בקצב הלב

בקצב הלב

ביום חמישי הלכתי לראות את הסרט "בקצב הלב" שהוקרן במסגרת פסטיבל "דוקאביב" בסינמטק. האמת, לא יותר מידי דברים עשויים לגרום לי להוציא 25 ש"ח על סרט סטודנטים. אבל הסרט עסק בשגעון הסלסה שבאמת עניין אותי. אבל בעיקר אחד מהגיבורים בסרט הוא אליזד יקיר הפורום הפרוש והפורש. ריתק אותי באמת הסיפור שלו. איך הוא מבחור ישיבה צדיק ואחר כך אברך מצא בסלסה ובנגינה הקובנית את אשר אהבה נפשו. את צורך לציין שאליזד כמובן גנב את ההצגה לגמרי בסרט שעקב אחר 4 דמויות. בחורה שלדעתי התמודדה עם אובדן אהבתה דרך אימון כמעט סיזיפי ודרישות עצמיות גבוהות ביותר. קצת נקרעה בין המחויבות שלה לבנה לבין העניין הרב שהיא מצאה בסלסה. העניין הזה, הריקוד ,הקצב הוירטואז'יות, הסיפוק הגדול שהיה לה אחרי ההופעה. היה בזה משהו מעודד על גבול הפמיניסטי בחוסר ההכנעות שלה לתפקיד ה"אם חד-הורית". שתי דמויות נוספות חלביות מידי לטעמי שהוסיפו מידה מסוימת של קיטש ודבשושיות לסרט היו יוני הצרפתי ובת זוגו לריקוד ואחר כך לחיים, להלן "הפאקצה". הפי אנד. הם התחתנו. אבל הדמות הסוחפת המרגשת המצחיקה הקלה כל כך להזדהות אך יחד עם זאת מעוררת השתאות היא של אלי. לשמחתי גם הבמאית הבינה זאת והקדישה לו ולסיפור חייו זמן מסך ארוך יותר (האומנם או שכך נדמה לי?) כואב ויפהפה לראות את חייו של אדם שהיו סדורים וברורים ושלווים שהתערערו עד שלאחר גרושיו חזר לגור עם ההורים אבל הוא מוצא לעצמו מפלט בנגינה. תחשבו רגע כמה נפלא יכול להיות תחביב כשאתה מצליח לגרום לו לעבור את מחסום התחביב. לא רק מבחינת הזמן שהוא דורש. אלא השלב הזה שאתה מבין שיש לך משהו שרץ לך בראש, שגורם לך להחסיר פעימה, שגורם לאהוב את עצמך, לחוש סיפוק. ואתה מוותר על "איך שזה נראה" ועל "איך שזה נשמע" ואשכרה הולך עם זה. זה נפלא. זה ניקוי אורוות פנימי. זה ליצור מתוך מדמנת הנפש. לאסוף את עצמך בעצמך מתוך שבר עצום. איזו גדלות, איזה מענה אמיתי ליצר הקיום. להתעסק במה שאתה אוהב ולמצות אותו ולגדול בו ולגלות אותו שוב ושוב. תרופה לנשמה. מלבד שהסרט היה מעניין (אני באופן עקרוני מחבבת את הז'אנר הדוקומנטרי במיוחד זה העשוי היטב כמו במקרה דלהלן) שעקב אחרי הדמויות לפני מאורע מאוד חשוב בחייהם. הוא גרם לי לחשק עז ללכת עם מה שאני מרגישה ופשוט לעשות את זה. להתמסר לזה. התעסקות הזו בדבר שאתה הכי אוהב והכי מרגיש מסופק גורמת לצרות (ולאלי ברוכשם לא חסרות כאלה) לתפוס פינה מוצנעת יותר. ו זו אפילו לא הדחקה אלא הבנייה נכונה שאומרת "קודם אני הכי חשוב לי" וזה יוצא מקסים. זה יוצא אמיתי זה כובש זה מעורר חשק עצום. אהבתי מאוד מאוד. אלי, שיהיה בהצלחה. תמשיך ללכת עם הלב. שלך מייצר חומרים נפלאים וכל כך יפה לראות אותך מחייך.

