בקיצור מישהו יודע בשביל מה נסע שקרניהו לוושינגטון

מחוץ ללקק את עכוזו של הנשיא טראמפ ולהמליץ עליו לקבל פרס נובל לשלום.
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
אני עוד הייתי שוקל לחזור לישוב אבל אישתי לא מסכימה לחזור להתגורר בנתיב העשרה .היא אפילו לא מוכנה לבקר שם. מבחינתה ומבחינתי המקום הזה לא ראוי למגורים בגלל הסכנה ובגלל הטראומה שעברנו המשפחה כשחמישה מחבלים צרו על הבית שלנו ובנס ניצלנו בדקה ה90 .הוא לא סיפר מה קרה איך הם ניצלו .
פרס נובל לשלום חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
נתניהו לא הבנת מה היית צריך לעשות ב8.10 .תתפטר. אתה ביזיון .נכשלת. אתה אשם. תזכור בימיך כראש ממשלה קרה משהו שלא קרה כשישראל הייתה הרבה יותר חלשה .בימיך נרצחו נאנסו מאות יהודים בשטח שנכבש עיי האויב. הבייתה נתניהו.

כרמיזן

Well-known member
אני עוד הייתי שוקל לחזור לישוב אבל אישתי לא מסכימה לחזור להתגורר בנתיב העשרה .היא אפילו לא מוכנה לבקר שם. מבחינתה ומבחינתי המקום הזה לא ראוי למגורים בגלל הסכנה ובגלל הטראומה שעברנו המשפחה כשחמישה מחבלים צרו על הבית שלנו ובנס ניצלנו בדקה ה90 .הוא לא סיפר מה קרה איך הם ניצלו .
נתניהו לא הבנת מה היית צריך לעשות ב8.10 .תתפטר. אתה ביזיון .נכשלת. אתה אשם. תזכור בימיך כראש ממשלה קרה משהו שלא קרה כשישראל הייתה הרבה יותר חלשה .בימיך נרצחו נאנסו מאות יהודים בשטח שנכבש עיי האויב. הבייתה נתניהו.

אתה זקוק לתרופת הרגעה.
השמאלנים מומחים לתרופות כאלו, תתייעץ איתם.

אתה זקוק לתרופת הרגעה.
השמאלנים מומחים לתרופות כאלו, תתייעץ איתם.
עזוב אותך מהשטויות. אני רגוע רגוע . אם הייתי חי במדינת ישמעאל יש מצב שהייתי אולי נזקק לתרופות הרגעה.
לחיות בחור הזה ולהיות רגוע רק מטומטמים כמוך ביביסטים נטולי שכל מסוגלים.

כרמיזן

Well-known member
עזוב אותך מהשטויות. אני רגוע רגוע . אם הייתי חי במדינת ישמעאל יש מצב שהייתי אולי נזקק לתרופות הרגעה.
לחיות בחור הזה ולהיות רגוע רק מטומטמים כמוך ביביסטים נטולי שכל מסוגלים.

הכתיבה שלך לא מעידה על רוגע, היא יותר מעידה על חוסר שקט,
על אובססיביות, על זריקת עלילות והאשמות ללא כל שליטה מוחית.

