בקשה להקלה בועדה

בינא

Member
אם מראש היית כותבת "זמורה" השרשור היה נראה

אחרת... "זמורה" ידועה כועדת בנין ערים שהפקידות שלה "עושות את המות" ומטרטרות את הבונים, האדריכלים/ות על הדברים הכי קטנים, בהנאה גדולה...

בינא

Member
למה לא לכתוב? ממה בדיוק את מפחדת?

המידע הזה חשוב להרבה אנשים וחשוב שאלו שאמורים לקבל שירות מהועדה הזאת, יכינו את עצמם נפשית ויקחו בחשבון שעליהם לבדוק עם האדריכלים שלהם שין חריגות לא רצויות. "זמורה" היא ועדת בנין ערים שמטפלת בגדרה, גן-יבנה, מזכרת בתיה, קריית עקרון ועוד כמה. את המהנדסים שלה החליפו כבר 3 פעמים בשנתיים האחרונות והפקידות שעושות את כל הצרות עובדות עם קביעות, לכן אין סיכוי שיחליפו אותן, גם אם הן הכי "לא בסדר" בעולם, אבל מותר לאנשים לדעת שיש בעיה קשה עם הועדה הזאת. עקרונית, ועדות בנין ערים אזוריות מאכלסות את הרמה הנמוכה ביותר של אנשי מקצוע בתחום...אלה שבשום אופן לא היו מתקבלים לשום עבודה בשוק הפרטי התחרותי.

mister500

New member
לאיזה מצב הגיעו אזרחים שומרי חוק.

וועדות לתכנון ובנייה במגזר היהודי סופרים כל סנטימטר חריג , קדושת הגרמושקה . ואילו במגזר הערבי מצפצפים על הוועדות , בונים ארמונות קניונים שטחי מסחר ..ללא היתר בנייה . קודם בונים ורק לאחר מכן מוציאים היתר בנייה . התארחתי לפני מספר ימים בכפר ערבי שלא אזכיר את שמו , לאיש יש בית של 250 מ"ר על מגרש של 600 מ"ר (שנבנה ללא היתר ) והוא החליט שהוא מוסיף עוד 200 מ"ר ..החליט, ובנה...ושם פס ארוך על המדינה ועל הוועדה . והוא אף היה גאה ש 60 אחוז מבתי הכפר נבנו ללא היתר. ולמי הוועדה לתכנון ובנייה נטפלת ? לאזרחים שומרי חוק , ששירתו בצבא , ומטורטרים שנה שלמה כדי להוציא היתר בנייה כחוק. 20-30 ס"מ חריגה...נו באמת...

calila

New member
גם אצלנו היתה בעיה דומה בועדה של משגב

גם משגב נחשבת ועדה מאוד קפדנית, אלא שהטעות אצלנו נוצרה משום שמישהו שכח לעדכן את התב"ע שנמסרה לנו ורק אחרי שהגשנו גילינו שאנחנו חורגים עם פינה מעבר לקו בניין אנחנו בניגוד להמלצות שניתנו פה לפותח השירשור בחרנו לא להגיש בקשה לחריגה כי לא היה לנו הזמן, הכסף והחשק להתמודד עם ועדת החריגים של משגב, "שברנו" את קיר החדר וחדר הארונות הצמוד לו ב 45 מעלות במקביל לקו הבניין, כך עברנו ועדה וכך בנינו, היום אני מצטערת שלא ביקשתי חריגה: ראשית משום שחדר שינה עם קיר אלכסוני קשה לרהט, כמו גם את חדר הארונות, נוצרו שטחים שבנינו ולעולם לא נשתמש, שנית הצצתי בפרוטוקולים של הועדה מהזמן האחרון וראיתי שאישרו חריגות כמו שלי ללא בעיה או עיכוב ארוך, היום הייתי פותחת בנוהל חריגים ולא הייתי בונה בשום אופן חדר אלכסוני.... סתם חומר למחשבה

dani214

New member
גם לי הייתה בעיה עם ועדת משגב ה"מנופחת"

גם לי הייתה בעיה עם ועדת משגב ה"מנופחת" על חריגה קלה מקו בניין פרסמתי הודעה בעיתונות והחתמתי את השכנים , סה"כ הליך זה עיכב אותי בשלושה שבועות לא הסכמתי לוותר,ממליץ להיזהר מהפקחים של משגב הם ממש כמו בלשים בודקים כל פינה מאוד קל להם לאכוף את החוקים בישובים היהודים מול הישובים הערבים.

shalhevet2

New member
תודה לכולם

אז דיברנו עם חברה שמפרסמת את ההקלות כפי שנדרש בעיתונים. זה עולה בין 500-700 ש"ח תלוי בגודל המודעה (שהיא פונקציה של הנוסח שתכתיב לנו הועדה). נראה לי שנלך על זה ולו רק בגלל שאני כל כך שלמה עם התכנית ולא הייתי רוצה לשנות בה כלום. חשבנו להשאיר ככה ולנסות לדבר על לב הועדה אבל האדריכלית שלי חושבת שיותר מהיר ופשוט זה לבקשה הקלה. נקווה שזה ילך מהר. תודה

למעלה