בקשה להתארח

ליסי8

New member
בקשה להתארח

הי, אני מינית ולכן אין לי דריכה בפורום הזה.. אבל אני סקרנית ורציתי לשאול משהו. לפני שאני שואלת, תסכימו לי להתארח?

inbardaf

New member
כל אורח שמקבל את כללי המקום מוזמן

ומבורך. קראת את 'השאלות הנפוצות'?

snoopytush

New member
../images/Emo140.gifברוך הבא ליסי

תרגישי בנוח ואל תשכחי לעיין בשאלות הנפוצות כי השאלות של האורחים די חוזרות על עצמן ונענות ברובן שם...

ליסי8

New member
תודה ../images/Emo13.gif . שאלה ראשונה:

האמת היא שכבר יש לי שתי שאלות... אבל אתחיל עם אחת: מעניין אותי לדעת איך במערכת יחסים רומנטית א-מינית הצירוף הוא דווקא בין גבר לאשה. האם יש הומואים א-מיניים או לסביות א-מיניות? כלומר, אנשים שרוצים לנהל מערכת יחסים רומנטית ללא מין עם בני מינם?

inbardaf

New member
תשובות

הצירוף הוא לא דווקא בין גבר לאישה, וכן - יכול להיות הומואים/לסבים א-מיניים. התשובה טמונה בגוף השאלה שלך. (יותר נכון בסוף..) כתבת: "כלומר, אנשים שרוצים לנהל מערכת יחסים רומנטית ללא מין עם בני מינם?" יש הבדל בין משיכה רומנטית למשיכה מינית. משיכ המינית, היא המין שאיתו אני רותה לקיים יחסי מין. שאני נמשכת אליו מינית. משיכה רומנטית, הוא המין שאליו אני נמשכת נפשית. שאיתו אני רוצה לנהל מערכת יחסים רומנטית/נפשית. רוב האנשים נמשכים מינית ורומנטית לאותו המגדר. אבל זה לא מחויב המציאות. שימי לב להודעה הזו שנכתבה כאן בעבר בדיוק על הנושא הזה ע"י ילדת הסוכר המרחף.

ליסי8

New member
כתבתי "משיכה רומנטית" ולא "משיכה מינית" בכוונ

ה. יש מישהו כאן שהוא הומוסקסואל א-מיני או לסבית א-מינית?

inbardaf

New member
קראת את כל ההודעה שלי?

זה היה רק תיקון לטעיות כתיב שנפלו בה.. הכי חשוב זה הקישור. יש שם הסבר מפורט. יש כאן בפורום אנשים שמרגישים בי-רומנטים. כדי להיות הומו א-מיני, אתה צריך לחוש משיכה כלשהי מינית, בשביל שתוכל לזהות שאתה נמשך מינית דווקא לבני מינך ולא למין הנגדי וזו צריכה להיות משיכה מספיק קטנה כדי שתרגיש א-מיני.. תיאורטית זה אפשרי. לא חושבת שכרגע יש מישהוא כאן בפורום שמרגיש ככה.

ליסי8

New member
זה לא היה תיקון של טעות כתיב

רק אמרתי שהתייחסתי להבדל בין "רומנטית" ל"מינית", ובכוונה. או, במילים אחרות, לא חידשת לי. אבל זה לא כל כך חשוב. היה מעניין לקרוא את הקישור ואת הקישורים שנלווים אליו. נשמע לי הגיוני שא-סקסואל יהיה בי-רומנטי. ואם הדחף המיני של האדם מנותק ממושא האהבה הרומנטית או מכל מושא תשוקה אנושי, אז המין של מושא האהבה הפוטנציאלי אינו שיקול, לא ככה? אבל עובדה שהוא כן שיקול, כי אין כאן אסקסואלים שנמצאים במערכת יחסים הומוסקסואלית. וגם אם יש איפשהו, כנראה שזה נדיר. השאלה היא האם זה מקרי. לא חושבת שהכל סובב סביב המין או הגוף, רק רוצה להבין. רוצה להבין מה מחבר בין גבר לאשה ברמות שונות, ואולי אתם יכולים לתת כמה תשובות. מי מכם שנמצאים במערכת יחסים - האם חשבתם להיות בקשר רומנטי עם בני מינכם? למה החלטתם להיות בקשר עם בן המין השני? האם בגלל נוחות חברתית או מסיבה אחרת?

