בקשה ושאלה ל- ACT...

סיסטמתי

New member
בקשה ושאלה ל- ACT...

כידוע, אני עובר בשיטתיות על Youtube במטרה לקבל את הסמכת ה- GT שלי (שזה כמו Grand Master אבל עם שתי דלתות וגלגלים רחבים) באמנויות לחימה שאינן מוכרות בווינגייט...
נתקלתי בסדרה לא רעה בכלל שנקראת Samorai spirit ולטעמי מומלצת לצפיה לכל הגילאים. בסדרה הזו שמובלת על ידי דני עבה מימדים, יש אפיזודה שבה דנים בטכניקת אחיזה בחרב, ושם בדקה ה- 5:00 בערך יש יפאני שמראה אחיזת חרב עם ידיים צמודות ואת היתרונות בכך.
האם אתם מכירים את "הטכנולוגיה"?
ואם לא, מכיוון שאתם פחות חוששים ממני מסימנים כחולים, האם תוכלו בבקשה לבדוק את האפקטיביות שלה?

ינוקא1

New member
מהניסוי הקטן

שעשיתי הרגע בחרב הארוכה שנמצאת בחדר של אחי , ראיתי שאכן יש בזה משהו.

עבודה עם ידיים רחוקות מתבססת על המומנט וה"מנוף" שנוצר בעזרת המרחק בין הידיים ומתבססת על כח הידיים , כאשר כף יד אחת משמשת כציר ויד אחת מטה את החרב.

לעומת זאת כדי לעבוד עם ידיים צמודות אכן צריך יותר לנוע מהגוף ולסובב את הגוף כל הזמן , והחרב מסתובבת עם סיבוב הגוף.

הבהרה : לכותב אין רקע משמעותי בלחימה , רק במשחקים !

ינוקא1

New member
ו
על הקישור !

סיסטמתי

New member
יקירי, בזה גם אני הרגשתי
...

אין מחלוקת על "הפטנט" במונחים של מטודולוגית תרגול.

שאלתי את חברי ACT, כי הם נוטים לעבוד עם יריבים בסוג של מגע מלא. ויש הבדל משמעותי מאוד בין התחושות שלך כשאתה "משחק עם עצמך" וכאשר אתה עושה את זה מול בן/בת זוג...

איך אומר תלמידו הבלונדיני של עזיז, זה שטרם הגיע לפרקו: מטודולוגיות של סיוף, כמו איגרוף השתפשפו עד דק במהלך השנים וקיימות סיבות ללמה עושים ביד כך או אחרת.

המבחן לשיכחה של ממים תנועתיים הוא מציאת הסיבה להיכחדות שלהם, והיכחדות נבחנת מול השפעות שהן ACT סביבתי, שהוא מחוץ לכהן סטייל.

ינוקא1

New member
אפילו שאתה קצת יורד

על שיטת "כהן סטייל" , הכתיבה שלך פשוט כל כך מדהימה (והחתימה החדשה שלך עוד יותר) שאני מוותר לך.

לכן לא אזמין אותך לדו קרב עם שתי חרבות קצרות שאוחזים בין השיניים הטוחנות

סיסטמתי

New member
אתה יודע למה העיפו את הקניבל מבית הספר?

... כי הוא לא הפסיק ללקק למורה.
תזהר

d y s

New member
טעות

עבודה עם ידיים רחוקות אינה מתבססת על כוח ידיים כלל אלא על תנועת המרכז של הגוף.

עבודה עם ידיים צמודות מוגבלת מאוד ונועדה להסתת דקירות האופייניות לשדות קרב מרובות משתתפים והיא אינה יעילה כמו הקודמת עם הגוף ובלעדיו.

טוב שאתה מבהיר שאין לך רקע כי זה בהחלט ניכר.

d y s

New member
חשבתי שאתה

מעמיק את ההבנה שלך לקראת הקרב אך אני רואה שלאו.

ינוקא1

New member
תלמד מה זה מומנט

ואולי תבין את כוונתי.

http://he.wikipedia.org/wiki/מומנט_כוח

אין ספק שגם עם ידיים רחוקות ניתן לעבוד מהמרכז , אבל היתרון בידיים רחוקות הוא המומנט שנוצר כתוצאה מהמרחק בין הידיים.

עבודה עם ידיים צמודות מרגישה לא טבעית , אבל זה מכריח אותך לעבוד עם הגוף הרבה יותר. אולי יש לזה יתרון.

ינוקא1

New member
יתכן שעם חרבות מאוד כבדות

יהיה לעבודה עם ידיים צמודות אפילו יתרון משמעותי.
(כך זה מרגיש לי משום מה , למרות שאין לי חרב כבדה לבדוק זאת).

d y s

New member
חומד ככל שתגדיל את המעגל

החיצוני שלך כך תפעיל את המרכז שלך.התחושות שלך משקרות אותך וזה ניכר לאורך כל כתיבתך בפורום וכנראה בכלל.

הקרב ביננו יועיל לך מאוד.

האמן לי אני יודע מהו מומנט.

ברז עם גלגל פתיחה גדול יותר יפתח בקלות רבה יותר והאינטראקציה עם הפותח היא הדדית זו המשמעות של להפוך לאחד עם החרב ועם כל דבר חיצוני לנו.

תשובותייך מעידות על בורות רבה ביותר בכל הקשור לתנועה ולעקרונות הפיזיקאליים והביומכאניים שלה.

אתה לטעמי האישית חי בעולם פיקטיבי שהקשר שלו למציאות מתבסס על הצלחה אופורטוניסטית ותו לא.

אינני חושב שאני יריב ראוי לך אך אלחם בך בכל מקרה לשם העניין והחוויה.

אתה מדבר גבוהה גבוהה על ערכים כגון כבוד אהבה וכ"ו אך בכתיבתך ניכר ההפך לחלוטין לטעמי המגלומניה שלך היא לכל היותר מנגנון הגנה שלטובתך עלייך לנפצו ובהקדם ואני אשמח לעזור לך בכך.

ינוקא1

New member
חומד

אם אותי אתה מתקשה להבין , תראה את הסרט שהביא סיס. הם מסבירים שם יותר טוב ממני.

d y s

New member
אתה כנראה לא מבין

צפה בסרט ונסה לראות את עבודת הגוף במקרים השונים.

הפרשנות שלך להסבר היא הבעייה כמו גם הפרשנות שלך למציאות כולה כנראה.

אין לי מושג מאין היומרה ואפילו החוצפה לכתוב כמו שאתה כותב מול אנשים שמעמיקים בלחימה כמניין שנותייך על פני האדמה.

אתה בהחלט זקוק לשיעור במציאות.

למעלה