הכתיבה שלך לא מעידה על רוגע, היא יותר מעידה על חוסר שקט,
על אובססיביות, על זריקת עלילות והאשמות ללא כל שליטה מוחית.
עזוב אותך מהשטויות.
הבן אדם מבטיח מ 2009 לחסל את החמאס ולא הצליח לחסל א החמאס .אם אני הייתי ראש ממשלה לעולם לא הייתי מבטיח לחסל את החמאס.
הייתי מבטיח לחסל את הטרור מהרצועה עיי כיבוש שטח השתלטות על השטח. גירוש כל ערבי מהשטח הזה הרס התת קרקע והתיישבות יהודית בשטח הזה. לגבי חטופים הייתי אומר לחמאס אין שחרור מחבלים שלכם מהכלא. תשכחו מזה ואם תהרגו חטוף אחד או אם חטוף בידיים שלכם ימות מכל סיבה כלשהיא אשרוף 50.000 עזתים למוות ואהרוג 100 מחבלים שיושבים בכלא על רצח. הייתי עוקר מהם את הרצון לחטוף יהודים לצורך מיקוח ולהחזיק אותי כראש ממשלה בביצים. אין סיכוי שהייתי נותן למישהו מהטרוריסטים להחזיק אותי בביצים וללחוץ. הייתי גומר אותם.
אתה תסכים איתי שפרמטר של 10 ק"מ מצפון הרצועה לדרומה שהיה נכבש בידי צה"ל ומנוקה מתת קרקע וממחבלים חמושים ולא חמושים והיה הופך להתיישבות יהודית משם טרור כבר לא היה מופנה לעבר ישמעאל. עכשיו אחרי חודש כשהקרקע נקייה ממחבלים עזתים מתחילים ליישב מחדש את גוש קטיף בפרמטר של ה10 ק"מ ומודיעים לחמאס אנחנו דורשים שתשחררו את כל החטופים ואנחנו דורשים שהצלב האדום יכנס ויבקר את החטופים ויביא לנו רשימות ושמות ומצב בריאותי תוך 48 שעות.
אם הדרישות שלנו לא יתקבלו המהלך ה48 שעות יכבוש עוד 10 ק"מ ונכריז עליו כשטח ריבוני ישראלי ונסלק משם כל תושב שאינו יהודי לכיוון דרום הרצועה והתהליך יחזור על עצמו.
הסמרטוט הזה יום אחד אתה תבין שהוא במדיניות שלו גרם לכך שיהיו עוד ועוד חטופים וישמעאל לעולם לא תנצח כך את הטרור.
יום אחד אתה תיקח את כל מה שכתבת עלי בחזרה ותאמר חוח צדק.

כרמיזן

Well-known member
עזוב אותך מהשטויות.
הבן אדם מבטיח מ 2009 לחסל את החמאס ולא הצליח לחסל א החמאס .אם אני הייתי ראש ממשלה לעולם לא הייתי מבטיח לחסל את החמאס.
הייתי מבטיח לחסל את הטרור מהרצועה עיי כיבוש שטח השתלטות על השטח. גירוש כל ערבי מהשטח הזה הרס התת קרקע והתיישבות יהודית בשטח הזה. לגבי חטופים הייתי אומר לחמאס אין שחרור מחבלים שלכם מהכלא. תשכחו מזה ואם תהרגו חטוף אחד או אם חטוף בידיים שלכם ימות מכל סיבה כלשהיא אשרוף 50.000 עזתים למוות ואהרוג 100 מחבלים שיושבים בכלא על רצח. הייתי עוקר מהם את הרצון לחטוף יהודים לצורך מיקוח ולהחזיק אותי כראש ממשלה בביצים. אין סיכוי שהייתי נותן למישהו מהטרוריסטים להחזיק אותי בביצים וללחוץ. הייתי גומר אותם.
אתה תסכים איתי שפרמטר של 10 ק"מ מצפון הרצועה לדרומה שהיה נכבש בידי צה"ל ומנוקה מתת קרקע וממחבלים חמושים ולא חמושים והיה הופך להתיישבות יהודית משם טרור כבר לא היה מופנה לעבר ישמעאל. עכשיו אחרי חודש כשהקרקע נקייה ממחבלים עזתים מתחילים ליישב מחדש את גוש קטיף בפרמטר של ה10 ק"מ ומודיעים לחמאס אנחנו דורשים שתשחררו את כל החטופים ואנחנו דורשים שהצלב האדום יכנס ויבקר את החטופים ויביא לנו רשימות ושמות ומצב בריאותי תוך 48 שעות.
אם הדרישות שלנו לא יתקבלו המהלך ה48 שעות יכבוש עוד 10 ק"מ ונכריז עליו כשטח ריבוני ישראלי ונסלק משם כל תושב שאינו יהודי לכיוון דרום הרצועה והתהליך יחזור על עצמו.
הסמרטוט הזה יום אחד אתה תבין שהוא במדיניות שלו גרם לכך שיהיו עוד ועוד חטופים וישמעאל לעולם לא תנצח כך את הטרור.
יום אחד אתה תיקח את כל מה שכתבת עלי בחזרה ותאמר חוח צדק.