snoopytush

New member
אולי תוכלי להבין יותר טוב אם תבחני את עצמך

את מעדיפה בנים או בנות? אם לשנייה תתעלמי מהצורך המיני שלך בפרטנר/ית הזוגי/ת אז מה גורם לך להעדיף אותו/ה על פני המין השני? אולי זה יבהיר לך את הדברים. אני למשל מסתדרת טוב יותר עם נשים אבל מעדיפה גברים למטרות רומנטיות כי עם גבר זה מרגיש שונה בתחושה וזה מעורר אצלי יותר רגשות רומנטיים מאשר עם אישה. מה שכן דיברנו פה בעבר על הנושא ויתכן שהעדפות של אנשים למין הנגדי נובעות לפעמים פחות מעצמם ויותר מציפיות החברה מאיתנו . אני בעבר העדםתי נשים ועובדה שזה השתנה ולא שב לקדמותו.

snoopytush

New member
מיסטיק אולי כדאי להוסיף קטגוריה כזו בשאלות

הנפוצות? בלי להעליב אבל השאלות של האורחים קצת חוזרות על עצמן ...

Mystic Circle

New member
יש שם כבר הכול

ואפילו יותר מזה. גאיה עבדה על זה המון. הבעיה היא שהאורחים לא קוראים

p019

New member
אין כאן ארבה אנשים שנמצאים במערכת יחסים

כך שפשוט אין לך מדגם סטסיסטי סביר כדי להגיד משהו על הנושא. אם תשאלי אנשים באופן כללי ולא על אדם ספציפי - אני חושב שרוב האנשים יענו - לא יודע. עשו סקר בעבר בפורום בנושא (לא מצליחה למצוא קישור לסקרים במבנה החדש של תפוז) והרוב התחלקו בין - "לא יודע", ל"בין המין השני" - אבל גם היו כאלו שאנו "שניהם" או "אותו המין". אבל צריך לקחת את האחוז שענו "בין המין השני" בזהירות - כיוון שאם מדברים בצורה תאורתית - ברור שיותר קל לחשוב על בן זוג מהמין השני - כיוון שזה יותר מקובל. מישהו שאל אותי פעם למה כשאני מדברת על למצוא בן זוג אני מדברת עליו בלשון זכר - אמרתי לו שאם אני מדבר בצורה תאורתית למה להוסיף לתאוריה את האנטי החברתי לזוגות חד - מיניים (למרות שבמקרה של זוג א-מיני מאותו סוג - לא ממש יש על מה להיות אנטי - הם לא עוברים על שום חוק דתי
)

amb2

New member
זה לא ממש משנה...

מה זה משנה הומו לסבית? הומולסבית ממשים את המשיכה שלהם בתכלס אמיני לא עושה את זה... אז הוא יהיה לסבי רק בתאוריה וגם הומו רק בתאוריה הוא יכול לחלום על בנים עד מחר והיא תחלום על בנות עד מחרתיים אבל זה רק בתאוריה בתכלס אם הוא אמיני אז החד מיניות לא רלוונטית עבורו ברמה העקרונית...הומולסבית זה הגדרה כל עוד זה לא ממומש ברמה המעשית.