Le Fay

New member
לא חושבת שהזמן היה ארוך יותר -

אליזד היה פשוט הדבר הכי מעניין בסרט הזה, וכמעט היחיד, כי הוא מעניין. לבחור יש איכויות של כוכב, כשהוא על המסך איפשר להזיז ממנו ת'עיניים, וזה אפילו לא כל כך משנה על מה הוא מדבר בדיוק, זה ה א י ך שמרתק. והמוסיקליות שלו נפלאה וסוחפת. זה סוג של קסם. אפילו לא צריך להיות במאי טוב, או צלם מעולה, ללכוד את זה.

barr1969

New member
כל מילה!

המצלמה פשוט התאהבה בו. והיא לא טעתה. פעם ראשונה שישבתי לצפות בקרדיטים, היה קשה להוריד את העיניים מהמסך. אני יודעת שהסרט ישודר בטלוויזיה. לאלו שלא היו, ולאלו שהיו ולא שבעו, אלי, ספר לנו מתי נוכל לראות אותך על המסך הקטן.

כן! כן!

אני אפילו מלשמוע אותו מתמוגג. עובדה שיצאתי בשאלה בגללו. (כלומר, לא כי רציתי בנות, זיונים, מרתפים אפלים, ולאכול פיצה עם קבנוס בעע, ולא כי רציתי לראות ארץ נהדרת מתי שהיא יוצאת לאור ביציאה חיה, ולא כי רציתי לאכול צ'ונט שבושל כמאכל בן דרוסאי אחרי בין השמשות, ולא כי רציתי להיות כוכב טלויזיה כבוד למגזר, ולא כי רציתי להיות זמר בינלאומי, אלא משום הבל פיו של הלה, שהמילים מתנגנות להן מפיו בקצב הסלסה הבלתי גמורה) תחי תמר הבתולה!

Le Fay

New member
נירה לי לא רק המצלמה, גם הצופות.

נ.ב. למרות ההכחשות הנמרצות, אחרי הסרט העניו הידוע גם נצפה רוקד סלסה, בהנאה רבה והיטב.

אליזד

New member
עדיין מנסה להסדיר את קצב,הפעימות..