גיבורי מקלדת לא צריכים להסתדר בעולם האמיתי.
אתה בוודאי תידע להסתדר עם ממשל אמריקאי עוין ובוגדים שמאלנים מבפנים,
כולל בוגדים הנמצאים בצה"ל ובשב"כ....
עם בגידה של אשתך אתה תאבד את העשתונות.

אל תתלהב יותר מדי, אני יותר ימני מבן גביר.
כך שאל תתפלסף לי על צודק.
מבחינתי ירדן שייכת לנו, אבל אם אהיה ראש ממשלה לא אלך לכבוש אותה.
המטרה ברורה שחרור ירדן מהכיבוש הערבי..
מחכים להזדמנות ראויה ואז מיישמים את המטרה.
לא משתוללים, סוף מעשה במחשבה תחילה.
יותר מוח, פחות כח.

גיבורי מקלדת לא צריכים להסתדר בעולם האמיתי.
אתה בוודאי תידע להסתדר עם ממשל אמריקאי עוין ובוגדים שמאלנים מבפנים,
כולל בוגדים הנמצאים בצה"ל ובשב"כ....
עם בגידה של אשתך אתה תאבד את העשתונות.

אל תתלהב יותר מדי, אני יותר ימני מבן גביר.
כך שאל תתפלסף לי על צודק.
מבחינתי ירדן שייכת לנו, אבל אם אהיה ראש ממשלה לא אלך לכבוש אותה.
המטרה ברורה שחרור ירדן מהכיבוש הערבי..
מחכים להזדמנות ראויה ואז מיישמים את המטרה.
לא משתוללים, סוף מעשה במחשבה תחילה.
יותר מוח, פחות כח.

עזוב אותך מהשטויות. אתה סמרטוט ססמולני מתחזה ובן גביר הוא סמרטוט ימני שסטה מהדרך. איש ימין אמיתי לעולם לא היה יושב בממשלה הזאת במושב ליצים קוקסינלים סמרטוטיים שהשמאל אכל אותם לארוחת בוקר .
קח את כל הממשלה הרקובה הזאת מתבוסתנות ותדחף אותה אתה יודע לאן.
אני לא גיבור מקלדת ולא בטיח. אני מביא לכאן דרך שונה להתמודד מול הטרור. אם זה קשה לך זבש"ך.
אבל אל תזבל לי כאן על גיבורי מקלדת.

כרמיזן

Well-known member
עזוב אותך מהשטויות. אתה סמרטוט ססמולני מתחזה ובן גביר הוא סמרטוט ימני שסטה מהדרך. איש ימין אמיתי לעולם לא היה יושב בממשלה הזאת במושב ליצים קוקסינלים סמרטוטיים שהשמאל אכל אותם לארוחת בוקר .
קח את כל הממשלה הרקובה הזאת מתבוסתנות ותדחף אותה אתה יודע לאן.
אני לא גיבור מקלדת ולא בטיח. אני מביא לכאן דרך שונה להתמודד מול הטרור. אם זה קשה לך זבש"ך.
אבל אל תזבל לי כאן על גיבורי מקלדת.

אני יכול להביא דרך קיצונית משלך...
מי שלא צריך לקבל את ההחלטות בעצמו יכול להיות גיבור על,
ולדמיין שהוא מסדר את העולם צ'יק צ'אק...
דרך מחשבה של ילד, זה שאינו מודע להשלכות של דבריו מעשיו.

אדם בוגר בוחר על פי הקיים במציאות, ולא על פי מציאות מדומיינת.
ובחיים הציבוריים הבחירה היא בדרך כלל בין רע יותר לרע פחות.
(אני מתכוון לבחירה של אנשי ימין כמובן).

אני יכול להביא דרך קיצונית משלך...
מי שלא צריך לקבל את ההחלטות בעצמו יכול להיות גיבור על,
ולדמיין שהוא מסדר את העולם צ'יק צ'אק...
דרך מחשבה של ילד, זה שאינו מודע להשלכות של דבריו מעשיו.