inbardaf

New member
לא הבנת אותי

התיקון היה של ההודעה שלי! לא שלך.. ואני עניתי לך והתיחסתי בדיוק להבדל בין משיכה רומנטית למינית. יש הפרדה בין השניים. יש אכן הגיון בזה שא-סקסואל יהיה בי-רומנטי וזה עולה כאן לא מעט (כולל באותו שרשור שאליו הפנתי אותך. אם הסתכלת בכולו, היית רואה שדיברו שם על ההגדרה של אנתרוסקסואל = משיכה לאישיות ללא תלות במגדר) אז למה בכל זאת מדברים על קשרים עם המגדר הנגדי? להבנתי מכמה סיבות: 1) כמו שצויין באותו שרשור והזכרתי את זה גם בגוף ההודעה הקודמת שעניתי לך - אנחנו חיים בחברה שבה המשיכה הרווחת היא לצד הנגדי. כדי שמישהוא יגדיר את עצמו כאסקסואל הומו, הוא צריך לחוש משיכה כלשהי דווקא כלפי המגדר שלו עצמו. אם אין לו משיכה, אז טבעי שהוא ידבר על המגדר הנגדי. זה בעיקר קטע חברתי. (וגם P019 כתבה משהו בהקשר הזה) 2) לחלק ניכר מהאסקסואלים יש משיכה מינית כלשהי, פשוט קטנה מאוד. אחרי הכל, מדובר בסקאלה. אז אם יש לך משיכה מינית ולו הקטנה ביותר, אתה יכול לחוש כלפי איזה מין היא מופנת. (וסטיסטית, רוב האנשים נמשכים לצד הנגדי, אז אין סיבה שאצלנו זה יהיה אחרת) לי למשל, יש משיכה מינית ברורה לגברים. מאחר ואין לי עניין בסקס, אני יכולה לחשוב תיאורטית על חיים עם אישה, אבל את המשיכה שאני חשה עם גברים, אני לא מרגישה עם נשים וזה יהיה חסר באותו קשר. 3) אני אישית חושבת שיש 'אנרגיה' שונה לגבר ולאישה. אני לא מדברת על הרובד הפיזי אלה על הרובד הנפשי יותר. אני לא יודעת ממש להגדיר לך את זה, אבל אני חושבת שגם אנשים מיניים יכולים לחוש את זה מעבר למשיכה המינית שלהם. ברובד הזה, אני מרגישה שנמצא החיבור שלי לגברים וההתאהבות שהיתה לי לגברים. זה לא הוביל אותי לרצות לעשות סקס ואפילו לא להתנשק או כל פעולה פיזית אחרת. אני מדברת על התאהבות ברובד הכי נפשי שיש. כשאין לי את התחושה הזו - אני חותכת את הקשר ועד היום, זה קרה לי רק עם גברים.

ליסי8

New member
אה. קיבלתי תיקון. ולדעתי:

גם אני חושבת שיש אנרגיה שונה לגברים ולנשים. באופן אישי, אם הייתי בקשר רומנטי עם אשה היה חסר לי משהו... חשבתי על זה במובנים הברורים של גוף, אבל יש רבדים עדינים יותר.. אני גם מבלה רוב הזמן עם גברים כידידים, אז אני חושבת הרבה על הניואנסים האלה. נראה לי שיש הגזמה בנושא של המין. כאילו שבנאדם לא יכול ללכת ברחוב בלי להימשך לחצי מהאנשים שהוא רואה.. לדעתי משיכה מינית נובעת ממשיכה נפשית חזקה, אבל היא לא הכרח (המשיכה המינית) ולא מתקיימת לבד. היא יכולה להתקיים גם בין שניים שסולדים זה מזה, אבל גם זו סוג של משיכה.. להימשך מינית למישהו בלי להימשך אליו (או להירתע ממנו!) נפשית לא שונה בהרבה, תסלחו לי, מאוננות. כמו שזה נשמע, אתם מממשים את המשיכה הנפשית בלי לממש את הפיסית. וזה הכל. ככה מלאכים אוהבים, לא?

לא. מלאכים עושים אורגיות ../images/Emo6.gif

כי הם אוהבים את כולם. ואצלם האורגיות זה משהו-משהו כי אין להם גוף פיזי אלא משהו אחר מגניבי כזה ודינמי שמשתנה כל הזמן - אז זה עוד יותר שווה. בכלל, את לא יודעת איזה מסיבות פרועות יש להם שם (יש גם סמים, אבל זה אחרי ליגליזציה). פשוט תענוג. ההבדל הוא שלמלאכים אין "מין" קבוע. הם בוחרים מה שבא להם להיות באותו הרגע, כך שגם אין את האפלייה בין המינים. קיצר, הדתיים במדינה הזו היו מתפחלצים אם היו יודעים את האמת
אבל אל תגלי, זה סוד

למעלה