בקשה להבהרות!

לרווק 1

כן אני מאמינה גדולה באבא ואמא בוראי העולם מאמינה רק בהם ולא בשום רב או " צדיק" ודרך אגב כתוב ל"ו צדיקים מהיכן כולם פיתאום ניקראים צדיקים ?

הרווק1

New member
או.קי.

קודם כל אני מכבד אותך ואת אמונתך, ומכוון שאנו בענייני תיאולוגיה דנים... את חייבת לתן הסבר מיהם האב והאם?

NimrodOZz

New member
גבורתי ורבותי: שובו של הקופי פייסט!

ואני חשבתי שיש לי עסק עם מישהי רצינית... הבהרה קטנה: קופי פייסט איננו מקובל כאן. מעשה זה (אשר אהוד בעיקר על גולשים מטיפים) נקרא הצפה. באותה מידה אני יכול להעתיק את התשובות שהביאו בפורום ממנו העתקת ואז אין דיון ואין כלום. העתקה/הדבקה חסרת תכלית.

גבירותי ורבותי: אין תושב"ע!!

לכל אורך השרשור לא ראיתי אפילו חצי תשובה המניחה את הדעת בעניין התושב"ע. אתה יכול להסתתר אחרי שטויות ודמגוגיה אבל תשובה אחת מגובשת ומלאה לא קיבלנו ממך.

דהאמא

New member
גילית את אמריקה

כל כמה זמן איזה תמהוני/ת מופיע פה עם "תגלית" המאה. מה שאת עושה פה זה לשכנע את המשוכנעים, או את אלה שלא אכפת להם. אם את "גבר", כנסי לבית כנסת במאה שערים ותצעקי "גבירותיי ורבותיי, אין תושב"ע!" . לא חכמה גדולה לבוא אלינו עם "הבשורה החדשה" שלך. אה, ועוד דבר: אומר משהו בנוסח מה שהמנהל היה אומר - נא להוריד את הטון. או לפחות לגלות קצת ענווה.

NimrodOZz

New member
בואי נשחק את המשחק שלך

אני די בטוח שמנהלי הפורום ימחקו את ההודעה הזו. קופי פייסט איננו כוס התה שלהם והוא עדיין נחשב להצפה. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- דרום חוקר, הבאת מספר דוגמאות אשר כל אחת ראויה, לענ"ד , לדיון נפרד בפני עצמה. אני אתייחס בקצרה לשתי הדוגמאות הראשונות (ואמליץ לך לעיין בספרו של פרופ' י"ד גילת 'פרקים בהשתלשלות ההלכה'). א. ק"ש - אצל האמוראים עדיין קיימת מחלוקת אי הוי מדרבנן או מדאורייתא, כך שמחלוקות בפרטיה הגיוניות, לפחות לפי שיטה אחת, ואולי גם לפי השיטה השניה (וראה בסעיף הבא). ב. מלאכות שבת - גילת טוען (תוך גיבויים רבים בספרות חז"ל) שהסטאנדרטיזציה של שיעורים במצוות הינה יצירה יחסית מאוחרת, וקדם לה קיום של המצוות לפי שיעור 'ענייני'. למשל, קיימות מצוות שזמנן בלילה מעת החשיכה, אך הקביעה מהו בדיוק זמן הלילה מאוחרת והיא פרי שלי נסיון לקבוע גדרים קבועים, 'מתמטיים', במקום הגדר הטבעי המסור לכאורה לכל אדם (עד שבימינו יהודים חלוקים ביניהם מהו זמן צאה"כ: זמן הגאונים, ר"ת או אולי החזו"א - ואת אף אחד לא ממש מעניין מתי יש שלושה כוכבים). כנ"ל לגבי הסטנדרטיזציה של מלאכות שבת - גילת טוען שהיא תוצאה של תהליך מאוחר שבא דוקא למעט במלאכות האסורות, להעמידן על סל מלאכות סגור ולכמת את שיעורן - בעוד שבעבר נהגו ביתר זהירות ונמנעו ממלאכות רבות נוספות וללא שיעור ברור. ר"ל, בתקופה קדומה אנשים נמנעו מכל מה שנראה כמלאכה - באו חז"ל והעמידום על ל"ט ותולדותיהן דווקא. טענות דומות הוא טוען לגבי שיעורי תורה למשל, בהסתמך על הדעה ששיעורין דרבנן, ודלא כמ"ד דהן הלכה למשה מסיני (ובודאי דלא כהרא"ש שמצריך לסבור שכל שיעורי המצוות הן מסיני - שהרי אחרת לכאורה יש לומר שעד חז"ל לא קיימו את המצוות כשיעורן). ממללא --------------------------------------------------------------------------

NimrodOZz

New member
זה בדיוק כל העניין...

לשחק במשחק המטופש שלה, העתק-הדבק וטען לבעלות...

מישרת ההוראה שנמסרה בתחילה לידי

זיקני ישראל, וניתנה לכוהנים הלויים ``ועל פיהם יהיה כל ריב וכל נגע`` ומדין הזקן ``אפילו הוא אומר מפי השמועה והם אומרים כך נראה בעינינו`` שנהרג על המראתו, אין מקום כלל לדברי קבלה. ומה גם שמישרת ההוראה הוגבלה לצדוקים בידי יהוה שנואי נפשם של הפרעושים.

למעלה