אדם בוגר בוחר על פי הקיים במציאות, ולא על פי מציאות מדומיינת.
ובחיים הציבוריים הבחירה היא בדרך כלל בין רע יותר לרע פחות.
(אני מתכוון לבחירה של אנשי ימין כמובן).

עזוב אותך מהשטויות.
אם אתה לא קולט שעובדים עליך בעיניים זאת הבעיה שלך.
מ2009 הסמרטוט מבטיח לחסל את הטרור ולא מחסל אותו.
זה כמו שגבר מבטיח לבת הזוג שלו שהוא כבר מתגרש מאישתו ומתחתן איתה והנה עוברות 10 שנים ונאדה כלום הגבר עדיין מבטיח ולא מקיים והמטומטמת ממשיכה לאכול את הלוקש ולהאמין לו.
זה אתם עדר מטומטמים שהולכים כמו עיזות עיוורות אחרי הסמרטוט שנה אחר שנה והוא רק מבטיח ולא מקיים.

כרמיזן

Well-known member
עזוב אותך מהשטויות.
אם אתה לא קולט שעובדים עליך בעיניים זאת הבעיה שלך.
מ2009 הסמרטוט מבטיח לחסל את הטרור ולא מחסל אותו.
זה כמו שגבר מבטיח לבת הזוג שלו שהוא כבר מתגרש מאישתו ומתחתן איתה והנה עוברות 10 שנים ונאדה כלום הגבר עדיין מבטיח ולא מקיים והמטומטמת ממשיכה לאכול את הלוקש ולהאמין לו.
זה אתם עדר מטומטמים שהולכים כמו עיזות עיוורות אחרי הסמרטוט שנה אחר שנה והוא רק מבטיח ולא מקיים.

חבוב, עלי לא עובדים, הידע שלי והניסיון שלי בולמים כל תעמולה וכל שטיפת מוח.
כיהודי יש לי אף ארוך, אני מריח שמאלני ומתחזה לימני מקילומטרים.....

דוגמאות מעטות:
את אולמרט ורוני מילוא זיהיתי כמסוכנים מהפעם הראשונה שראיתי אותם בטלויזיה.
אז הם הופיעו בכנס כצעירי הליכוד. ראיתי שני שחצנים גדולים.
הבחנתי המיידית היתה מדויקת.

נפתלי בנט צוין אצלי כשמאלני זמן קצר עם כניסתו לפוליטיקה, לבית היהודי עד כמה שזכור לי.
ראיתי אדם נפוח מחשיבות עצמית, שחצן, מדבר בסיסמאות וקלישאות, נמנע מנושאים בעייתיים.
ואלו הם תכונות של שמאלני.

אחת הדרכים המעולות לזהות "ימניים" מסוכנים היא לזהות על מה הם לא מדברים.

certified.woke

Well-known member
הנסיעה, מן הסתם לצרך השגת מחויבות טראמפית להמשך פעילות ענישה כלפי אירן...

הנסיעה, מן הסתם לצרך השגת מחויבות טראמפית להמשך פעילות ענישה כלפי אירן...
אני לא שולל את מה שכתבת שהרי אנחנו לא בדיוק יודעים לא אני ולא אתה מה סוכם שם בחדרי חדרים ולכן לא אומר שמה שכתבת לא נכון .אבל אם אני מתייחס למה שהתקשורת בישמעאל פירסמה א. הסכמי אברהם שתהיה הפתעה ועוד מדינות יצטרפו .נתניהו חזר ושום מדינה ושום פריצת דרך עם סיריה ושום בטיח.
נאמר גם בתשקורת שנתניהו יחזור עם הסכם לשחרור 10 חטופים, לא היה ולא נברא ודרך אגב לפני נסיעתו של נתניהו לוושינגטון כתבתי כאן בפורום לא תהייה עסקה . הסיבה פשוטה האירגון שמחזיק בחטופים דרש נסיגה מלאה של צה"ל מהרצועה בסיום ה60 ימים וחזרה לקווי ה6.7.23 דבר שממשלת ישמעאל לא יכולה לקבל שהרי אף ראש ממשלה גם מהשמאל לא יבצע מהלך כזה להחזיר את החמושים ל100 מטר מבתי הישובים היהודים.

