בקשה לייעוץ

98OF12

New member
בקשה לייעוץ

לפני כשבועיים הבאתי מגרמניה מכונה הזהה ללוטין ל-SAECO GRAND AROMA הנמכרת תחת המותג TCHIBO.מאז אני משתמש בה אך נתקל בבעיה אחת-זרימה מהירה של מים.כוס האספרסו מוכנה בתוך כ-10 שניות במקום 22 שניות.ניסיתי טחינה דקה יותר כזו דקה שאפילו בגאג'יה קלאסיק המים כמעט לא ירדו אך זה לא עזר-המים עדיין יורדים מהר.מה הפתרון?תודה מראש.

carmonle

New member
תנסה להחליף את המסננת/פילטר בו

אתה משתמש. כנראה החורים שבה גדולים. תנסה להשתמש בפילטר של הגאג'יה בהנחה שהם זהים במבנה והידית תקבל את הפילטר/מסנן בודד. ערן

efratizv

New member
האם כמות הקפה נכונה ?

1. באם טחינה עדינה יותר לא שינתה את מהירות הזרימה, כנראה שכמות הקפה קטנה מדי. יתכן ואתה משתמש בפילטר לשתי מנות. בכל מקרה נסה להגדיל את כמות הקפה. 2. האם הפילטר שאתה משתמש בו מיועד לקפה טחון או לפודים ?

98OF12

New member
כמות הקפה מדוייקת והפילטר

הוא של קפה טחון.קיים פילטר נוסף לפודים.

sstern

New member
האם לא יתכן שכפתור הקיטור דולק?

שלום, יש הרבה מקרים ששוכחים את כפתור הקיטור ואז כמובן יש עודף לחץ. אם זה לא המצב, יש אפשרות שתשחרר קצת לחץ לפני הכנת האספרסו. כלומר, תפעיל את המכונה קצת לפני ההכנה כאילו שאתה מכין אספרסו אבל בלי הידית. הייתי דרך אגב מודד את טמפרטורת המים שיוצאים. בברכה - שלמה

liormk

New member
../images/Emo32.gifתמונה שיצאה יפה לדעתי..../images/Emo32.gif

evgi ram

New member
שתי סיבות!

כנראה, האחת, משאבת רטט מגיעה עם הספק של 15-באר קבוע ויש להוסיף רכיב נוסף ע"מ לרסן הלחץ למצב הנכון(8-באר), בהרבה מקרים היצרן "מדלג" על רכיב זה, כך שהלחץ גבוהה מאד.(יש מה לעשות) השנייה,טמפרטורת חליטה נמוכה, אשר אינה מספיקה להמיס את מירב השמנים מהקפה והפיכת הזרימה לסמיכה ושומנית (אשר גורמת להתנגדות ולזרימה איטית) מי שלא מבין, שיינסה למזוג קפה טחון בעובי הראוי במכונה קרה, הזרימה תהיה מהירה ופשפשנית! מה לעשות?! דווקא כן לתת לחיצה על בוסטר הטמפ' של האדים כמה שנית לפני האספרסו. שבוע טוב לכולם! אבגי רם. www.coffee-tech.com

sstern

New member
גם כשהקיטור דולק יש זרימה חזקה

קרה לי לא פעם שכפתור הקיטור נשאר דולק, התוצאה הייתה זרימה חזקה (ולא יפה) של קפה שיצא במהירות וברעש חזק. שלמה

evgi ram

New member
בוודאי!

הכוונה לכמה שניות ע"מ להגביר את הטמפ' בכמה מעלות בודדות שייתכן שזה מה שחסר במקרה זה, לא להגיע עד מצב של אדים, שאז בוודאי מתפרץ קפה שרוף.

98OF12

New member
בסוף הצלחתי

שיניתי את כיוונון הטחינה ב-IMAT עוד בשתי דרגות דק יותר ועתה קצב זרימת המים במכונה תקין.

למעלה