בקצב הלב

barr1969

New member
רוצים אותך

נטע, כלשהי, היא רק תפאורה. לנו יש את שלנו..

naty 1

New member
ילד הבנתי

אבל מה זו המילה הזו שאחריה? ומי היה אמור להתערבב בשיחות? זה רק בשבילו שלא יגיד לא ראיתי ולא ידעתי, אלא אפשי ואפשי ולא פניתי למכשפות שיקחוני

naty 1

New member
רישמו, רישמו

ביומניכם ובסלולריכם ובטלויזיותיכם (בהוט ויס לכה"פ).. מרגש ואנושי + star quality משעשע ונוגע ריגזו ואל תחטיאו מצו ואל תחמיצו

נצל"ש, ראיתי את הסרט "בליפ"

אחרי שלפני שנה כמעט המליצו לי לראות אותו, אתמול ראיתי אותו, אחרי כמה פעמים שניסיתי לראותותו, הפעם הצלחתי לראותותו, ההבדל שנרדמתי פחות באמצע ובסוף. אבל עדיין צריך לראות שוב. בכל אופן הרעיון המרכזי של הסרט הזכיר לי הרבה מ"אמר רבי בנימין הכל בחזקת סומין עד שבה הקב"ה ופוקח את עיניהן" ואמרו חז"ל "לפי שלא ניתנה רשות לעין לראות" אז הנה יש איזה יסוד מדעי ל"רשות" הזו לראות. כלומר מה שלא ראו האינדיאנים את אוניותיו של קולומבוס בקריביים כי לא ידעו צורת אוניה מהי, דומה לכך שאנחנו רואים זה איך שאנחנו מפרשים את הדברים. פעם התעסקתי בזה כתורה שלמה (אפילו היה נושא לשיחה בפגישת שידוכין ארוכה מאד...). הלוואי שהייתי לומד את הדברים האלה וכותב על זה איזה מאמר. שנים חשבתי שצריך לפענח את תורת הזמן, אחרי שראיתי את "בחזרה לעתיד" (בספריה) ואחרי שקראתי שמהירות מטוס על-קולי עוברת את מהירות הקול שהיא המאך, ולא זוכר כרגע כמה הF16 עושה אולי מאך וחצי, זה הוביל אותי למחשבות על כיצד ניתן להתל בזמן, וסביר להניח שבעתיד ימצאו לזה פתרון אם לא יהיו עצלנים כמוני אלא פותחיתתחת כמו איינשטיין. זה רק עניין של זמן , כמו שאומר שם אחד המדענים, אם אפשר לזכור את העבר, ולשנות את ההווה, ולחשוב שזה משפיע על העתיד למה אי אפשר לעשות אותו דבר לעבר? לסיכום, צריך לראות את הסרט עוד פעם, למרות ובגלל שנרדמתי, ולמרות שזה לא פשוט לראות אותו, אפילו שהוא 'עשוי ללא חת' ואעפ"כ אני חושב שתפקידו של הסרט הוא רק לעורר חשיבה, ולכן הוא סרט ולא ספר. כי זו התיחסות פופוליסטית, למרות שמביאים שם מדענים מדברים, כמה אנשים שרואים את הסרט עלולים ליפול לחטא החיצוניות (שטחי, מופשט וכו' ) כלומר אחרי שאתם רואים את הסרט, אם הוא לא משפיע עליכם במיידי בדקו בציציותיכם.

למעלה