בקיצור.........................

usa1980

New member
בקיצור.........................

נמאס מחיפוש עבודה..... הגעתי למסקנה שאין סיכוי למצוא עבודה בתחום: הנדסאי אלק..... ללא ניסיון צריך לעבור לתחום אחר

only me 27

New member
../images/Emo4.gifלצערי אתה צודק.......ב 100%

אלא אם כן אתה מקושר טוב טוב...או שיש לך המון מזל בחיים כי המצב ממש עגום.

kookamanga

New member
כבר כמה זמן אתה מחפש ?

אם פחות משנה אז זה לא נקרא לחפש...

EyalPolo16V

New member
לך תשלים למהנדס

תואר הנדסאי שווה היום כקליפת השום. (ותואר מהנדס שווה כקליפה היותר פנימית של השום
)

kookamanga

New member
מה שבטוח...

אם אתה רוצה להיות מהנדס אז תלמד באוניברסיטה . תואר של מכללה שווה לתחת לפני ניגוב .

שנסון

New member
../images/Emo41.gifנצל"ש

אם כבר בהסבות עסקינן לאלה שעוסקים או עסקו בהייטק תואר מאוניברסיטה הפתוחה נחשב? אתם מכירים כאלה שעובדים בהייטק עם תואר מהפתוחה?

® רן

New member
יש פה שרשור על זה

ממש בדף הזה, כמה שרשורים למטה, עם הכותרת "אוניברסיטה פתוחה". אגב, סמנכ"ל הפיתוח הקודם במקום העבודה הקודם שלי היה בוגר האו"פ. היום הוא אחד היזמים של סטרט-אפ מבטיח בתחום הסלולר.

galgal21

New member
גם תואר של מהנדס לא עוזר

אני מהנדס. תואר מאוניברסיטת באר-שבע וגם יש לי הרבה נסיון למרות זאת אני לא מוצא עבודה כבר שנתיים. כמו כן שנה שלמה לא היו לי בכלל ראיונות.

TheReverend

New member
אז זהו שלא../images/Emo70.gif

אין לך נסיון? תייצר לך! תעשה פרוייקט. עדיף גדול, עוד יותר עדיף עם אופציה למסחריות. בסוף הפרוייקט, או שתוכל למכור את הפרוייקט שלך או שתוכל להציג את זה כנסיון אמיתי.

joechib

New member
ובמה אממן את הפרויקטים?

יש לי שני פרויקטים. אחד מהם מסחרי וגדול. אין לי מה לעשות איתם. אתה יודע כמה עולה לייצר אב טיפוס? אתה יודע כמה עולה ניסוי להוכחת ייתכנות? אי אפשר למכור את הרעיון, כי ברגע שתנסה למכור במקרה הטוב יתנו לך 1000 שקל ויישמו אותו. במקרה הרע לא תקבל שום דבר. אף מקום עבודה לא רואה בפרויקטים האלה "נסיון". אם לא הרווחת מזה זה לא נסיון.

TheReverend

New member
קצת הבהרות

ראשית כשאני מדבר על פרויקט אני לא מדבר על בניית ה"לביא" הבא בחצר של הבית. אלא על פרוייקט שלא יעלה הרבה אבל יתרום לך לנסיון. אפילו לבנות אבטיפוס קטן וגס יוכיח שאתה מסוגל לעשות דברים. הרי למה מעסיקים מחפשים אנשים עם נסיון? כדי שלא יצטרכו להשקיע בללמד מישהו את העבודה. כשאתה בא ומראה שיש לך ידע מעשי ולא רק תיאורתי אתה כבר מצטייר אחרת. ובקשר להסבת תחום, מה אתה חושב שבתחומים אחרים אפשר להיכנס ללא נסיון? אני מכיר מהנדסים בוגרי טכניון מצטיינים(!) שלא מצאו עבודה כמה חודשים רק בגלל שלא היה להם נסיון. ובכל התחומים(חשמל,תעו"ן,מערכות מידע, מדעי המחשב, ביוטכנולוגיה... רק תבחר).

joechib

New member
.

אבטיפוס-עולה כסף. ניסוי-עולה כסף. זה לא פרויקט הלביא. אבל זה פיתוח טכנולוגיה. זה ציוד. מפתחים טכנולוגיה על בסיס משהו קיים. הדברים הקיימים עולים כסף. הגישה הזו נכונה לשנות ה90. היית בא עם רעיון מראה שהוא ייתכן תיאורטית, מגייס משקיע. יצרת מקום עבודה....(היו עוד כמה שלבים בדרך). אני מסכים איתך שהשיטה יכולה לעבוד בתחום התכנה, שם אין "עלויות ייצור". בשאר התחומים זה לא תופס. אני מכיר מהנדס בוגר מכללה שנסע לאוסטרליה ובפחות מחודש מצא עבודה. (אל תשלח אותי לאוסטאליה,אין לי אפשרות כרגע). כשיש ביקוש קולטים כל אחד שיש לו היכולת. מצטער, אני חולק עליך בקשר לנסיון. כל עובד שנקלט בעבודה יידרשו לו לפחות שלושה חודשים "ללמוד" את העבודה. בין אם יש לו ובין עם אין לו נסיון. (אלא אם כן הוא עשה אותה עבודה בדיוק, ואז ייתפס אותו אדם כאחד שלא רוצה להתקדם....)

yair24

Member
זה לא נכון

תלוי איך אתה מציג את הפרוייקט שלך, לא מזמן קיבלתי קורות חיים של מישהו שסיפר שיש לו ניסיון בפיתוח של מערכת מבוססת מיקרוקונטרולר ותקשורת RS232שזה בדיוק התחום שאנחנו מחפשים, הוא כתב את זה כל כך טוב, שרק אחרי קריאה קצת יותר לעומק שמתי לב שהניסיון שלו הוא ניסיון אקדמי כלומר זה פרויקט שהוא עשה בשביל המכללה שבה הוא למד. הסיבה היחידה שלא זימננו אותו לראיון היא בגלל שהוא גר רחוק מאוד בקצה השני של הארץ... אחרת הוא היה מגיע ויש סיכוי טוב מאוד שגם היה מתקבל. יאיר

usa1980

New member
ל joechib ...

שמתה לב מה אמרתה "אני מכיר כמה בוגרי טכניון שסיימו בהצטינות" ולא מצאו עבודה כמה חודשים זהו שזה העניין שהם מחפשים רק כמה חודשים ואנחנו מחפשים שנים :)) טכניון זה משהו אחר המכללות הרסו את המדינה אם לא היו מקימים אותם הנדסאי היה היום משהו כי כל מי שבמכללה לא היה הולך ללמוד כי זה בריחה מהרמה הקשה שהם יודעים שלא יצליחו

למעלה