בקשה לבנות

אלהלה

New member
בקשה לבנות../images/Emo20.gif

אני עובדת כל שנה על נושא מרכזי שמלווה כל השנה, ואין לי רעיון לשנה הבאה
בשנים האחרונות עבדתי על הנושאים הבאים: צורה וצבע, עולם קטן, ישראל שלי, מכיוון שיש לי ילדים שמבלים בגן 3 שנים ואולי אפילו 4 אני רוצה לגוון ולמצוא נושא מעניין. הנושא צריך להתחבר באיזה שהיא דרך לחגים, לפעילויות שונות בגן בכל התחומים. ושאני אוכל למצוא מספיק חומר מעניין בנושא לתקופות שאין חגים. חשבתי על בעלי חיים או טבע אבל ... עוד לא מתחבר לי כל כך. תודה

טלגל

New member
אל תדאגי תיכף תקבלי מבול של

תשובות...
, ואני ראשונה: מה דעתך על בסיס לעבודה עם משלים ביחוד משלי בע"ח, יש בזה הרבה חומר יש משלים יפהפיים בתנ"ך (טו-בשבט- על שיח האטד הצנוע....) חנוכה(חלש מול חזק- האריה והעכבר, רבים מול מעטים- דוד מול גולית), פורים- "נשף המסיכות" ויש עוד ועוד בטוח. בע"ח, או צמיחה ופריחה בטבע זה נושא נהדר ויש את הספרים של עמוס בר, שיש בהם המון סיפורים יפים ומלמדים. מה אם לקחת נושא רגשי שמתחבר לילדים כמו גיבורים? גיבורים מצוירים, גיבורי התנ"ך, גיבורים אנושיים של ימינו(אילן רמון...). ולעבוד איתם ודרכם להציג את כל השנה?

יעלים

New member
אלהלה מה דעתך על המדען הקטן?

מכיוון שתחום לימודי הוא מדעים (לימודי הגננת באו אח"כ) יש לי הפעלות מקסימות לכל החגים וכמובן לעונות השנה. אני מתמיד משלבת במהלך השנה ניסויים והפעלות והילדים ממש אוהבים את זה. אם זה מענין אותך רק תשרקי.

אלהלה

New member
ספרי לי על העניין../images/Emo13.gif

יופי של רעיון אבל לא יודעת אם יסתדר לשלב כנושא מרכז כל השנה, אבל אשמח לקבל רעיונות והפעלות מדעיות בענייני חגים ועונות השנה. תודה

יעלים

New member
אפשר להתחיל לדבר

על טבע ומדע, על מדענים והמצאות ולשלב גם בחגים ובכלל ניסויים ושאלות חקר אני לא יודעת בני כמה הילדים שלך בגן, יש לי ניסויים שגם הם יכולים לעשות לבד, שוב תלוי בגיל. בכל נושא במהלך השנה אפשר לשלב מדע ולא רק ניסויים אלא גם התבוננות מדעית (תצפית) אפשר לעבוד על איך שואלים שאלות מדעיות, מהי השערה?, שוב תלוי בגיל הילדים בגן.

יעלים

New member
אפשר לקשר גם לאיכות הסביבה

ומיחזור בגן! מדענים בא"י..... ועוד

אלהלה

New member
טוב../images/Emo13.gif מתגבשת החלטה נראה לי

ונראה לי שאני אלך על נושא גדול כמו הטבע בסביבה. ואז משם אפשר ללכת לכל הכיוונים, כולל דברים מדעיים כמו מזג אויר, וגם בעלי חיים
ובקיצור מפה אפשר להתפרש כל השנה ולקשר הכל לנושא אחד. החגים במילא נקשרים כמעט תמיד לטבע ואני אבנה תוכנית ואעלה לפה
תודה לכולן על הרעיונות - אה גם את עניין המשלים אני אשחיל
בעניין בעלי חיים, יש לי בגן מקבץ של סיפורים על בעלי חיים ואני אביא ואקליד אחד אחד כי יש שם כמות אדירה של סיפורים נחמדים. ככה שיהיה לנו בארכיון.

שיר10000

New member
יעלים!!!

יעלים! נראה שיש לך רעיונות מקסימים. אך לצערי הקבצים שלך לא נפתחים. ונשארתי מסוקרנת לגבי רובם . ביחוד לגבי פינת הטבע בגן שנמצא בארכיון הקבצים. אם תוכלי לפרט אודה לך. תודה

יעלים

New member
מהמחשב שלי כולם נפתחו נסי

לשמור את הקבצים ואח"כ לפתוח מתאים יופי לא מתאים תמחקי. דווקא את הקובץ על הגינה בגן מצאתי באינטרנט והוא לא שלי, עיקר הכתוב בו הוא מה רצוי שיהיה בגינה, בע"ח בגינה וכ"ו.

יעלים

New member
נורה נסי לשמור ואח"כ לפתוח

מתאים יופי ולא מתאים מחקי מהמחשב! מקווה שתצליחי אם לא צרי איתי קשר ואני מוכנה לשלוח לך בפקס או בדואר

אירית י

New member
האם ערבה היתה שנתך יעלים../images/Emo6.gif

פעילויות הטבע והיצירה מאד יפות אבל לי יש יותר עניין במשחקי מדע. יש לך עוד רעיונות כמו הרעיונות של חנוכה? ואגב, רעיון משלי לחנוכה: אני עשיתי פעילות על "הצבעים שבאור" וערכתי עם הילדים את ניסוי נפיצת האור עם מראה, מים ופנס. היה מקסים.

יעלים

New member
לא נרדמתי..... (אוף אני לא נגמלת!)

יש לי עוד שעשועי מדע, השאלה באיזה קלסר, טוב מחר נחפש. מצאתי עכשיו אשליות אופטיות לחנוכה מקווה שזה עוזר במשהו.

אירית י

New member
מכירה את התמונות אבל איך

את מקשרת אותן לחנוכה?
- ואולי זה יעזור לך להירדם

למעלה