בקשה להקלה בועדה

shalhevet2

New member
בקשה להקלה בועדה

הגשנו לועדת תכנון ובניה שלנו את הגרמושקה הראשונית לקבלת הערות. סה"כ לא היו יותר מידי בעיות אבל- הקומה השניה שלנו שבולטת מעט מעל הקומה הראשונה, חורגת מקוי הבניין בכ-30 ס"מ במקום אחד ועוד כ-20-30 ס"מ במקום שני. בודקת התכניות בועדה יעצה לי להקטין את הבית אחרת זה לבקש חריגה אך כשישבתי עם האדרכילית וראיתי על הנייר איך זה יתבצע, זה ממש הורס את התכנון כי יש צורך לשנות הרבה דברים במהלך הזה. זה נראה לי קטנוניות מצד הבודקת או שאולי אני טועה וכך נהוג בכל הועדות? מה הפרוצדורה להגשת בקשת חריגה שכזו? תודה

חריגה

30 ס"מ זו חריגה ולא יאשרו לך. יש נוהל לחריגות שכולל פרסום חוצות, החתמת שכנים ואולי גם תשלום נוסף על מ"ר. לא מכיר את הוועדה אבל אם תקטיני למשהו סביב 10 ס"מ זה בדר"כ לא נתפס כחריגה. מאוד תלוי בוועדה, אם הם מחמירים לא תהיה לך ברירה אלא לעמוד בדרישות

אולי אני טועה אבל

אם החריגה היא באוויר ,זה לא נקרא חריגה,בשכונה שאני בונה לבן שלי ,יש חבר שבנה את המרפסת תלויה כדי שלא תחשב לו חריגה מקו בנין.רגע נזכרתי אצלי האדריכל תכנן מדרגות שיורדות ממפלס עליון למפלס תחתון,המדרגות ממש על קו הגבול,כך זה גם מופיע בתוכניות וזה עבר ועדה בלי שום בעיה.

פיטנגו4

New member
אתה אכן טועה ../images/Emo13.gif

חריגה מקו בנין היא גם באויר. הרבה דברים עוברים בועדות בלי שישימו לב, או ... שגורמים לכך שלא ישימו לב ... (הניק שלך רלוונטי מאד לנושא הזה)

אולי אתה מתכוון לבליטה

שהיא מותרת מעבר לקו בנין. אבל חריגה של קומה שלמה אסורה

ס ו ל ה

New member
עובדות טריות

הקלה שאנו ביקשנו על 30 סנטים בצד אחד 60 בצד האחורי. לקחה חודשיים (חתימות של כולם מסביב, פירסום, עידכון עליו בזמורה, שמאות של זמורה, הוצאת הטופס לתשלום, זמן דואר עד שהגיע אלינו וכו'... לא ממליצה לאוהבי! ותשלום של 6000 שח' ל א הולך ברגל עוד לפני תחילת הבניההההה) אם היו שואלים אותי היום לא הייתי הולכת על זה....

בינא

Member
חודשיים זה מהר מאוד ב"זמורה" ו-6,000ש"ח בלבד?

אם תחלקו את הסכום הזה על שטח המבנה שלכם תקבלו כמה עשרות שקלים לכל מ"ר... כמעט בטוח שבמהלך הבניה תשלמו הרבה יותר (בלי להרגיש)...על טעויות תכנון ו/או בצוע... לכן שימחו בכך שלא לקח לכם שנה עיכוב (יש הרבה מקרים כאלה) ותמחו שחייבו אתכם רק בסכום הזה ולא בכפול 10 שגם זה היה יכול לקרות ב"זמורה"... ...בנוסף, תשמחו שכל השכנים חתמו לכם...רק אתמול שמעתי סיפור ארוך על איך שתוכנית הגשה ל"זמורה" מתעכבת כבר שנתיים בגלל התעקשות של שכנה אחת לא לחתום...בלי שישלמו לה מה שהיא מבקשת וזה הרבה יותר מהסכום ששילמתם...

בינא

Member
אחריות האדריכלית הייתה לתכנן ללא חריגה

אין שום סיבה בעולם שאדריכל יכניס אתכם למצב כזה. אין שום סיבה שתשלמו על חריגה, כולל העיכוב של כמעט חצי שנה בגלל הפרסום, תשלום היטל השבחה מוגדל ומה לא...אלא אם האדריכלית מוכנה לשלם על זה...מה שלא סביר. רק "אובר חוכם" נכנס למצבים שרק פיקח יודע לצאת מהם והאדריכלית שלכם היא כנראה לא כזו ולא כזו...בלשון המעטה. דירשו ממנה בצורה חד-משמעית לפתור את הבעיה ולא לספר לכם סיפורים ולהראות לכם איך "כל התכנון נהרס", כי מהתחלה היא לא הייתה צריכה להראות לכם תכנון עם חריגה. אין לכם מה להלין על הבודקת של ועדת בנין ערים. לא היא קבעה את ה-ת.ב.ע., לא היא זו שקובעת את התקנות, אבל היא זו שקיבלה סמכות לשמור עליהם ולכן היא עשתה עבודתה נאמנה. 20-30 ס"מ זו לא חריגה קטנה, אלא טעות גדולה של האדריכלית, אז שתועיל בטובה לבצע תיקונים או אפילו תכנון מחדש, עד שימצא שוב חן בעינכם, ללא חריגות שהן למעשה עבירות על חוקי התכנון והבניה. בנוסף, שלא תעיז לבקש תוספת תשלום כי הכל צריך להיות על חשבונה, כולל הזמן המבוזבז, התכנון הכפול של המהנדס והבעיה שנוצרה בועדת בנין ערים...

