בקטנה.

• פותח הנושא BdCh
  • פורסם בתאריך

BdCh

New member
בקטנה.

אלבמה, נתניה. מסעדת בשרים שעובדת בשיטת חצי-הכל-כלול. יש מסלול אה-לה-קארט, אנחנו היינו 16 (יומולדת 80!) אז כדי למנוע כאבי ראש הלכנו על ארוחת הטעימות. מקבלים לפתיחה סלט חביב, תבשיל צ'ילי (בתכ'לס צ'ונט חריף) וכרוב כבוש מקופסא. ואחר כך הבשר. אין לחם, אין חומוס, לילדים מביאים טוסט מהקיוסק הסמוך, וגם שתייה למבוגרים. יין - מהבית. אחר כך הגיעו הבשרים. שום דבר מרגש. אסאדו סביר, סינטה עגל בסדר, נתח קצבים טעים, כתף כבש בעלת טעמי לוואי נוראיים, פילה עם כבד אווז. רק בסדר. בבית, כשאנחנו מביאים את הבשר מרונן, הכל הרבה הרבה יותר טעים. שתינו - ירדן סירה 2007 שהשיל מהמתיקות התוקפנית שלו והיה כייפי, ססלוב רזרבד 2003 שהשיל מטעמי הפרי ונשאר רק עץ, וליקר יוגורט בולס לקינוח שהיה ... מתוק. וטעים. המחיר 160 שח לא מוצדקים לאדם, אפשר לצאת בפחות, רצוי לצאת בטיפה יותר אבל במקום אחר. לא רע - לא יותר. יפו תל אביב. קראתי את הביקורות הקוטלות. אחרי שהייתי 3 פעמים אני לא מתחבר אליהן. מאוד אהבנו את מה שאכלנו. נכון, העיקריות לא זולות, אבל בראשונות, סביב ה-50 ש"ח מקבלים דברים יפים וטעימים, גם אם לא במנות ענק. חוסך את הפירוט, אפשר למצוא בפורום וברשת. טעים טעים. תפריט הין - לטעמי אחד המקורים והידידותיים מבחינת עלות לסועד, בוודאי אם נהנים מכוסות רידל (!) ולא מכוסות של אולם ארועים ליגה ז'. שתינו שמפניה. ברור. בית תאילנדי. אחד הדברים המאוד מאוד מבאסים שם, בעצם אולי היחיד, זה תפריט היין הלא מענין, לשון המעטה. אז היינו שם עם 6 יינות לבנים. חלק שמפניה, חלק אוסטריה, חלק צרפת. מה נאמר, היה כרגיל ע-נ-ק. איזה מקום מדהים.

נושא הכבש המיובא כאוב מאד.

טעמי הלוואי שלו באמת נוראיים וקשה לדעת בהזמנה אם מגישים כבש מיובא או מקומי. אני תמיד שואלת אבל לא סומכת על התשובות...אפילו במסעדות ערביות כבר נופלים בזה. אשר לתפריט היין בבית תאילנדי. אני באמת לא מומחית גדולה ליין אבל התחושה האישית שלי תמיד הייתה לא לשתות יין עם אוכל חריף [הודי, תאילנדי..]. האם בנסעדות תאילנדיות או הודיות בארצות המקור יש תפריטי יין? האם נהוג שם ללוות ארוחות ביין? אינני חושבת.

passioneta

New member
אני מסכימה

לא מתאים לי יין עם אוכל כזה. גם בצרפת, כשהייתי מכינה ארוחות עם חומוס-טחינה-טבולה-שקשוקה, היין לא היה טריוויאלי, וידידי הצרפתי המליץ על מוסקדה. (ובנוסף שתינו מכל הבא ליד, כרגיל בארוחות שם).

salo22

New member
אולי לארוחה תאית בדרום אפריקה &quot

אני מאוד אוהב לשתות סיידרים או פוירה עם אוכל אסייתי או מתובל בכלל.. גם גוורצים או לבנים מתקתקים אחרים מסתדרים לי גם, אבל כל אחד וטעמו.

BdCh

New member
Nobles Obliges.

מה נשתה, קולה?
אני מוצא שיינות ארומטיים ומתקתקים הולכים מעולה עם אוכל מתובל. גוורץ (אם חייבים ואין משהו אחר), גרונר ולטלינר וריזלינג. דווקא היינות החדים והפריכים הולכים לאיבוד מול החריף והמתובל הזה.

החתולית

New member
אני מסכימה איתך, למרות שקטונתי

גוורץ עם אוכל אסייתי מתובל, לטעמי צירוף מהשמיים.

passioneta

New member
בפנגיאה ז"ל שוכנעתי ללוו את הארוחה בכוס גוורץ

אאל"ט. לא הרגשתי את טעם היין, ובפנגיאה הטעמים היו מתונים יחסית. כיוון שאני לא צורכת יין כי הוא משפיע על מצב רוחי אלא מסיבות של טעם בלבד, איני רואה טעם בכך.

