בקשה להמלצות

frustrated

New member
בקשה להמלצות

קראתי לאחרונה בפורום דברים טובים על נתן שחם ודוד שחר. מצאתי בביתי את "הלוך ושוב" של שחם והתחלתי לקרוא אותו. מאוד חביב עד כה (רק בהתחלה, עמוד 35). לצערי, אין לי כלום של שחר. הייתי שמח לקבל המלצות על הספרים הטובים שלהם, כי הבנתי שהם כתבו לא מעט. בנוסף, הייתי שמח לקבל המלצות על ספריו הטובים של בשביס-זינגר, כי אני לא יודע מהם ספריו המוקדמים ומהם ספריו המאוחרים, שהם, כפי שנטען פה, פחות טובים. וגם, המלצות על עוד סופרים שכתבו ביידיש יתקבלו בברכה. תודה.

een ogenblik

New member
כנראה שאני לא המקור טוב ביותר כאן

אך הודעה זו נעלמה בין השירשורים הארוכים, והחלטתי להקפיצה. פעם היה לי ספר כתום, בהוצאת אדם (או בהוצאת דביר, או בהוצאה אחרת לגמרי בכלל). זה היה ספר ילדים בשם "חכמי חלם" או משהו דומה לזה, מאת בשביס-זינגר. אין לי מושג לאן ספר זה נעלם, או מתי, כי די ברור שלא נתתי אותו מיוזמתי. זהו אחד הספרים המשעשעים שנתקלתי בו, ולמרות שהוא ספר ילדים של ממש, אני ממחיצה בכל לב עליו מספרי יצחק בשביס-זינגר. כבר בהתחלה יש הסבר בהיר מדוע לא היו משברים בחלם בעבר, לפני שהמילה משבר הומצאה והתחילה במשברים. מזכיר לי כל פעם את הפוליטיקלי-קורטיסטים, המאמינים בכל ליבם שאם יבטלו מילה, תתבטל גם משמעותה.

Mנטה

New member
שחם ושחר

לנתן שחם יש ספר שאני אוהבת שנקרא "רביעיית רוזנדורף". דוד שחר כתב די הרבה דברים. הרבה על ירושלים בזמן המנדט. יש לו ספר שנקרא "ספר החלב והדבש" שאני מאוד אוהבת ואם תמצא, בספרית תרמיל העתיקה לאללה יש ספר של ארבעה סיפורים קצרים שלו. בעיני הם מדהימים. מלווים אותי מילדות. אבל אני גם לא מצליחה למצוא את הספר הזה יותר. חוץ מזה הוא כתב סדרה של תשעה ספרים שאני לא בטוחה מה שמה, משהו עם חרסים ואני גם זוכרת שלאחד הספרים בסדרה קוראים נינגל. אני קראתי במאמצים ניכרים את שלושת או ארבעת הראשונים בסדרה ונשברתי. אבל היתה חוויה מיוחדת, אם אתה לא נרתע משפה קצת ישנה וקצב איטי מאוד, אתה מוזמן. את דוד שחר מריחים טועמים ועושים עם השפה שלו אהבה, זה קצת שונה מקריאה רגילה. במיוחד בסדרה הזאת. הספרים הקודמים שלו שציינתי קלים וקריאים. בכל אופן אלו ספרים שקריאה שלהם היא מסע.

Mנטה

New member
יידיש

כמו שכתבתי הספר של בשביס זינגר שאני הכי אוהבת הוא "עושה הנפלאות מלובלין" שבתרגומים אחרים נקרא "הקוסם מלובלין". אבל תכלס פשוט מתחילים לקרוא אותו ונשבים בקסמו, הוא סופר שדי חוזר על עצמו בכל הספרים, הסגנון מאוד מובהק, העלילות סוחפות, אני מאוד אוהבת. איציק מאנגער, לא קראתי, שמעתי הרבה המלצות. שלום עלייכם
אח איזה סופר מדהים ! היתי ממליצה להתחיל עם "מוטל בן פייסי החזן". לשלום עליכם יש שלושה מתרגמים עיקריים, למרות המסורת לקרוא בתרגום ברקוביץ, אני ממליצה בחום לנסות דוקא את תרגום אהרוני. אחרי מוטל אפשר להמשיך ל"טוביה החולב" ולכל יתר הקלאסיקות. גם לשלום עלייכם סגנון מובהק אבל הוא כתב כמה סוגים של סיפורים, יש לו קצרים וארוכים, יש לו כאלו שנכתבו על אמריקע
ויש כאלו שעל העיירה בפולניה, יש לו סיפורי קלפנים וסיפורי עניים ומכל בכל. מה שכייף אצלו זה ההומור שהוא מאוד משעשע או ציני או אירוני אבל תמיד עם המון הומור. ונזכרתי עכשיו בעוד ספר של שחם, אני כמעט בטוחה: "קירות עץ דקים" או "בין קירות עץ דקים" משהו כזה, הוצ' עם עובד אם אני לא טועה. ספר מעניין מאוד.

סי15

New member
רוצה לבקש...

בא לי לקרוא ספר אהבה אמיתי, אתם יודעים, אם כל התשוקות,האהבות, התככים וכו'. אולי משהו בסגנון "חלף עם הרוח". מישהו מכיר ספר כזה? מספיק לי רק השם...

חייםלוי

Member
מנהל
ההמלצות של een ogenblik מצוינות

לגבי בשויס זינגר אני אוסיף רק שיצירותיו הטובות, לדעתי, הן השטן בגוריי שנכתב ב-1935 (יצא לאחרונה בהוצאת כרמל בתרגום מחודש. והעבד, שדווקא אינו מיצירותיו המוקדמות (נכתב ב-1962). שני הספרים עוסקים במאה ה-17. השטן בגוריי מספר על עיירה - גוריי- שנתפסה לשבתאות. העבד מספר על צעיר יהודי בכפר קטן זמן קצר אחרי פרעות ת"ח-ת"ט (1649-1648). גם ספריו של אחיו ישראל יהושע זינגר מצוינים. בעברית ניתן לקרוא את האחים אשכנזי - סאגה על משפחת תעשייני טקסטיל בלודז' המשתרעת על כ-100 שנים. סופר חשוב הוא חיים גראדה. כדאי לקרוא את ספרו צמח אטלס שיצא בעם עובד. ספר עוסק בחייו של תלמיד ישיבה בליטא. (גראדה היה תלמיד בישיבתו של החזון איש). כמובן שיש עוד הרבה.

למעלה