבסיסי ביותר, שיש לו אלפיים סוגי שכלולים.

white crane

New member
ושוב שלומות

אין לי את מאגר הידע שלך, התשובה שלך מצאה חן בעיניי בפשטות העקרנות וההגיון שבשימוש. רק שאלה אחת - האם שמן מסמל את יסוד המיים? מדוע לא פשוט לקחת מיים . ועוד דבר - קטורת מקורית העשוייה מפריחה , מסמלת גם את יסוד האדמה - הפרחים, גם את יסוד האש - הבערה וגם את יסוד האוויר - העשן. לפחות כך אני מבין את זה שלך העגור הלבן

nepthys

New member
אני יודעת

ולכן אני אוהבת להציב את הקטורת מחוץ למבנה שלי, ללא שיוך אלמנטרי. משתמשים בשמן בעיקר בגלל ארומתרפיה - השפעת הריח על מצב רוחו של אדם. הרחת רוזמרין תעזור בריכוז (פולחנים להצלחה במבחנים תמיד יכילו רוזמרין), קמומיל ולבנדר ילכו להרגעה, יסמין לסקס.. משתמשים גם בחליטות (תה מרוכז), אבל ריחן של חליטות הוא בד"כ פחות חזק, ותפקידן הוא לא כמו אצל השמן (נתינת ריח) אלא בצורה שונה לחלוטין של לבלוע את החליטה ולקבל את התכונות המרפאות של הצמחים.

nepthys

New member
ואגב,

תאוריה פסיכולוגית לגבי ההשפעה של המרכיבים האלו (שמן, קריסטל ונר): לדעתי, ראשית כל, הם נמצאים לא כי להם עצמם יש אנרגיה, אלא כי להם יש השפעה על האדם שעוזרת לריכוזו. הרי בכללית, אף אחד לא צריך חפצים, אלא פשוט כוח ריכוז חזק. העניין הוא שרובנו הגדול אוהב להשתמש ב"עזרים" שינחו את הדימיון שלו. והתאוריה הולכת ככה: השמן - כמו שהסברתי במסר אחר, לריח של דבר יש אסוציאציות ואפילו תגובות רפואיות במוחו של האדם. הנר - לאש תמיד הייתה אסוציאציה של כוחניות, לאש יש גם השפעה מהפנטת לפעמים אם מביטים בה להרבה זמן. הקריסטל - ובכן, לפי התאוריה שלי (ודי נפוצה, נדמה לי) יש השפעה גדולה מאוד של מרקם וצורה על רגשות אדם, ובמיוחד השפעה של צבעים. הרי אפילו בתאוריה שלכל קריסטל יש כוח משל עצמו, אנו גם מוצאים הנחיות לכך שכוח זה ניתן להבין על ידי צבע הקריסטל. ולכן, הצבעים המאוד יפים ומיוחדים של הקריסטלים, הם אלו שמשפיעים עלינו בזמן מדיטציה, ולאו דווקא כוח אנרגטי שבוקע מהקריסטל.

white crane

New member
לגבע היקר

אני לא מחסידי הכישוף המעשי ולכן לא אוכל לתת לך מרשמים אבל לשאלות שלך --- האם אתה חושב שהתלת מעגל היא דבר חיוני לכל אפקט שאתה רוצהלהשיג? מה המטרה של התלת מעגל - כשתדע את התשובה לשאלה זו תדע את התשובה לשאלה שלך. 2. (למרות שלא היה 1. ) לכישוף מעצם הרעיון שבו אמור להיות סדר, וחשוב גם שיהייה סדר מאחר והמטרה שלו היא לבנות את הריכוז שלך ואת המירכוז שלך בנקודה אותה אתה רוצה להשיג. ואם הכישוף כולל עזרים תכניים , למיטב ידיעתי בדרך כלל יש הגיון מסויים לסדר בו הם משולבים בתוך הטקס. כי מטרם לקדם את התהליך

wicca_sphere

New member
סוף סוף התחום שלי! ../images/Emo13.gif!

או יופי, שאלה מצויינת דרך אגב גבע, לי לקח אבל בערך חודש למצוא עליה את התשובה לעומתך שמצאת את הפורום שיתנו לך תשובות... כיף לך
אז ככה, הטלת המעגל, כמו שנפטיס שיערה, לדעתי היא חשובה מ-א-ו-ד (כמובן שאצל כל מכשף זה אחרת, בגלל זה נפטיס לא טעתה שהיא אמרה שזה לא חובה). המעגל בעקרון יש לו כמה שימושים: 1)מעגל של הגנה מפני ההחזרה של הלחש (אם צריכה להיות אחת) 2)מעגל של יסוד ספציפי. (אם ברצונך לעשות כישוף שדורש כוח של יסוד מאוד מסויים אתה תיצור מעגל של היסוד המסויים, ההבדל הוא טקס הבניה עצמו, הכוונה למה שהמעגל מכיל בתוכו, ומאיפה שאתה מתחיל לצייר את המחומש באוויר עם הפגיון) 3)מעגל שמכיל את כל היסודות. (המעגל הנפוץ ביותר, שהוא משמש גם להגנה, גם לריכוז האנרגיה ועוד) 4)יש עוד סוגים של מעגל, פשוט אני לא אתחיל להרחיב עליהם, זה לא הכרחי כרגע. לכן אתה צריך את המעגל כדי לרכז כמות יותר גדולה של אנרגיה, וגם כדי להגן על עצמך, וגם כדי לרכז אנרגיה מסויימת. סדר בכישוף? בעקרון איך שנוח לך... העיקר שאתה תעלה את מירב האנרגיה ותוכל לשלוח אותה בצורה הטובה ביותר. הכי נפוץ זה: יצירת מעגל הלחש עצמו סגירת המעגל