NOBLESSE, אם כבר נדקדק...

ולא, לא קולה אבל עם ארוחה הודית לאסי הולך מצוין ועם תאילנדית, מיצי פרי. גוורץ זה סוג של מיץ פרי, לא?

banker80

New member
לי המנהלת הסבירה שלא מתקנים בכללי...

אלא עדיף לשלוח מסר אישי כדי לא לפגוע או לבייש ..אבל אם כבר מתקנים (התירוץ בטח יהיה כדי למנוע טעות מאחרים)... אז לתקן עד הסוף לצורה השכיחה ...noblesse oblige ...

אתה צודק לגבי OBLIGE. עיני נתקעה בנובלס

ולא שמתי לב למילה השנייה. תודה על התיקון. איזה כיף שאתה בפורום רק כדי להעיר לי...פעם היית צרה יותר גדולה

BdCh

New member
תודה על התיקונים,

לצערי בטוח אשכח עד הפעם הבאה. ולאסי בשבילי זה סוג של כלב, ואנחנו, רק ביין אנחנו. אם לא ננסה, איך נמצא את השילוב האידיאלי של אוכל ספציפי ליין ספציפי? אז ניסינו, והיה מאוד מוצלח רוב הזמן.

BdCh

New member
אזהרה זו מילה קצת חמורה ביחס

למה שהתכוונתי. לא רע, רק פחות טעים (לטעמי האישי!) מבשר טרי ומטופל כהלכה. מצד שני, גם פחות יקר בהרבה מחוויה דומה במקום של בשר, נניח. השרות נעים ואדיב, לא ציינתי, האווירה מאוד מזמינה וחברית. אני מניח שלא מספק בעיקר לפיינשמעקרים כמוני....

גסטרו

New member
160 שח לאדם באלבמה???? כשהפורום הזה

פתוח בפניך להמלצות ואף דיסהמלצות? במחיר הזה - יכולתם לאכול כל כך הרבה יותר טוב במקומות אחרים (לפחות לא גבו מכם דמי חליצה
) בכל מקרה מזל טוב !!!! ולגבי יפו תל אביב -דוקא ברשת ובפורום ככל הזכור לי- המנות הראשונות לא זכו לשבחים - אשמח לפרוט קל (פרט למנת השקדים על פולנטה והקלמארי) אגב, ידיד העובד בסמוך ספר לי שגם אם יש מקום פנוי הם לא לקבלים אותך אם לא הוזמן מקום מראש.

נחשונת

New member
אין חומוס? ולמה שיהיה?

איזה מין תלונה זו. ברוב מסעדות בשרים אין חומוס. היינו באלבנה לפני אולי 4 שנים והיה מעולה (מבחינת איכות הבשרים). 160 ש"ח לבשר ללא הגבלה מכמה סוגים ותוספות זה לא מחיר מופרז.

BdCh

New member
תלונה? אני?

החומוס היה רק ציון עובדה (ולטובה !), 160 שח זה לא מופרז, רק מה, אם היה טעים, ועשוי מבשר טרי ולא מיובא ברובו, אז היה עדיף. לפני ארבע שנים היה מעולה, לא יקר, ולא חזרתם 4 שנים? איך ייתכן? ושוב - בסך הכל לא רע, לא ממש טוב, והסיפא - במחיר הזה הייתי אוכל אחרת.

נחשונת

New member
אם כך, אז תשובתך מספקת ומשכנעת

פשוט לה הבנתי את ההערה על החומוס. זה נשמע כאילו היה חסר לך. לעינין הבשר: בשרים קפואים המיובאים מארגנטינה או אורוגוואי דווקא נחשבים אצל בעלי מקצוע בענף כמעולים ונוגשים בהרבה מסעדות בשרים מוכרות. הקפאת הבשר בשלב מוקדם מאד שומרת על טריותו וכל רכיביו התזונתיים. והבשר מהמקורות הנ"ל הוא ללא ספק איכותי מאד. כך שזה רק עינין של טעם אישי. לא חזרנו לאלבמה אך ורק בשל עצלות ובעיקר בגלל ריבוי המסעדות החדשות שקמות מדי יום כמעט והצורך הבלתי נשלט לנסות משהו חדש. עדיין המגנט שלהם דבוק אצלי על המקרר ומדי פעם מעורר את הרצון לנסוע לשם עם בקבוק יין איכותי.

salo22

New member
מי זה רונן ?

ובבית זה לא חוכמה, יש רק מסעדה אחת בארץ שאיננו יכולים להשתוות לחומרי הגלם שלה, שנינו יודעים מיהי.

למעלה