Harrington

Well-known member
מנהל

בקיצור מישהו יודע בשביל מה נסע שקרניהו לוושינגטון​

לא יודע מי זה "שקרניהו", אבל מן הסתם לראש ממשלת ישראל ולנשיא ארה"ב לא חסר על מה לדבר, בכלל ובוודאי בעת הזאת. אשרינו שזכינו שמערכת היחסים בין שני האישים האלה טובה כמות שהיא. לא פחות אשרינו שהחמוצים מעידים על חמיציותם כל פעם מחדש :).

אנשים נוטים לשכוח.
ציבורים נוטים לשכוח.
והתעמולה עוזרת להם לשכוח.
בסך הכל התעמולה היום בישמעאל היא 3 נגד 1 צרכן התקשורת הישמעאלי היהודי אוכל תעמולה המבוססת על תקיפות נתניהו המבוססים על שקרים וצד שני האדרה והפיכת הפושען למושיע ישמעאל.
תראו לי ראש ממשלה אחד במדינות דמוקרטיות שהיה שורד טבח של 1350 מבני עמו מבלי לפרוש ולהמתין למשפט על המחדל?
הבעיה שאתם לא מדינה דמוקרטית. אתם משטר טוטאליטרי אנטי דמוקרטי שמשתמש בשונאי ישראל ומאפשר להם (מוסלמים) לנגח את הצד השני כלומר אתם חברה יהודית מפוררת ומפולגת שחלקים ממנה נעזרים באויב מבית לתפוס שלטון.
רק אידיוט שימושי יגור שם בישמעאל.

הפרבולה1

Well-known member
אנשים נוטים לשכוח.
ציבורים נוטים לשכוח.
והתעמולה עוזרת להם לשכוח.
בסך הכל התעמולה היום בישמעאל היא 3 נגד 1 צרכן התקשורת הישמעאלי היהודי אוכל תעמולה המבוססת על תקיפות נתניהו המבוססים על שקרים וצד שני האדרה והפיכת הפושען למושיע ישמעאל.
תראו לי ראש ממשלה אחד במדינות דמוקרטיות שהיה שורד טבח של 1350 מבני עמו מבלי לפרוש ולהמתין למשפט על המחדל?
הבעיה שאתם לא מדינה דמוקרטית. אתם משטר טוטאליטרי אנטי דמוקרטי שמשתמש בשונאי ישראל ומאפשר להם (מוסלמים) לנגח את הצד השני כלומר אתם חברה יהודית מפוררת ומפולגת שחלקים ממנה נעזרים באויב מבית לתפוס שלטון.
רק אידיוט שימושי יגור שם בישמעאל.

לא צריך להעמיד למשפט אף אחד לא מהשמאל ולא מהימין בקשר למחדל של ה 7 באוקטובר , טעו טועים קורה.
לא ידוע על אף אחד מהשמאל ומהימין ( לפחות בקרב הציבור היהודי) שסייע לאויב בזדון , אולי רק מטיפשות כמו שעשו תושבי הקיבוצים בעוטף עזה שהעסיקו פועלים מעזה והעבירו כסף לחמאס. כמו שעשה ביבי וממשלות אחרות בהמלצת הדרג הצבאי שהעביר סחורות מחשמל ודלק לעזה במשך שנים , כמו שהיתה התעלמות של הדרג הצבאי מהעברת אמל"ח בכמויות גדולות ממיצרים לעזה , בסדר טעינו , השאלה אם למדנו את הלקח , נראה שלפחות חלק מהשמאל לא הפנימו את הלקח ודורש שנסכים לעיסקה שתחזיר את האיום מעזה, ואת חידוש חימוש האויב דרך מיצריים.