לאט לאט זה חוזר למצב הרגיל... הלב, הלב... ראשית, תודה לכל מי שבא, למרות הכל ואחרי הכל, הופתעתי מאד מכל אחד ושמחתי מאד עם כל אחד. שנית, תודה למתבחששת שקיימה הבטחתה , כתבה, ועשתה לי להסמיק. "... היה משהו שרץ לך בראש, שגורם לך להחסיר פעימה, שגורם לאהוב את עצמך, לחוש סיפוק...הסרט גרם לי לחשק עז ללכת עם מה שאני מרגישה ופשוט לעשות את זה. להתמסר לזה. כן, התעסקות הזו בדבר שאתה הכי אוהב והכי מרגיש מסופק גורמת לצרות - ולאלי לא חסרות כאלה... אבל זה יוצא מקסים. זה יוצא אמיתי זה כובש זה מעורר חשק עצום..." כל מילה בסלע. וזו בעיקר הסיבה שאני כותב, וזו הסיבה שלא תשמעו ממני שום הסתייגות כהרגלי, ולא תשמעו שוב את נאום ה"איש עצבני וחסר סבלנות שמחרב כל דבר". זו אכן היתה חוויה מדהימה, אולי חוויה של פעם בחיים, והיא היתה טהורה ויפה, ואמיתית וכנה, ומגיעה לי במלא מאת האחוזים. כי אף אחד מאותם מאות (היו כמה מאות בשני האולמות יחד!) שצפו בסרט לא יצא החוצה נרגש ולוהב בגלל משהו שעשיתי. בגלל כישרון כלשהוא שלי, בגלל הופעה שעניינה אותו, בגלל מידע שמסרתי לו. לא. לא ולא. כל אותם אלו , שהכרתי ושלא הכרתי, שיצאו החוצה בהתרגשות, בעיניים בורקות, וחיבקו אותי חזק, ורצו לדבר, ולגעת, עשו את זה כי המאבק שלי נגע להם. סתם ככה. הם לא ראו בסרט סיפור הצלחה חסר תקדים, הם לא ראו שיאים של מיומנות, הם ראו מאבק. ראו איש אחד שסובל, ומתייסר, נאבק בעבר וממשיך להאבק למען משהו שנמצא אצלו בדם. וזה, באופן שהמם אותי לגמרי, הגיע עמוק כל כך לכל כך הרבה אנשים. פחדתי שאנשים יציצו לי בחיים כמו במדור רכילות, פחדתי שמה שרציתי לומר לא יגיע ואני אשאר עם תחושה שנחשפתי לחינם. אבל עשר דקות אחרי שיצאתי החוצה כבר לא היה לי שום ספק. זה הגיע, ועוד איך הגיע. וכל כך טוב, וכל כך טהור וכל כך עמוק. ולי נשאר רק להיות רך ופתוח ולתת לכולם לגעת בי בלי לכעוס, לא על עצמי ולא עליהם, ולהנמס בתוך המלים הטובות והאהבה והחיבוקים, ולא לקלקל את הרגע בשום פחד או בושה, או חובה לרצות או לפייס מישהו. פשוט לעכל ולהבין שהבלתי יאומן קרה: חצבתי משהו מתוך עצמי - ונגעתי איתו באנשים. נו טוב... בטח שזה הצליח, אחרי הכל המסננת לא הייתה שלי, וההחלטה מה להראות ומה להסתיר מתוך מאות שעות ההסרטה לא הטרידה אותי אלא מישהי אחרת, מישהי שהייתה מספיק אוהבת ומספיק נלהבת בשביל לסנן דרך חרכי המרירות והשנאה הרגילים שלי את מה שטוב בפנים. והיא עשתה את מלאכתה כל כך טוב שאפילו אני הייתי חיב להפסיק עם הפולניות שלי, להכנע ולהודות שיש... אוף, זה היה חזק! "תראה, אתה לא מכיר אותי, אבל אתה תסלח לי אני חייב לחבק אותך", או "יצאתי עם הרגשה שיש משהו כיפי וטוב בעולם. משהו מרומם יותר מהבוץ של היום-יום" ועוד כהנה וכהנה אמירות, ונגיעות, ומשפטים שבדרך כלל מתקשרים לגורו לבוש שרוואל עם ראסטות וקטורת - ופתאום התקשרו איכשהוא אלי. ולא היתה לי את האפשרות הרגילה לריב, ולברוח, ולהתמרמר, ולומר "זה לא אני". זה הייתי אני. במאבק סזיפי של המון פרטים ושנים, שמישהו אסף אותו פתאום שם אותו על מסך ענק וקשר בו עמוד שדרה של קצב וזמן. ובאנרגיה שבדרך כלל מתסכלת אותי בהיותה כואבת, היפר אקטיבית, לא מרוכזת ובלתי ניתנת לשליטה ומבעד לחלון הקטנטן של המצלמה יצאה פתאום מקסימה החוצה,וחזרה אלי בעינים בורקות של אנשים, בחיוכים, בצחוק ובאושר (הייתם מאמינים? אנשים פשוט צחקו ...) ובטונות של אהבה מאד לא מציצנית ומאד לא מסוייגת. בחיי שהדקות האלו שם היו מהרגעים שרק בשבילם שווה לחיות. ואם כל החזרה שלי בשאלה כיוונה אותי לרגע הזה - די לי. ואם כבר מדברים על חזרה בשאלה. אז נכון. הסרט לא ממש עוסק בזה, ומכיוון שכך, הוא אינו מדגיש ודן בבעיות שמתבקש לשאול עליהן. אחריותה של החברה החרדית לזה שאין בה מקום לשום אנרגיה שלא מצליחה להתכווץ למימדי האטימות של הקהילה, למשל, וכיוצא באלו. אבל יש בו משהו שמאד מאד אהבתי ומאד מאד התעקשתי שיהיה. לייתר דיוק: אין בו משהו שיש כמעט בכל סרט שמדבר "עלינו" היוצאים . אין בו דיכוטומיה ברורה ומקוממת. אין "אנחנו" ו"הם". החרדים שבסרט הם לא הדמויות ה"רעות" הם אמא שלי שנראית שם מקסימה ויפה, ואבא שלי שנשמע יותר מהכל עצוב כואב , מתנדנד ליד הסטנדר כשאני מנגן סלסה בפסנתר. אבל אצלם אני מנגן על שניצלים, והילד שלי ששר איתי ומתבדח על חשבוני חרדי אף הוא. והחברים שלי לעבודה חרדים מאד, ואהובים מאד, ויש שם געגוע וקונפליקט, והקלה והתיסרות, ויש רגעים בסרט שבהם אי אפשר שלא להזדהות עם ההורים שלי דווקא, השקטים והדואגים- למרות שהצד החילוני מציג קרנבל מלא שמש, ורקדנים מעולים במופע וירטואוזי ומיומן. והאמת? הרגע בו אמא שלי נצפתה בליווי שלושת האחים ונשותיהם במסיבת הסלסה שהיתה אחרי זה - הייתה סוג מאד מלבב אם כי חסר פאתוס ודרמטיות - של צו פיוס... (-: וגם זו הייתה התרומה הקטנה שלי למשהו שמאד אכפת לי ממנו. זהו. כבר יום ראשון, והרגע הזה לואט לו החוצה, ואני מנסה לנצור ממנו פיסות, אבל יודע שלאט לאט אחליד, והמרירות שוב תבוא לפקוד את מקומה הקבוע. איך אמר לי אחי: אחרי הכל, ועם כל הפסטיבל הזה, והתהלוכה, והחוטיני, אתה יושב שם לבד , עם פרצוף של פוניבז, מסיים את הקידוש ואוכל את החלה שלך בדיוק כמו שאבא עושה... זה לא יוצא ממך, לא נעלם רק מתכסה בנוצות של ברזיל... וגם זה נכון (-:

