בקטנה.

• פותח הנושא BdCh
  • פורסם בתאריך

החתולית

New member
על הדיווחים

אם חוגגים יום הולדת 80, רוצים מקום שהוא יותר מ"לא רע". חבל שזו היתה החוויה שלכם. יפו תל-אביב - כבר כתבתי שציפיתי למסעדה של חיים כהן ואלי לנדאו, אבל הדיווחים כאן ובתקשורת מרתיעים אותי. אין לי בעיה לשלם הרבה כסף על אוכל משובח שמוגש במנות בגודל סביר. אבל מרבית הדיווחים פשוט לא מתארים מנות מעניינות.

יפו תל אביב

בשבוע שעבר, לאחר עיכוב שנבע בעיקר מהביקורות באינטרנט, ולאחר שנמצאה סיבה למסיבה, גם אנחנו ביקרנו ביפו תל אביב. ההתחלה דווקא היתה מצחיקה/מטרידה (תלוי מי שופט): סביב השעה שש התקשרתי לברר האם יש מקום לשעה שבע ונעניתי בשלילה גורפת, היות ואני מכיר כיצד מתנהלות מסעדות חדשות בעלות ביקוש רב תכננו להגיע למקום ולנסות את מזלנו ומקסימום להתפשר על צפרה (אשתי צוחקת עליי על כך שצפרה ופשרה לא יכולים להיות באותו המשפט). בדרך החוצה מהבית ביקשתי מאשתי שתתקשר למסעדה שוב ונראה מה התשובה היות ושמעתי בעבר על הבדל בתשובה לגבי הזמנת מקום לגברים ולנשים, התברר שצדקתי והובטח שיישמר לנו מקום על בר המטבח החל מאותו הרגע (שש וחצי) ועד רבע לתשע, די והותר זמן מבחינתנו. הגענו והתיישבנו על הבר וקודם כל התרשמנו עד מאוד מהמטבח המאובזר והמקצועי שיכול לגרום לכל אדם מהתחום לקנא.קיבלנו תפריט, די מצומצם ביחס למה שנהוג בעיר בתקופה זו (8 ראשונות ו6 עיקריות), לאחר קיזוז מנות נאות בשל הריון וסלט כי אנחנו לא מזמינים סלט ירוק במסעדה נותרנו אם מבחר מצומצם שהתברר כמדויק ביותר: שקדי עגל חלב על רוטב פולנטה (65 ש"ח)- כמות לא גדולה מדי אך מספקת כראשונה של חתיכות קטנות של שקדים עשויות במדויק על הפלאנצ'ה מולנו ומוגשות על פולנטה דלילה וטעימה. הכי טעים היה לתפוש חתיכת שקד בעזרת הפוקצ'ה הנהדרת שקיבלנו ללא חיוב למרות שהופיעה בתפריט והזמנו אותה בכל מקרה (בהמשך ראיתי שכל הסועדים מקבלים פוקצ'ה לפתיחה). המנה השניה נקראה ניוקי ריקוטה (בערך 50 ש"ח) ובעצם מדובר היה בכיסוני בצק תפו"א ממולאים בריקוטה שהוגשו עם מעט עלי תרד טעימים ברוטב חמאה. גם רוטב זה נוגב עד נקיון הצלחת. בשלב זה התלבטנו לגבי ההמשך. אשתי לא היתה בטוחה שהיא עדיין רעבה ולכן ההתלבטות היתה בין סלט שייטל נא לעצמי (מהראשונות) לבין המנה העיקרית שנבחרה: טורטליני זנב שור ברוטב סלקים וערמונים (115 ש"ח). הבחירה התבררה כמעולה, הסלקים ברוטב הצליחו לשבור את הטעם הכמעט קבוע שיש לרביולי/טורטליני זנב שור שמוגשים בימינו בחלק לא קטן ממסעדות העיר. זאת היתה מנה מעולה בטעמיה ובביצוע מדויק ביותר. לקינוח אכלנו את הכנאפה (50 ש"ח) המדובר, המנה היחידה שהייתי משנה, בעוד בקצוות היא הייתה מעולה ככל שהתקרבנו לאמצע הכנאפה סבלה מעודף גבינה שלא התבשלה עד הסוף וזה היה פחות כיף. את הארוחה ליווינו בקראף של יין קוט דה רון שאינני זוכר את שמו (60 ש"ח) והיה לי מלווה מעולה לארוחה ובכלל נעים לשתיה בערב חורפי. בכלליות על תפריט היין- כפי שכבר ציינו רבים וטובים לפניי, ניכר שהושקעה בו מחשבה רבה והוא אכן מציע מגוון ועניין ביחס למה שסביבו. לא מוצעים יינות למכירה בכוסות אלא בקראפים בלבד (250 מ"ל) כולל יינות שלרב קשה לקבל שלא בבקבוק (קסטל גרנד וין לדוגמה). המחירים נעים בין מאוד זולים בחלק מהיינות לבין יקרים ביינות אחרים, לא הייתי מסכם את התפריט כולו בזול, זה לגיטימי. לקראת סיום הארוחה אפילו נפשק הגשם ויכלנו לצעוד הביתה טובים ושמחי לבב. לסיכום, זאת היתה ארוחה מהמוצלחות שאכלנו בישראל בשנה האחרונה, לא זולה בכלל- להערכתי זוג שיאכל ארוחה מלאה עם בקבוק יין ממוצע ישלם לא פחות מ550 ש"ח, אבל כפי שכתב פותח השרשור כשטעים לי אני נהנה לשלם. אני מעריך שהעלות הגבוהה קשורה גם לכך שכבר זמן רב לא אכלנו בערב במסעדה בה יש ראשונות ועיקריות בצורה המסורתית שלהן אלא יותר מנות בינוניות לחלוקה. אני ממליץ מאוד ואני מניח שבקרוב אנסה את העסקית לבדוק האם עלותה מאפשרת יותר. יום טוב תום

BdCh

New member
אגב טרטר,

הכנתי גרסה שלו לשבת. הגשם הכריח אותנו להפוך אותו להמבורגר (קפוא, בינתיים). שנה הבאה?

pix37

New member
תודה רבה - מז"ט לשניכם

נראה שאתם מנצלים היטב את חודשי החופש האחרונים

תודה על המז"ט

וזאת אפילו לא היתה הסיבה למסיבה. מסתבר שלא רק צרות באות בצרורות. שיהיה המשך שבוע מעולה עם ארוחות מעולות תום

bob68

New member
תודה על שלל הדיווחים

ביקרנו ב"אלבמה" פעמיים בעבר וחווינו חוויה אחרת. חבל לקרוא על השינוי לרעה. בערבים שבהם ביקרנו לא היה כבש. מן הסתם נחסכה מאיתנו "החוויה". הדיווחים השונים והלא כל כך מחמיאים ל "יפו תל אביב" לא עושים חשק לקום ולעשות מעשה. ב"בית תאילנדי" חווינו בדיוק את אותה החוויה. היה ממש כיף. אפרופו התאמת יין לאוכל אסייאתי: בארוחת הסילבסטר ב"צפרה" הלכנו עם היינות לכיוון האקסטרים. מצד אחד שבלי וסוביניון בלאן מניו זילנד ומצד שני יין שיראז אוסטרלי עשיר טעמים. נראה כי אולי הגיע הזמן לשבור מוסכמות. חוץ מהבורדו המבוגר שממש לא התאים, כל היתר התנהגו יפה.

למעלה