בקשה ושאלה ל- ACT...

glavi0

New member
יש רק בן אדם אחד שיכול לעשות את זה...

צ'אק נוריס!!!

ינוקא1

New member
בוא ונגיד

שאם יום אחד יהיו לי תלמידים , לא משנה באיזה תחום , אני אעודד אותם להיות חצופים ובעלי יומרה.
לחשוב בצורה עצמאית וגם לערער על מה שאני אומר (כל עוד זה באמת מה שהם חושבים).
אני אישית מקווה מאוד שלא אפול למלכודת של "מי אתה בכלל ?" ולא אשלול מראש שום רעיון - גם אם הוא הפוך מכל מה שאני רגיל.

לשמחתי היו לי כמה מורים כאלו (אחד או שניים) , עם שנות נסיון רבות שלימדו אותי להיות חצוף.

אלו המורים הכי טובים שהיו לי , אנשים שאותם אני מעריץ , תמיד אחשיב את עצמי כתלמיד וכעפר לרגליהם.
גם אם לא לקחתי כלום מה"ידע" אותו הם העבירו , הם נתנו לי הרבה הרבה יותר מידע.

d y s

New member
חשבתי שיש לך

ללמד לחשוב בצורה עצמאית אינה חוצפה ויומרה יש הבדל משמעותי ואתה ככל הנראה ילדותי מכדי להבינו.

אני מעודד מאוד את כל תלמידי לערער ולבדוק ואף לומד מהם וזו אחת הסיבות שאני נענה לכל קריאת תיגר או בחינה כי בהחלט מכל מלמדי השכלתי.

רעיונות וכ"ו זה טוב אך בנוגע לפרקטיקה וכזו היא הלחימה לדידי הרעיונות המופשטים והמגלומניים של ככמותך נופלים כעלים צהובים אל נהר קפוא.

אז בכל זאת יש לך מורים שאתה מעריך? מרשים! אני מניח שאלו הם אותם מורים שהצלחת להתמיד וללמוד מהם יותר ממ"ס שיעורים.

אתה בהחלט חצוף אך בור וחסר ידע פרקטי לחלוטין.

אתה עסוק בסיסמאות ומשחקים.

בשבילי הלחימה היא דרך חיים מקצוע והוויתי כולה כולל הורות זוגיות השכלה והכל סביבה.הקרב איתך לי יהיה אחד מיני רבים אותם ערכתי במהלך 36 שנות עיסוק אינטנסיבי ביותר בלחימה ובאומנויות לחימה ואילו לך זה יהיה קרב ראשון שני ואולי עשירי.

אתה בוחר לקיים אותו ו"לשחק" אני בוחר לקיים אותו וללמוד.

משחק יכול להיות דרך ללמידה או תוצר שלה אך אינו מהות הלמידה.לחימה אינה משחק היא דרך.

חוצפה ויומרה אינן מובילו להארה או העמקה אלא הפוך.לעולם לא תצליח ללמוד ולהכיל כאשר אינך ריק ומודע לאפסיותך.ואתה חי בסרט מלא כל כך בחשיבות עצמית שאינך יכול ללמוד כלל ולכן אעזור לך לשבור את הכוס המלאה שלך בתקווה שתלמד להדביק אותה ולמלא אותה במים הראויים לשתייה.

לי אין עיניין בניצחון או הפסד ולא במשחק אני אוהב מאוד לייצר הרמוניה בתוך דיסהרמוניה גם כאשר המחיר הוא כאב רב לי או לאחר.

אשמח מאוד אם תנצח אותי ותכאיב לי ייתכן ואפילו אבוא ללמוד אצלך אך ממליץ לך עד אז להבין את ההבדל התהומי בין חוצפה ויומרה לבין חשיבה עצמאית יצירתיות תעוזה וכ"ו.יש פה כותבים שחיים במבחן המציאות בצורה יומיומית ואילו אתה חי במציאות מדומה שלא עמדה במבחן ולו במעט.והפורום אינו מבחן.

השקע את זמנך באימונים אני בהחלט לא אקל עלייך אתייחס אלייך כשווה ערך זו דרכי.מקווה שאתה מבין זאת ומפנים.

ינוקא1

New member
אני מבין זאת

ואתה אחד האנשים שאני יותר מעריך כאן - בזכות הגישה שלך לעיסוקך כדרך חיים ובזכות זה שאתה כבר "אומן" אמיתי.
למען האמת זו הסיבה העיקרית שאני כן חושש ממך - לא בגלל שנות הנסיון שלך , אלא בגלל הרוח שלך.
אני מכבד מאוד את השורה האחרונה בדבריך ומודה לך עליה. כך אני מעוניין שיהיה.
שיהיה לך לילה טוב.

d y s

New member
אני רחוק מלהיות אומן או אמן

אין אפילו טכניקה אחת שאני עושה שאני חושב שהיא טובה באמת.

חשש אינו בריא המר אותו בפתיחות ואהבה ותגלה עולם חדש והוא אותו עולם ממש רק נטול הקרנה.

רוח היא מניעה אך הספינה מוצקה היא ושטה על מים מפרשיה והמבנה שלה חשובים לא פחות מהרוח וכן התזגות עם המים.

ליל מנוחה.

d y s

New member
שלום

אחיזה בידיים צמודות אופיינית לתקופת השיריון והמלחמות בעיקר עקב מוגבלות התנועה שלא איפשרה ממש אחיזת האמי (חצי) או מיגי האמי (הפוך) המחייבת הפניית הצד ליריב והעמידות היו פרונטליות הרבה יותר. בשדות הקרב הללו הטכניקות היו מוגבלות מבחינת עושרן וגמישותן וכללו בעיקר צקי (דקירות) וחיתוכים גדולים ורחבים בדומה לשיטות אירופאיות.

בסוף עידן המלחמות ירד השיריון וכן קטנה החרב היה זמן רב יותר לליטוש ולמידה וכך גדלה היעילות וההבנה של הביומכניקה של התנועה.

אחיזת ידיים צמודות מאפשרת הנעת החרב על ציר קטן של פירקי הידיים והמשמעות העירית הינה של הסתת דקירות יעילה אך יכולת ההתקפה יורדת.

סיסטמתי

New member
מעניין...

כלומר ידיים צמודות נבעו מחוסר תנועה במרפקים בגלל השריון וקושי בהחלפות עמידה.
ואני בכלל חשבתי שהנשק שלך הוא .

העוג

New member
youtube - do או youtubegitsu?

שיטת קוריו?
אין לי תשובה לשאלה שלך ואני לא הדובר של השיטה אבל יש לי שאלה אחרת - ניסיתי למצוא את ההתחלה של הסדרה שהעלת עם רצף פרקים ולא מצאתי - אפשר עזרה וקישור להתחלה?

למעלה