בקר טוב

בקר טוב

אלה הדברים שכתבתי הבקר אני גרה על הר שעליו גרים יהודים וערבים בקרבה גדולה (פיזית) אחד לשני. כשהגעתי לכאן הייתי מאוד ימנית. רציתי מאוד שהערבים יעופו מכאן... במשך הזמן התקדמתי בלימוד רוחני בכל מיני מסגרות וזה גרם לי להיות סובלנית יותר ומקבלת את האחר. מילים כמו חסד חמלה אהבה התחילו להיות מובנות לי , וכל הבנה של עולמות הרוח, הסיבה שהנשמות באות לחיים, כל זה הביא אותי לחשיבה אחרת לגמרי. ובהמשך הסדנא של דבורה צביאלי על השלום. אני מסוגלת לראות היום מחבלים בטלויזיה ולהרגיש צער וחמלה . בימים האחרונים הבנתי משהו מאוד מהפכני: ראיתי כתבה על בית ספר יהודי ערבי בירושלים, ופתאום הבנתי שבשביל שלום נצטרך לוותר על כל מה שחשוב לנו עכשיו, נצטרך לוותר על גבורה נצטרך לוותר על צדק. על זיכרון על שלנו, אנחנו .על כל קדושת ההסטוריה ושמירת השואה כמקבעת אותנו בדעות שלנו. נצטרך להסתכל קדימה ולא אחורה לוותר על החשבון ההסטורי.... פשוט להבין שיש כאן בני אדם שכולם רוצים לחיות, כולם רוצים שקט ואושר ולהמנע מסבל. כל אחד מאמין בדרך אחרת וזה ייקח עוד הרבה זמן עד שכולם יבינו את כל זה. בינתיים אני מתחייבת להתחיל בסביבה הקרובה שלי. לוותר על ביקורת, לוותר על צדק להיות בהבנה וחמלה לסובבים אותי. כשהשכן שלי מרעיש כי הוא בונה בית, לזכור שגם אני בניתי והפרעתי לשכנים. כשחמותי מעצבנת אותי לסלוח ולהניח לעניין... וכשיש חתונה בכפר השכן והרעש מחריש אזניים, לחשוב על השמחה שלהם ולשמוח איתם....

HUhybrid

New member
../images/Emo11.gifברוכה הבאה לפורום! ../images/Emo24.gif

במשך הזמן התקדמתי בלימוד רוחני בכל מיני מסגרות וזה גרם לי להיות סובלנית יותר ומקבלת את האחר. מילים כמו חסד חמלה אהבה התחילו להיות מובנות לי , וכל הבנה של עולמות הרוח, הסיבה שהנשמות באות לחיים, כל זה הביא אותי לחשיבה אחרת לגמרי. אני, אישית, לא מאמין ולא מקבל את עניין האמינות/אותנטיות סביב כל עניין הרוחניות, שהיום קיבל לדעתי נפח ריק מתוכן. אבל... נכחתי לראות, כי רבים המקרים שתחום זה מסייע להרבה בני-אדם כמעין תרפיה אישית-מודעתית, ואם כך- הרי שיש בזה גם צדדים חיוביים, אז למה לא?
אני מסוגלת לראות היום מחבלים בטלויזיה ולהרגיש צער וחמלה . גם אני, אבל לא בגלל הייעוד המפלצתי ששמו להם, אלא בגלל הרקע. בחודשים האחרונים שמענו על עוד ועוד מקרים דרך כלי-התקשורת על נערים פלשתינים, ביניהם גם ילדות וצעירים של ממש, שנשלחו ע"י אותם מרצחים להתאבד. הכאב ברור. אני לא יכול לשפוט אותם. אינני יודע מה היה קורה לו הייתי במקומם, נתון למצוקות על בסיס יומיומי. תופעת ה"שאהידה" בכללותה מעציבה אותי מאוד, כי היא גם מעוותת את כוונת האיסלאם במקורו, שהיא היתה בעלת כוונות חיוביות להפליא (המממ...כנראה שרוב הדתות עברו מאז ומעולם את כל העיוותים האלו) ובכלל- לא עוזרת לשים קץ למאבק הממושך והכה מיותר הזה. בימים האחרונים הבנתי משהו מאוד מהפכני: ראיתי כתבה על בית ספר יהודי ערבי בירושלים, ופתאום הבנתי שבשביל שלום נצטרך לוותר על כל מה שחשוב לנו עכשיו, נצטרך לוותר על גבורה נצטרך לוותר על צדק. על זיכרון על שלנו, אנחנו .על כל קדושת ההסטוריה ושמירת השואה כמקבעת אותנו בדעות שלנו. נצטרך להסתכל קדימה ולא אחורה לוותר על החשבון ההסטורי.... לפני זמן-מה כתבתי הודעה בשם "הזדהות בכאב של האחר כבסיס לדו-קיום" בעקבות תוכנית תיעודית, שצפיתי בה, שעקבה אחרי מסעם המשותף של יהודים וערבים בפולין. אני לא חושב שדו-קיום משמעו לוותר על מסורת, ערכים ותרבות, הייחודיים לך. אפשר לשמור על אוטונומיה תרבותית, ובכל זאת במסגרת בסיס מאוחד ומשתף. בססי שכזה גם אומר, כמובן, את הרצון לפתיחות, להבנה ולהזדהות עם הכאב של האחר. בדיוק מה, שציינת. בינתיים אני מתחייבת להתחיל בסביבה הקרובה שלי. לוותר על ביקורת, לוותר על צדק להיות בהבנה וחמלה לסובבים אותי. כשהשכן שלי מרעיש כי הוא בונה בית, לזכור שגם אני בניתי והפרעתי לשכנים. כשחמותי מעצבנת אותי לסלוח ולהניח לעניין... וכשיש חתונה בכפר השכן והרעש מחריש אזניים, לחשוב על השמחה שלהם ולשמוח איתם.... כפי שאמרה אריסון, "השלום מתחיל בתוכי" (סליחה על הקיטשיות, אבל זה נכון). אולי בהקשר הזה אני מעוניין להפנות אותך למשהו, שעשיתי לפני כשנה. זה בעייתי מאוד, אני יודע, אבל זה בא מתוך מקום אמיתי ועמוק של כאב: http://stage.co.il/Stories/210249 בהצלחה, ויופי שאת כאן

