בקבוקים

powo

New member
בקבוקים

לרותם שלום בא נעשה ככה.מאחר ואני קיבוצניק ולא גרידי.אני לא יודע כמה שווים הבקבוקים.תחליט אתה.ותקנה לי בסכום הזה מטבע או מטבעות מנדט. לפי שנים שאין לי .מקובל אליך

coincollector

New member
אינפורמציה לגבי הבקבוקים

הבקבוקים המאוד נחמדים של KLM מחולקים בחינם לנוסעי מחלקת העסקים. אי אפשר לקנות אותם מהחברה, יש בערך 70 שונים, כל אחד בצורה של בית עתיק מאמסטרדם וביחד הם מהווים ממש "עיר" קטנה. יש לי כמה שקיבלתי מקרובים ומכרים שטסו KLM, אבל הם לא למסירה (הם מקשטים את המטבח ואשתי תהרוג אותי). חיפוש ב eBay עם המילים KLM BOLS מביא תוצאות רבות של בקבוקים למכירה, בערך ב $10 - $15 לאחד. זה יכול לשמש פחות או יותר כמדד לשווי שלהם לצרכי החלפה.

coincollector

New member
אני כאן כל הזמן...

רק שאין לי מה לתרום ברוב נושאי השיחה. בסקר שלך עניתי שאני רוצה בפורום "יותר אספנים בתחום שלי". (בקשה די גדולה, בהתחשב בתחום שלי). אולי אני אסרוק איזה בול אינטרדיסציפלינרי שמצאתי, בול עם תמונה של דגם של מכונית, למרות שאני בכלל לא מתעניין בבולים, רק בשביל להשתתף בשמחה...

רן זה לא מדד בכלל

אנשים שם מפריזים במחירים שלא תואמים בכלל את הפריט... מצאתי שם לדוגמא משהו שבאמת רובנו מכירים:וויסקי שיבס ריגל אבל לא 12 שנה אלא 21 שנה,עליו רוצים 50 דולר,זה נשמע לך הגיוני? הבקבוק של הליטר עולה בארץ 100 דולר... E-BAY הוא לא מדד לכלום...

האמת היא אברהם שאין

לי כל כך מושג לגבי ערך הבקבוקים,מאחר שהם לא באמת בקבוק אלא יותר צורת חרסינה אז מעט מאוד אנשים מתעסקים איתם או חפצים בהם לאוסף כך שאין לי כל כך מושג... מה שכן אני יודע זה שהם חולקו בחינם באותה חברת תעופה הולנדית ושיש מספר מאוד מצומצם של אנשים שמתעסקים עם בקבוקים מסוג זה (FIGURAL)...הבקבוקים באמת מיוחדים אבל אני לא רוצה לנקוב בערך כדי לא להטעות את שנינו מצטער שוב שאני מקשה עליך אבל אין לי כל כך מושג מה זה מטבעות מנדט ובטח שבטח שאין לי אותם... מה לגבי שטרות ירוקים כאלה עם סימן של $ בכל קצה עם פרצוף של מישהו שמתחתיו כתוב GRANT,HOOVER וכדומה...? :)

powo

New member
ושוב הבקבוקים

לשואף מה עושים אין לי שמץ של מושג אולי נקח את אבא של נעם בתור מפשר

אבא של נועם אנחנו צריכים אותך

מה אתה אומר על הסיטואציה המביכה שנוצרה פה לאברהם יש שלושה בקבוקים שאני צריך ולי יש בערך אפס פריטים שיכולים לעזור לאברהם... מה אתה אומר בנושא?

אתם באמת חמודים, שניכם!../images/Emo24.gif

אני מאוד מעריך את האמון, וזו המחמאה הגדולה ביותר שקיבלתי בפורום עד עכשיו. מצד שני, הדבר האחרון שאני מתכוון לעשות בפורום הזה זה להתעסק בענייני מחירים ומכירות. כדי לא להשאיר אתכם עם הבקבוק למטה, תנו לי עד מחר, ואנסה למצוא לכם איזה פתרון יצירתי. אם אמצא משהו - אשלח לשניכם מסר.

nissim60

New member
powo העשיר את אוסף..

