לא הבנת אותי
התיקון היה של ההודעה שלי! לא שלך.. ואני עניתי לך והתיחסתי בדיוק להבדל בין משיכה רומנטית למינית. יש הפרדה בין השניים. יש אכן הגיון בזה שא-סקסואל יהיה בי-רומנטי וזה עולה כאן לא מעט (כולל באותו שרשור שאליו הפנתי אותך. אם הסתכלת בכולו, היית רואה שדיברו שם על ההגדרה של אנתרוסקסואל = משיכה לאישיות ללא תלות במגדר) אז למה בכל זאת מדברים על קשרים עם המגדר הנגדי? להבנתי מכמה סיבות: 1) כמו שצויין באותו שרשור והזכרתי את זה גם בגוף ההודעה הקודמת שעניתי לך - אנחנו חיים בחברה שבה המשיכה הרווחת היא לצד הנגדי. כדי שמישהוא יגדיר את עצמו כאסקסואל הומו, הוא צריך לחוש משיכה כלשהי דווקא כלפי המגדר שלו עצמו. אם אין לו משיכה, אז טבעי שהוא ידבר על המגדר הנגדי. זה בעיקר קטע חברתי. (וגם P019 כתבה משהו בהקשר הזה) 2) לחלק ניכר מהאסקסואלים יש משיכה מינית כלשהי, פשוט קטנה מאוד. אחרי הכל, מדובר בסקאלה. אז אם יש לך משיכה מינית ולו הקטנה ביותר, אתה יכול לחוש כלפי איזה מין היא מופנת. (וסטיסטית, רוב האנשים נמשכים לצד הנגדי, אז אין סיבה שאצלנו זה יהיה אחרת) לי למשל, יש משיכה מינית ברורה לגברים. מאחר ואין לי עניין בסקס, אני יכולה לחשוב תיאורטית על חיים עם אישה, אבל את המשיכה שאני חשה עם גברים, אני לא מרגישה עם נשים וזה יהיה חסר באותו קשר. 3) אני אישית חושבת שיש 'אנרגיה' שונה לגבר ולאישה. אני לא מדברת על הרובד הפיזי אלה על הרובד הנפשי יותר. אני לא יודעת ממש להגדיר לך את זה, אבל אני חושבת שגם אנשים מיניים יכולים לחוש את זה מעבר למשיכה המינית שלהם. ברובד הזה, אני מרגישה שנמצא החיבור שלי לגברים וההתאהבות שהיתה לי לגברים. זה לא הוביל אותי לרצות לעשות סקס ואפילו לא להתנשק או כל פעולה פיזית אחרת. אני מדברת על התאהבות ברובד הכי נפשי שיש. כשאין לי את התחושה הזו - אני חותכת את הקשר ועד היום, זה קרה לי רק עם גברים.