זו חריגה

לבקש הקלה זה לא סיפור, רק קצת זמן וטיפה כסף, לפרסומים. בעיקרון אני מאמינה שהמידות שדיברת נכנסות בתחום ה10% וזו הקלה שבדרך כלל עוברת בלי בעיות. לא בטוח, אבל בדרך כלל.

fireman

New member
אם חשוב לך לשמור על התוכנית כמו שהיא

לך על זה. לא צריך להרוג את האדריכל, לא צריך לתבוע אותו וגם לא לשרוף לו את המכונית והמשרד.... מדובר בבקשה להקלה בקווי בניין, כל עוד אין התנגדויות של השכנים שלך (כל המגרשים המקיפים את המגרש שלך ו\או גובלים איתו, מדובר בהליך פרוצדורלי שיעלה לך כמה שקלים ויקח בערך חודשיים של סטופ בעבודה. מגישים בקשה להקלה, מבקשים את הסכמת השכנים, מפרסמים פרסום בעיתונות בהתאם לדרישות הועדה המקומית, מחכים 60 יום שבמהלכן מי שיש לו התנגדות צריך להשמיע אותה. אם בחלוף 60 הימים לא מתקבלות התנגדויות, מאושרת ההקלה, משלמים את כמה שצריך לשלם על זה (מסתכם בכמה אלפי שקלים) ונגמר הסיפור ובהצלחה. לפני שמתחילים את התהליך, קודם כל תבקשו את הסכמת השכנים, אם הם לא יסכימו, ותרו על הלוקסוס הזה כי יכולים לגרור אתכם על זה בוועדות השונות יותר זמן ממה שאתם מתארים לעצמכם. ושוב.....לא צריך להכות את האדריכל על זה....בסופו של דבר הוא עובד בשבילכם ולפי הדרישות שלכם (כן בינא, גם אם זה חורג מקווי בניין, לא הופכים אותו לנאשם מספר אחת, קצת פרופורציות)

בינא

Member
האדריכל אחראי כלפי הלקוח לא להכניס אותו

למצבים שעולים לו בזמן ובכסף ללא ידיעתו מראש. אחריות האדריכלים אינה "בערך" אלא כוללת. המצב שתאר השואל, בו הוא נקלע אליו שלא בידיעתו, אינה צריכה לקרות. התשובה שלך מראה בדיוק מדוע ענף הבניה בארץ, הידרדר לתחתית המקצועיות בה הוא נמצא כיום. רוב המתכננים הם רמה נמוכה וחוסר הידע שלהם משווע ומביש לפעמים. זה כולל גם "אדריכלים/ות" שלא טרחו לבצע עבודת גמר ולכן אינם רשומים, אך למרות זאת מציגים עצמם כאדריכלים מורשים, זה כולל מהנדסי קונסטרוקציה שאומנם יש להם תעודה, אבל הם אינם לומדים יותר שום דבר מהיום שקיבלו אותה וכך גם נראית עבודתם וזה כולל גם אדריכלים מורשים שמה שמעניין אותם זה איזה ברז וכיור יהיו במקלחת, אבל תכנון המבנה עבורם בהתאמה לתקנות ותוך התחשבות בתקציב הלקוח הוא משהו שהם בכלל לא מכירים בו... כי מה אכפת להם מהלקוח? אחריות האדריכל כוללת להביא לידיעת הלקוח על כל חריגה לפני שהוא עושה אותה, כדי שהלקוח יוכל להחליט אם הוא מוכן להכנס לחריגה כזאת, גם מבחינה כספית, גם מבחינת הזמן וגם מבחינת האפשרות לסירוב של שכנים לחתום לו ויש הרבה מקרים כאלה. התקנות והחוקים בארץ נועדו כדי להגן עלינו מכאלה של מבינים שהם צריכים לקיים אותם וכל התקנות והחוקים נוצרו לאחר מקרים שקרו. חריגות בניה גורמות לצפיפות יתר, הורדת רמת חיים של כולם והורדת ערך נכסיהם... נכון, במקרה הז החריגות מזעריות יחסית, לא יפריעו לשכנים ולא יגרמו צפיפות יתר, אבל גרמו ללקוח לאבד זמן, לשלם כסף שאולי אין לו, ישלם ארנונה מוגדלת כל חיייו במבנה ולמעשה גם "עבד עליו" האדריכל שבו הוא שם את מבטחו ואת אמונו...וזה החמור מכל. אז נכון, לא צריך לתבוע את האדריכל ולא לשרוף לו את האוטו, אבל בהחלט מותר לדרוש ממנו להשתתף בתשלום הקנס, כי ההחלטות שלו גרמו למצב שאליו הכניס את הלקוח בלא ידיעתו.