1ספי11

Well-known member
לא צריך להעמיד למשפט אף אחד לא מהשמאל ולא מהימין בקשר למחדל של ה 7 באוקטובר , טעו טועים קורה.
לא ידוע על אף אחד מהשמאל ומהימין ( לפחות בקרב הציבור היהודי) שסייע לאויב בזדון , אולי רק מטיפשות כמו שעשו תושבי הקיבוצים בעוטף עזה שהעסיקו פועלים מעזה והעבירו כסף לחמאס. כמו שעשה ביבי וממשלות אחרות בהמלצת הדרג הצבאי שהעביר סחורות מחשמל ודלק לעזה במשך שנים , כמו שהיתה התעלמות של הדרג הצבאי מהעברת אמל"ח בכמויות גדולות ממיצרים לעזה , בסדר טעינו , השאלה אם למדנו את הלקח , נראה שלפחות חלק מהשמאל לא הפנימו את הלקח ודורש שנסכים לעיסקה שתחזיר את האיום מעזה, ואת חידוש חימוש האויב דרך מיצריים.
מה הקשר שמאל\ימין לעניין האשמה?
אשם מי ששולט ומי שהנהיג מדיניות שקידמה וחיזקה את האויב היותר קיצוני כדי להבטיח שלא יהיה ארגון שיעלה על דעתו להגיע להסדר עם ישראל.
איזו ממשלה תאשים את העצות שקיבלה כשההחלטות שלה הביאו את המדינה לאסון?

הפרבולה1

Well-known member
מה הקשר שמאל\ימין לעניין האשמה?
אשם מי ששולט ומי שהנהיג מדיניות שקידמה וחיזקה את האויב היותר קיצוני כדי להבטיח שלא יהיה ארגון שיעלה על דעתו להגיע להסדר עם ישראל.
איזו ממשלה תאשים את העצות שקיבלה כשההחלטות שלה הביאו את המדינה לאסון?

גם אם ביבי אשם במחדל לא מדובר בזדון אלה מדיניות שגויה , זו מדיניות שניתמכה על ידי רוב השמאל וגם הדרג הצבאי.

ולגבי "האשמה" הספציפית שביבי ניסה למנוע הסדר עם הרשות הפלסטינאצית , אז לדעתי זו מדיניות נכונה ולגיטימית בהחלט , רוב מצביעי ביבי ולא רק , הם נגד הקמת מדינה ערבית נוספת בין הים לירדן, עקירת כמליון יהודים ונסיגה לקווי 67 , הטעות היחידה אולי היא שלשם מטרה צודקת זאת ( מניעת הקמת מדינה ערבית נוספת בין הים לירדן עקירת כמליון יהודים ונסיגה לקווי 67 ) לא היה בכלל צורך בלחזק את החמאס , פשוט להגיד לא חזק וברור לכל אידיוט שימושי שהיה מנסה לכפות עלינו את זה. ואגב ביבי עשה זאת אחרי ה 7 באוקט שאמר לא לביידן שניסה לכפות זאת עליו כדי לקדם "נורמליזציה " עם סעודיה וכל הכבוד לו על זה.

1ספי11

Well-known member
גם אם ביבי אשם במחדל לא מדובר בזדון אלה מדיניות שגויה , זו מדיניות שניתמכה על ידי רוב השמאל וגם הדרג הצבאי.

ולגבי "האשמה" הספציפית שביבי ניסה למנוע הסדר עם הרשות הפלסטינאצית , אז לדעתי זו מדיניות נכונה ולגיטימית בהחלט , רוב מצביעי ביבי ולא רק , הם נגד הקמת מדינה ערבית נוספת בין הים לירדן, עקירת כמליון יהודים ונסיגה לקווי 67 , הטעות היחידה אולי היא שלשם מטרה צודקת זאת ( מניעת הקמת מדינה ערבית נוספת בין הים לירדן עקירת כמליון יהודים ונסיגה לקווי 67 ) לא היה בכלל צורך בלחזק את החמאס , פשוט להגיד לא חזק וברור לכל אידיוט שימושי שהיה מנסה לכפות עלינו את זה. ואגב ביבי עשה זאת אחרי ה 7 באוקט שאמר לא לביידן שניסה לכפות זאת עליו כדי לקדם "נורמליזציה " עם סעודיה וכל הכבוד לו על זה.
גם עקיפה שמסתיימת בתאונה היא לא בזדון אלא טעות בשיקול דעת.
המדיניות של העדפת החמאס על פני הרשות, מנוגדת לחלוטין לתפיסה של ההשמאל ששואפת למצוא את הארגון המתון יותר שמוכן להגיע להסדר עם ישראל.