ויתור על כל מה שהיה חשוב לך

אינני חושבת שאם את תוותרי על כל מה שהיה חשוב לך מישהו יעריך אותך על זה. זה לא נקרא דו-קיום. דו קיום אמיתי הוא א ם יש הדברות בין הצדדים כל אחד מבין את השני והולך לקראתו עד כמה שניתן.

uuuaaa

New member
כולם רוצים לחיות

אם כן מה הבעיה שבין הערבים יחיו קצת יהודים ? זה הרי שלום לא ? אם כן מהו השלום ? זה שהם יכולים לגור אצלנו ולנו אסור לגור "אצלם" ?

settie

New member
הולכת שולל

גם אותך הצליחו להוליך שולל כמו את פרס ומרעיו , הם מתחמשים ומשפרים אסטרטגיות וטקטיקות ואת מדברת על דו קיום , מילים מילים ולא יותר כמו שערפאת בגד במר שמעון פרס ומרעיו , צחק כל הדרך לבנק עם פרס נובל והשקיע אותו בהתחמשויות למינהן אז על מה את מדברת ....

DONITESH

New member
DU KAKIUM

HMAZAV HYA SABABA IF GAM LARAVIM HAITA KABALA BUT NOT:THE FACT IS THAT MOST OF THEM VERY VIOLENT.I WAS SMALL BUT MEHLINCH BERAMALLA I CHNGED TOTALY.LO YAAZOR.HEM HAYOT!!!

Dark Muse

New member
כל המלחמה בשלוש שנים האחרונות

גרמו לי להבין דבר אחד. גם אם יהיה שלום ביני לבין הערבים, אני לעולם לא אלך איתם כחבר. את זה הבנתי מאז הלינץ' ברמאללה ועלילת הדם שעשו לגופות חיילנו. שישמחו וינהו בכיף, רק שיצאו לנו מהוריד.

Dudidud

New member
סלחי לי אבל

אחרי שתותרי על כל מה שחשוב לך עכשיו, על צדק, על הזכרון שלנו, על ההיסטוריה שלנו, על מי שאנחנו, כבר לא תהיה לך שום סיבה שבעולם להישאר פה. ולדעתי לפחות הם יבינו את זה וינסו לעודד אותך (לעזוב כמובן) ככל יכלתם.

pink pong

New member
../images/Emo93.gif

אוי את כל כך קדושה, ממש רחמנות על המחבליםושמחה על החפלה שלהם שהם עושים בכפר הסמוך לחגוג הרג של עוד כמה יהודים, שמאל או ימין זו לא השאלה יקירתי, גם גבורה איננה, אם כי כפי שאנחנו רודפים אחר צדק הסטורי כך גם חברייך בעלי הפרצוף החביב סלאש מתחסד סלאש דו פרצופי, השינוי לא צריך להתקיים רק בך הוא צריך להתקיים גם בהם כך שאת לא עוזרת בדבר וזה מה שאת צריכה להבין, שלך באופן אישי אין שום השפעה כמו שלראש הממשלה שלך אין והוא קיבל את כל הקולות בכנסת, בנוסף לכל ההתחסדויות שלך את כן מעבירה ביקורת כלפי העם היהודי ומשתדלת מאוד להאיר על בני דודינו שאם רק היו עוזבים אותנו בשלווה ולא שולחים ילדות בנות 15 להתפוצץ אז אולי היה עוד סיכוי, אז תעשי טובה בא לך להיות יותר טובה אז תהיי אבל תהיי גם אמיתית הכותבת היא אדם שגדל בין ערבים, עבד איתם ואכל מהם, המציאות היא נפרדת מהאפשרות לקיים דו- קיום מסויים ומוגבל כשלי.