המטבעות שלי היום. קיבלתי ממנו 4 מטבעות.

גם שלי בדרך, ויש בו הפתעה:

בעז בני הצעיר החליט שאי אפשר לשלוח אותו אליך כשהוא לא מבריק, אז במשך רבע שעה הוא הבריק אותו עם בראסו. בשמש של אילת לא תוכל להסתכל עליו מרוב שהוא מבריק!!

coincollector

New member
האם המדובר במטבע?

אם כן, אז תדע לך שהרסת לחלוטין את ערכו האספני... בקרב אספני מטבעות מקצועיים, מטבע שעבר ניקוי בכימיקלים ושופשף כך שנשארו עליו שריטות שווה כ 10% - 50% ממטבע במצב משומש, אך שלא עבר תהליך כזה. כמובן, מדובר רק על פריטים יקרים. אם זה מטבע נפוץ ופשוט אז זה לא כל כך משנה. פרטים נוספים כאן.

אל דאגה,

מדובר במטבע אנגלי של חצי פני משנת 1945, שהיה בשימוש, ובארבעים השנים האחרונות שכב בקופסת פח עם עוד עשרות מטבעות. העניין הוא שיש עליו מאחור אנית מפרשים, ולכן הוא הפליג לאילת לאוסף החדש של ידידנו ניסים - אוסף המטבעות השטים. ולא שפשפתי אותו - ניקינו אותו עם צמר גפן, אז אולי לא נגרמו לו שריטות... אבל תודה על האזהרה. איך בכל זאת מנקים מטבעות? בתמיסה כימית או משהו?

חבר'ה חבר'ה אני מבקש

(הכל נאמר בטונים חביבים למדי) הנושא שנבחר לשיחה זו היא בקבוקים... המטבעות שלכם לא תורמים לי לסטוק...

זו דרכן של שיחות, שיש להן

חיים משלהן. אתה שואל שאלה על בקבוקים, ובלי שיש לך שליטה פתאום עפים בפורום מטבעות, בולים, קישוטי סוסים, בקבוק מוחלף במינרל או מאובן, ואולי בעתיד הלא רחוק יהיו כאן עוד הרבה נושאים נוספים. זה מה שמעניין כאן!! אם הכל היה צפוי מראש, היינו גולשים בפורום אחר. וזה כמובן לא פוגע בחשיבות של הדיון בבקבוקים, עובדה שכולנו למדנו אתמול על בקבוקי חרס הולנדים שנראים כמו בתים ומחולקים במטוסים של KLM במחלקה הראשונה, ונמכרים באי-ביי במיחר מופקע. ריבוי הנושאים בדיון שהתחלת רק גורם לעוד אנשים לפתוח ולקרוא. תחשוב, כמה משתתפים שאוספים דברים אחרים נזכרו ביומיים האחרונים שיש להם בקבוקים מיניאטוריים? הם לא היו נכנסים לשרשור, אם לא היה להם מעניין לקרוא אותו... (ואני כמובן לא שכחתי את המשימה שלקחתי על עצמי). ולסיום - שלח לי מסר עם כתובת, כדי שאוכל להגדיל לך את הסטוק בשטוק... אריק.

11moti

New member
הצעה לעיסקה משולשת

מה דעתך על האופציה הבאה- שהיא אגב רצינית (איזה יצירתיות...). אם יש לך סכינים/חרבות תעביר לי, ואני אעביר לפאו/אברהם דבר שיעניין אותו (ומאחר ויש הרבה תחומים משיקים אז נמצא כבר משהוא..)

powo

New member
עיסקה סיבובית

אהלן מוטי קניתי את הרעיון בשמחה. תלוי בצד אלף.

למעלה