בקשה להפטר

ricky680

New member
בקשה להפטר

לאחרונה הוכרזתי כפושט רגל סכום התשלום החודשי שנקבע לי גבוה ואני רוצה כעת ללכת על בקשה להפטר א. מה עלי לעשות ? ב. מה גובה הסכום הנדרש ממני ? ג. ואיך אני מקבל את הטפסים ? כמובן שיש לי עוד כמה שאלות אשמח לכל תשובה

hutc10

New member
כבר הפטר?

עברה חצי שנה מאז שפורסם צו הכינוס? הוגשו תביעות חוב? אתה משלם את צו החיוב? הפטר לא מקבלים ישר אחרי שמקבלים את צו הכינוס. יש כאלה שלוקח להם שנים לקבל הפטר.

תשובה!

שלום ריקי, א) ממעט המידע שסיפקת ובהנחה שהוכרזת פושטת רגל ואין מדובר בקבלת צו כינוס, נראה כי בקשה להפטר תדחה (ככל שלא תציעי סכום סביר כלשהו), אם מהעובדה שמדובר בפרק זמן קצר מדי - בטח בטח שכעולה מדברייך כי קיימת תועלת לנושים להשאירך בהליך, היות והתשלום החודשי שהוטל עלייך גבוה. ב) ניתן להגיש בקשה להפטר במסגרתה להוון סכום מסויים לטובת נושייך. אין סכום קבוע - הסכום משתנה בין תיק לתיק ובהתאם לנסיבות. ג) אין טפסים להגשת הפטר - מדובר בבקשה שמגישים לבית המשפט. לתשומת ליבך ולידיעה... ככל שלא מדובר בנסיבות חריגות, הרף המינימאלי לקבלת הפטר (מבלי שמציעים סכום כלשהו) עומד על כ - 4 שנים מיום קבלת צו הכינוס. בקשות שמוגשות לפני כן על פי רוב נדחות מהנימוק ש"הבקשה אינה בשלה...". המלצתי - תתייעצי עם עו"ד הבקיא בתחום. בהצלחה!!!

ricky680

New member
קודם כל תודה על התשובה המהירה

אכן הוכרתי כפושטת רגל אולם ההכנסות קטנו באופן משמעותי מהזמן בו הוכרזתי, חלקו הגדול של ההכנסות הינו מנכות של משרד הביטחון. כמו כן בן זוגי נידרש לתת דו"ח על הכנסותיו למרות שאיננו נשואים וחלק גדול מההכנסות מגיעות מנכות ילדים - האם הם יכולים לדרוש דבר כזה? מה עושים בנוגע להכנסה שקטנה? תודות מראש

nb666

New member
את יכולה להגיש בקשה להפחתת צו תשלומים

תציגי את שינוי הנסיבות וההפחתה בהכנסות שלך.

בקשה להפטר

סכום התשלום החודשי נקבע לאחר חקירה, כלומר בכמה אתה משתכר ומהם הוצאותיך לחקירה כזו צריך להתכונן אינני יודע שום פרט מעבר למה שציינת. לצורך הפחתת הסכום יש צורך להגיש בקשה מסודרת אשר מגובה במסמכים וכדאי שהיא תהיה משכנעת.אין צורך בשום טופס מיוחד רק לכתוב בקשה ולהגיש.

למעלה