בקשה לבנות

יעלים

New member
אירית חנוכה חג האור

התמונות מבוססות על אופטיקה ועל אור וצל.

אירית י

New member
שאלה../images/Emo62.gif

בתמונות לא מופיע חפץ שמטיל את צילו. ישנם רק משחקי אור וצל שגורמים לכפל משמעות בציור. והנה השאלה: האם לילדים לא קשה להבין את מושג הצל בתמונות הללו? אולי כדאי להתייחס למקומות השחורים כאל "חושך" ולא כאל "צל"?

מאיגל

New member
אני לא מתייחסת לתמונות כאור וצל

אני משתמשת בציורים שאפשר לראות שני דברים - בפורים, כשמדברים על "ונהפוך הוא" ואז אני שואלת מה אתם רואים בתמונה? ואם אחד אומר סבתא ואחד אומר ילדה, אנחנו מבררים ואז אנחנו יחד מחפשים את החלקים של הדמות השנייה, ובעצם הלחי של הילדה הופך לסנטר של הסבתא.

יעלים

New member
תלוי למי מעבירים

לילדים גדולים (6+) אפשר לדבר על אור וצל, ניתן להראות כיצד צל נופל על הפנים של הילד (מאירים בעזרת פנס) אפשר לשחק בצל, לעמוד בחוץ ולצייר את קווי המתאר של הגוף, אפשר לתת לילדים ציור פנים ולבקש מהם להוסיף צל (בד"כ עושים זאת כאשר הילד נמצא בחוץ ומתבונן במראה, כך שהוא יכול לראות היכן יש לו צל על הפנים) ורק בסוף לתת את הדף עם הציורים ולהראות לילדים מה אפשר לעשות כאשר משתמשים באור וצל לממש קטנים לא העברתי את הדף הזה, אפשר בהחלט אור וחושך או כפי שמאיגל עושה בפורים.

אירית י

New member
אם תתאפקי עד מחר../images/Emo6.gif

אני בשמחה אכתוב את הפעילות. חוץ מיזה, בשנה הבאה בחוג תוכלי לראות בשידור חי

מאיגל

New member
יעלים, איזה רעיונות נהדרים.

וכל הכבוד לך שהכל במסמכים במחשב.

אלהלה

New member
תודה לך מרים../images/Emo13.gif

הנושאים שהעלית נהדרים אבל לא מתאימים לי כנושא מרכזי, אני מתייחסת לנושאים כאלה במהלך השנה בשילוב כל שאר הדברים הנעשים בגן, אצלי הילדים בגן הם בני 3-6 ואני צריכה למצוא נושא שאוכל למצוא בו שירים וסיפורים קשורים בנושא ושאוכל לחבר אותו לחגים וכל השאר. למשל בנושא צבע וצורה כשעסקתי התייחסתי לצבעים בטבע בתחילת השנה, לצבעי הרימון התפוח... וכך שילבתי כל השנה את הנושא בכל הנעשה בגן.

שיר10000

New member
חיות

לפני שנים הייתי ביום הדגמה בגן. אשר הגננת לקחה את נושא בע"ח כנושא אורך לכל השנה. אני זוכרת התלהבות מהנושא. לדוגמא בחורף היא עסקה בסיפור של אלי כדורי "מעשה בשלולית קטנה"- יש שם בע"ח. בחנוכה בצלליות החיות וכו.

הללויה11

New member
בישול לאורך השנה על פי חגים נושאים

אני עשיתי השנה פרוייקט בישול בגן כאשר המחשב שלי יסודר אוכל להעביר את המתכונים

gili111

New member
הללויה פרוייקט הבישול נשמע נחמד

תוכלי להרחיב? גילי

אלהלה, מה דעתך על הנושא 'בית',

לפני כמה שנים אחת המפקחות פרשה את הנושא 'בית' כנושא אורך וזה יצא ממש נחמד. זה מתחיל עם הגן, אחר כך בחגים 'בית כנסת', בסיפורי התורה 'אוהל' (אברהם מקבל את המלאכים', בסוכות, כשהילדים יוצאים לחופשה 'בית מלון', חנוכה - 'בית מקדש', פורים 'ארמון' וכן הלאה אפשר גם לעבור לבתי מסוגים שונים מבנה ארעי ומבנה קבע, פ גודה, כיפות, לגובה, שטוח, ועוד ועוד. שירים וסיפורים לא חסר בנושא בתים של חיות קונכיה, קן, מלונה, דיר.........

למעלה