בקשה להצעות

liorasar

New member
בקשה להצעות

אני מתרגמת מאמר על סגירת חווה לגידול שפני ניסיון. יש שם ביטויים מעניינים: אשמח לקבל הצעות מסוגננות
1. A farm that had been breeding .... had to stop after intimidation by animal rights activists. intimidation ??? (הפחדות ?איומים ? רדיפות? 2. The farm ... has been hit by a zix year campaign of abuse... abuse ????? Rod Harvey supplied fuel to the farm and endured four years of abuse from activists before he was forced to cease trading with (התעללות במגדלי הגיניפיגס, רדיפות ?) 3. Campaigners who have legitimately picketed the farm over recent years ... picketed ???? )משמרות מחאה ? הפגנות ? הפגנות שלטים ?​
ודרך אגב, כיצד הצליחו הפעילים לשכנע את בעלי כפר הגידול ? הם גנבו להם גוייה קבורה של אחת מקרובות המשפחה שלהם מבית הקברות הצ'כונתי. כן. והמשפחה מבקשת כעת שיחזירו להם את המתה בחזרה.

קצת

intimidation - מסע הפחדה או מסכת הפחדה. לא מילולי אבל מעביר את המסר. abuse - התעמרות - נראה לי די מתאים

liorasar

New member
ועוד אחד קטן

המילה TARGETED המשפט הוא TARGETED GUINEA PIG FARM CLOSED תודה

הממממ

החווה לשפני ניסיון שנגדה כוון המסע - נסגרה. אפשר גם שימשה יעד, שימשה מטרה, עמדה על הכוונת.

liorasar

New member
כן. מכיוון שבין כה זה פרובונו שלי

כתבתי להם: חוות השרקנים ש"על הכוונת" נסגרה והם יעשו עם זה מה שהם רוצים

Fanja

New member
picketed זה כשעומדות משמרות מחאה

בכניסה שמונעות מאנשים להיכנס. ואני חושבת שהתעמרות לabuse בהקשר הזה זה מצוין.

liorasar

New member
תודה ובפנים

משתי כתבות שראיתי - האחת דנה בגישה השלילית של העיתונות הממסדית לפעילים נגד ניסויים בבעלי חיים וכתוצאה מכך השתמשה במילים "הפוכות" כלומר, תארה לא את סבל החיות אלא את סבלם של בעלי חוות גידול הקביות. ולכן כתבו במילים הפוכות, שאלה, בעלי החווה, היו ABUSED על ידי המתעמתים , אשר שמו אותם על הכוונת 'TARGETED, וכולי. והשאלה כיצד להעביר לקורא את הנקודה הזו, כאשר מתרגמים כתבה שכזו, שהמגדלים מתוארים כמסכנים וכסובלים אשר מתעללים בהם, רודפים אותם, מאיימים עליהם, וכולי. כלומר, יש צד שלישי בעצם בכתבה הזו. והעברתי את המסר למי שמסר לי והם החליטו להרהר בנדון. באשר למשמרות המחאה זה טוב, ואני אזכור זאת.

Fanja

New member
אכן, ה"אקטיביסטים" כבר נעשו כל כך

קיצוניים שדעת הקהל די התהפכה. הם באמת התעמרו בבעלי החוות,כפי שאת מתארת לעיל ..

liorasar

New member
הגיע להם

אבל מה ששהפעילים עשו להם במשך שש שנים היה ממש ... הם גם הפריעו לספקים שלהם, לאלה שספקו להם דלק למשל. הם שלחו להם פצצות דמי, הם הודיעו על אחד הספקים שהוא פדופיל ואת המכתב הזה הפיצו בכל הסביבה.הם חפרו והוציאו את הגוייה של המחותנת מבית הקברות ...(והמשפחה מבקשת שיחזירו להם אותה ...) זה עסק מאוד מכניס ואנשים לא אוהבים שמפריעים להם בזה. בעל החווה הזו עסק בכך על פי הכתבה למעלה משלושים שנה. מקודם הם גדלו חורפנים אך זה יצא מהאופנה (לא אומרים מדוע, אך לדעתי כי כבר לפני מספר שנים היו שופכים צבע על נשים עם מעילי פרווה) ואז הם עברו לקביות. כעת על פי הכתבה הם יאלצו לשוב לנושאים אגרריים ... הכלב שלי עצמי נמצא כעת בשדות הציד הנצחיים עם הכלבה הקודמת שלי אך החתולים שלי (מחזור ב) עדיין כאן .... טוב, כל אחד על פי דרכו

Fanja

New member
ואצלי, חוץ מהכלב, דרה החתולה בשלום

עם הלטאה. כן, יש גדר הפרדה

למעלה