הפלאפון ירטט

(יען כי הרמקול החריש לנצח) חצי שעה קודם כדי שאספיק להכין לי שתייה ודברי עישון

estersh

New member
פעם כבר השתכנעתי

כשכתבת על הסלסה, לפני המסיבה. יהיה כיף לראות את זה עובד.

יינעל אוחטוק

אחרי שהסרט יקרין בערוץ 8 וכולם יראו אותו, אזי נעשה העתק הדבק לפוסט הזה ונתן לאנשים להגיב. פאקינג ראיון עם הכוכב לפני שהסרט יצא! לא לעניין.

naty 1

New member
חביב בהחלט

ויפה לך ולאמא שאתה מדבר איתה חופשי על בנות בחוטיני.. קופצני אבל בטעם של עוד

למה אף אחד לא הודיע לי שהוא הולך

פספסתי

Le Fay

New member
כי לא היו עוד כרטיסים. תראה בערוץ 8

כשאני אשמע את הגר שרה בלוז.

barr1969

New member
לא פספסת.

כלומר- קצת כן, אבל נפצה אותך. כמו שאלי כתב, ב28 באפריל, יום שבת, בעשרה לעשר- אל תקבע משמרת. גם אם יהיה משחק של בית"ר, אנחנו נהיה על ערוץ 8. אתה ונטע מוזמנים.

איזה נטע?

המתוקה או הסקסית? נראה לי שעד שאדע מה קורה איתי הן תבואנה בלעדיי...

למעלה