1,2,3
הבצק הפריך הזה נקרא 1,2,3 זהו בצק מתוק והספרות מתייחסות ליחס הכמויות בין המצרכים העקריים: 100 גר` סוכר 200 גר` חמאה או מרגרינה 300 גר` קמח 1 חלמון ביצה תמצית וניל. יש לבחוש את המרגרינה והסוכר קלות (לא להקציף), להוסיף את כל הקמח בבת אחת וללוש. ברגע שהבצק מראה סימנים של התגבשות (עוד לפני שהוא הופך לגוש בצק שלם), יש להפסיק את פעולת הלישה. לפני שימוש בבצק יש לקרר אותו לפחות למשך שעה אחת. בימים חמים במיוחד, רצוי אף שעתיים או שלוש. כעיקרון, ככל שלשים את הבצק יותר הוא הופך לפריך (וכמובן שמתפורר), לאחר האפיה. היחס משתנה ככל שאת/ה מגדיל/ה את הכמויות.