../images/Emo54.gif אני לא מסכים איתך

את מדברת על מחיקת הזהות העצמית בשביל האחר. זאת קיצוניות דו קיום אמיתי זה כשאת והשני תכבדו אחד את השני, כולל כיבוד מה שחשוב לך ולו

לא הבנתם אותי

נצטרך לוותר- שני הצדדים!!! כווולם יצטרכו לשנות חשיבה . לא רק צד אחד. אבל אין טעם לויכוח כי אין לו סוף וכל אחד יעשה כמיטב יכולתו והבנתו... וחבל להתרגז בגלל דעות של מישהו אחר. שיהיה לכולם יום טוב!

ועוד משהו

ויתור נאצל זה מה שעשו בבית הספר היהודי ערבי: ביום העצמאות היה לוח מחולק לשניים. חצי לוח תמונות ודגלים של יום העצמאות, וחצי שני שחור עם תמונות של פליטים..... בי זה מעורר כבוד והערצה!

חזקוש

New member
בי זה מעורר גיחוך וסלידה מהצביעות

כי , אין כאן ויתור ומאף צד. אלא הוכחה לחוסר יכולת לדו קיום. ישראל מציינת את יום הכרזת המדינה ב ה' באייר, הערבים אבלים על הקמת המדינה ב-15 במאי. תאריכים שונים. מה ההדבקות של הערבים לתאריך העברי? היכן הדו קיום ? אולי התבטלות יהודית? חזקוש

אין שום התבטלות בהכרה בסבלות האחר

ובנסיון להבין אותו. בין אם הוא ערבי ובין אם הוא יהודי. לצערי, רק חלק קטן מאוד בשני הצדדים מוכן ומנסה בפועל להבין מנין צומחות ההשקפות של השני. רק הבנה כזאת יכולה להביא להסכם שיהיה מקובל על שני הצדדים, ויאפשרו קיום בכבוד לשני העמים.

חזקוש

New member
ימנית?

לדעתי אחזת באטימות ואובייקטיביות לשונה, אין בזאת אידאולוגיה ולא ימניות. מה הקשר בין ימין שהוא תפישה חברתית כלכלית לבין שאלת השטחים והשלום? מה הקשר בין שמאל לבין תפישה מדינית ? מצד שני עברת מאטימות להתבטלות. דו קיום אין פירושו ביטול עצמי אלא פלורליזם של הבנת השונה וקבלת מציאותו ואין הכוונה ביטול העצמי האישי והתרבותי והסתפחות לאותו שונה. חזקוש

יקיפ

New member
יש הבדל בין דו קיום לאבוד עצמי לדעת

צופית יקרה אני ממש מבין את תחושותיך כלפי אנשים שהם באמת מסכנים וכבני אנוש הם סובלים ויש מקום להזדהות איתם "כי בצלם אלוהים ברא את האדם" עד כאן אני מסכים איתך לצערי בין זה ובין להזדהות ולהבין יצורים שכל מטרתם מההתחלה להרוג אותי לרצוח את ילדי גם במחיר איבוד עצמי לדעת ועוד לקרוא לזה קדושה "שהיד" זה פשוט איבוד עצמי לדעת שלך ושל מי שחושב כך. גם אני גר סמוך לתושבים ערבים, עם חלקם יש לי יחסי חברות,. ותמיד אני מוכן לעזור בנושאים אנושיים וכו' אבל כאשר זה עומד מול סכנת חיים לי ולילדי, אני לא מוכן להתאבד ולוותר על חיי ובריאות ילדי ואני מעדיף שהאוכלוסיה שמתוכה באים המרצחים ואשר מעודדת את המרצחים בחינוך בהסתה בהזדהות ואף בסיוע, אני בהחלט שלם עם הסבל שלהם. אולי זה יביא אותם להקיא מקרבם את הרשע ולהתחיל לבנות דו קיום מתוך אנושיות ומנותק מזהות לאומית מעוותת ומלאכותית. חשבי על זה. יקיפ

למעלה