fireman

New member
ענף הבניה בארץ נמצא בקנטים עוד הרבה לפני

התשובה שלי והלוואי ואלו היו הבעיות של ענף הבניה, ההקלות. הלקוח נמצא כרגע על קו פרשת דרכים, הוא יכול לבחור בכל אופציה שיחפוץ בה, הבית עוד לא נבנה, אין חריגות בשטח, אין קנסות ואין צווי הריסה.....איך אומרים? הנייר סובל הכל. כמו שסיכמתי את התשובה שלי, אם חשוב התכנון הנוכחי והלקוח מוכן להתמודד עם הדרישות הבירוקרטיות שילך על זה, אם לא, שיחזיר את האדריכל אל שולחן השרטוטים (או אל האוטוקאד) חשוב להבדיל (וגם החוק מבדיל) בין הקלה בקו בניין לבין חריגה (או סטיה ניכרת מתוכנית). אלו שני דברים שונים שההסתכלות לגביהם שונה.... השכן שלי גם ביקש הקלה של 30 ס"מ בקו הבניין הקרוב אליי, שיבורך, לא מפריע לי ותאמין לי שהשלושים ס"מ הללו לא היו מפריעים לאף אחד אחר ולא היו גורמים לצפיפות אלא אם יש לו בעיות נפשיות כאלה ואחרות או סתם עין צרה וקנאית. אגב, אתה לא יודע אם האדריכל יידע את הלקוח בנוגע לחריגה מגבולות קו הבניין עוד טרם הגשת התוכניות והם רק קיוו שלא יעלו על זה.....

בינא

Member
אחרי שראיתי את השרטוט, כל הדיון הזה מיותר

לגמרי וקצת הזוי אפילו. האדריכלית הייתה אמורה לא לבלוט מעבר לקווי הבניה. בקלות רבה היה ניתן לבצע קיר מקביל לקו הבנין...היה יוצא 45 מעלות וזהו. אלו בדיוק המקרים שהפקידות הנקראות בודקות של הועדה, מפעילות את חוסר שיקול הדעת שלהן ויוצרות "בעיה" ו"סיפור" גדול כדי שיראו כמה הן חשובות, כי אלו אנקדוטות שאין להן שום חשיבות בכלל. נתקלתי בעבר בדרישות כאלה על חריגה של 6 ס"מ (!) ופשוט תיקנתי. אין שום סיבה שבגלל שטות כזאת, הלקוח ישמע ממתכננת שלו ש"אין מה לעשות" ש"צריך לבקש הקלה" ועוד שיעלה כל הסיפור הזה 6,000 ש"ח ןחודשיים המתנה לפרסומים בתוספת תשלום על הפרסומים. האדריכלית לא עשתה את עבודתה נאמנה. הלקוח נדפק שלא לצורך ועל זה אני כותב כדי שהלקוחות לא יתנו לדברים מיותרים כאלה לקרות.

shalhevet2

New member
אני אחדד את העניין

לא מדובר בחריגה של קיר שלם אלא בפינה. מפגש בין שני קירות חורג בכמה ס"מ מחוץ לתחום קווי הבניין.

פיטנגו4

New member
אפשר הסבר?

איך שינוי פינה אחת "יהרוס את כל התכנון", כפי שכתבת? זה לא אומר שאת החדר הפינתי תקטינו בכמה ס"מ וזהו? (שרטוט יעזור להבין)

shalhevet2

New member
החדר קטן גם כך

וזה יגרור הקטנת האמבטיה שצמודה אליו. כדי להגדיל חזרה את המטראג' המוקטן מהחדר, צריך יהיה במסדרון לותר על ספריה שמאוד חשובה לנו. אני אנסה לצרף.

shalhevet2

New member
התכנית

זו תכנית קומה א', מדובר בבליטה מעל קומת הקרקע. כמו שרואים בשרטוט הבליטה היא רק בפינה. הפינה של החלל הכפול יכולה להיפטר ע"י הקטנת עובי הקיר. הפינה של חדר השינה עדיין עוברת את קו הבניין גם לאחר הצרת הקיר.

פיטנגו4

New member
שהאדריכלית

תמצא פתרון. אני מאמינה שזה קטן עליה ואין מה להתרגש יותר מידי

fireman

New member
אם תבקשו הקלה זה יעבור לכם בלי שום בעיה וסביר

להניח שהעלות תהיה מצחיקה לגמרי. בחיי שנתפסו לקטנות, זה ממש מגוחך. במקרה הכי גרוע, לקטום את הפינות, זה לא ישנה את התמונה.

למעלה