nepthys

New member
הגנה בעזרת מעגל

היא פשוט כדי למנוע חוסר ריכוז, לא? וגם אם היא מגנה מפני "אנרגיות שליליות" או מושג אחר, אני עדיין חושבת שריכוז מאוד חזק יכול לפעול בדיוק באותה הצורה. אם כבר - מעגל עוזר לי, כשאני משתמשת בו, כאקספוזיציה, כדי שאני אכנס לתוך המצב הנכון ואגיע לרמה בה אני אוכל להתחיל. ריכוז האנרגיה הוא בתוך האדם גם כאשר קיים מעגל, לפי התאוריה שלי בנושא הזה.. בכל מקרה, לי זה פשוט נראה מסורבל, ואני מעדיפה פשוט לעשות מעט מדיטציה לפני זה, או מעשה כלשהו שייצג טיהור בעיני, משימוש במלח ועד צחצוח שיניים..:)

wicca_sphere

New member
הגנה בעזרת מעגל:

ההגנה נעשת לא בגלל שאת בונה מעגל.. אלא בגלל האופן שאת בונה אותו. את יוצרת אותו לא רק מחומריות (אם בכלל) אלא מאנרגיות ואת מתחזקת אותן בעזרת הדמיון במהלך כל הטקס ולכן הוא פועל כמגן אנרגטי לכל דבר. דבר שמונע מישויות להכנס למעגל (יש את התאוריה שהמעגל שלך גם מקרין את עצמו למישור האסטרלי בזמן הלחש) וגם כדי לרכז כמה שיותר אנרגיה וגם כדי להגן מהחזר של לחש מסויים. כמובן שלכל אחד יש שימוש אחר במעגל, התשובה שלך היא לא טועת וגם שלי היא לא. פשוט לכל מכשף יש את הדרך שלו

wicca sphere

תודה רבה לך על תשובתך.... היתי רוצה עם תוכל.... להרחיב קצת על בניית מעגל למה כמה איך... וכל דבר שיוכל לעזור לי בעניין.... תודה מראש גבע.

wicca_sphere

New member
קודם כל אני צריך לדעת

כדי לרשום לך את אחת מה1000 שיטות, אם אתה מאמין באלים (כי רק אז אני אוכל לדעת איזה שיטה לרשום לך)

כן ברור!

אבל יש לך תעות... אלים=אל אני מאמין (לפחות ככה אני מחונך) שיש אל אחד שאסור להגיד את שמו המלא. אני לא מאמין שיש אלים לכל דבר (אדמה שמש...) אבל אולי יש מלאכים או משהו כזה שממונה על כל דבר ודבר ואלוקים הוא ה"בוס" שלהם..... נ"ב למרות היותי דתי אני מתעניין במאגיה בגלל שלפי השקפת עולמי יש כמה חוקים שמאשרים את זה התורה היא תורת חיים פיקוח נפש דוחה שבת כל המציל נפש אחת מישראל כאילו הציל עולם ומלואו....

nepthys

New member
אם כבר אני כאן..

אז פולחן מעגל פשוט הוא פולחן האלמנטים - לכל אלמנט כיוון וסמל מייצג משלו - אדמה - חופן אדמה או קריסטל - צפון. אוויר - קטורת, למרות שאחרי שיחתי עם העגור אני אבחר בנייר שעליו תפילה - מזרח אש - נר - מערב מים - שמן או חליטה - דרום אף פעם לא מצאתי את המקור להתאמת הכיוונים לאלמנטים.. מה שאתה עושה זה שם משהו מייצג בכל פינה לפי כיוון (נניח, את הקריסטל בצפון, הדף במזרח וכו´), אומר משהו לכבודו של אותו אחמנט (נניח, "שמן זה ייצג את אלמנט המים, אלמנט הרגשות והידידות"), מדמיין את האלמנטים סוגרים עלייך בקיר של הגנה, והרי לך מעגל חביב..

wicca_sphere

New member
כן ../images/Emo13.gif

אין טעם שאני ארחיב כי נפטיס היא מכשפה טקסית טובה לפחות כמוני אם לא יותר
. זה אחת מה1000 שיטות שקיימות, אז אם במקרה תראה שיטה אחרת (כמו למשל באתר שלי) זה לא אומר שנפטיס טעתה או שמי שכתב את השיטה האחרת טעה זה פשוט הדרך של כל אחד שונה. (ואיך זה שאני תמיד שוכח שאתה דתי?! אוף איתי אני סנילי!! אני כל הזמן מדבר איתך וכל פעם מחדש אני שוכח שאתה דתי ואני מעלה את הענין של האלים..חחח.. נו טוב
)

למעלה