תפיסת השמאל, כמובן, לא מחויבת לדעותיך על הסכנות ממדינה פלסטינית ולדעותיך אין נגיעה למציאות ולאפשרויות שעומדות לפנינו.

השלום עם מצרים יצר כאן מציאות טובה יותר למרות שבמסגרתו חזרנו לגבול בין לאומי מוסכם.

אגב, אני לא זוכר שנתניהו נשא את הנאום על הנצחון הגדול על החמאס כשנחסמו המעברים התת קרקעיים נתן קרדיט ליועצים של הפרויקט וגם לא שמענו דבר על יועצים שהיו חלק מהמתקפה על אירן. לדעתך, אם היו תקלות במבצע הזה היועצים היו אשמים?

הפרבולה1

Well-known member
גם עקיפה שמסתיימת בתאונה היא לא בזדון אלא טעות בשיקול דעת.
המדיניות של העדפת החמאס על פני הרשות, מנוגדת לחלוטין לתפיסה של ההשמאל ששואפת למצוא את הארגון המתון יותר שמוכן להגיע להסדר עם ישראל.

תפיסת השמאל, כמובן, לא מחויבת לדעותיך על הסכנות ממדינה פלסטינית ולדעותיך אין נגיעה למציאות ולאפשרויות שעומדות לפנינו.

השלום עם מצרים יצר כאן מציאות טובה יותר למרות שבמסגרתו חזרנו לגבול בין לאומי מוסכם.

אגב, אני לא זוכר שנתניהו נשא את הנאום על הנצחון הגדול על החמאס כשנחסמו המעברים התת קרקעיים נתן קרדיט ליועצים של הפרויקט וגם לא שמענו דבר על יועצים שהיו חלק מהמתקפה על אירן. לדעתך, אם היו תקלות במבצע הזה היועצים היו אשמים?

ביבי צריך לקחת אחריות על המחדל של ה 7 באוקטובור אבל לא על זה שהוא כביכול ניסה להחליש את הרש"פ והתנגד למדינה פלסטינית , אלה על זה שהוא חיזק את החמאס.
אגב גם רוב השמאל והדרג הצבאי תמך בחיזוק החמאס , ולא כדי להחליש את הרש"פ אלה כי הוא חשב שכך הוא קונה שקט , אגב גם ביבי בין השיקולים שלו היו שכך הוא קונה שקט.

בכל מקרה גם אם הסיבה לחיזוק החמאס היתה כדי להחליש את הרש"פ כדי שלא ילחצו עליו למדינה פלסטינית , או הסיבה כדי לקנות שקט בגיזרת עזה או גם וגם אז אין פה בגידה או עבירה פלילת אלה לכל היותר טעות מדינית.

לגבי עקיפה שגרמה לתאונה , מדובר בעבירה רק אם היתה פה עבירה על החוק ( למשל חצית קו לבן )

1ספי11

Well-known member
ביבי צריך לקחת אחריות על המחדל של ה 7 באוקטובור אבל לא על זה שהוא כביכול ניסה להחליש את הרש"פ והתנגד למדינה פלסטינית , אלה על זה שהוא חיזק את החמאס.
אגב גם רוב השמאל והדרג הצבאי תמך בחיזוק החמאס , ולא כדי להחליש את הרש"פ אלה כי הוא חשב שכך הוא קונה שקט , אגב גם ביבי בין השיקולים שלו היו שכך הוא קונה שקט.

בכל מקרה גם אם הסיבה לחיזוק החמאס היתה כדי להחליש את הרש"פ כדי שלא ילחצו עליו למדינה פלסטינית , או הסיבה כדי לקנות שקט בגיזרת עזה או גם וגם אז אין פה בגידה או עבירה פלילת אלה לכל היותר טעות מדינית.

לגבי עקיפה שגרמה לתאונה , מדובר בעבירה רק אם היתה פה עבירה על החוק ( למשל חצית קו לבן )
טענה מוזרה.
יש קשר ישיר בין התמיכה בחמאס להחלשת הרשות.
ואגב, שקר גמור וכמובן לא רלוונטי לעניין.

למעלה