נטשה הרציונלית
New member
כימיה אורגנית
כימיה אורגניתאולי. באיזה תחום הוא?
אני מדברת על מתמטיקה ופיסיקה.
כימיה אורגניתאולי. באיזה תחום הוא?
אני מדברת על מתמטיקה ופיסיקה.
תראי,האמת היא,![]()
אם כבר מדברים על זה, שאני לא משוכנעת שיש בכלל "בריחת מוחות", כתופעה. זה נראה לי יותר מיתוס שמועלה כל פעם כאשר מרצים דורשים תוספות שכר, או כאשר עולה דיון על קיצוץ במערכת השכלה גבוהה.
אני בטוחה שתסתדריתראי,
כאשר (בתחום שלי) יש רק שתי אוניברסיטאות שקולטות בכלל באופן קבוע למשרת tenure ואילו באחרות זה משהו כמו אחד על כל 5 שפורשים - אני לא רואה איך לא תהיה בריחת מוחות (יחד עם, כמו ששני אמרה, אנשים שמוותרים על קריירה אקדמית). הרבה פעמים גם אנשים שעושים דוקטורט בחו"ל פשוט בוחרים להשאר כי הם יודעים ששם הם יכולים להשאר בעוד שבארץ לכי תדעי מה יהיה. אנשים חוזרים ארצה למרות המצב, לא בגללו. ממני זה עוד רחוק ככה שאני יכולה להרשות לעצמי את הנאיביות של "בכל מקרה יהיה בסדר, יהיה לי תקן, אני מספיק מוכשרת וכו'" אבל אני רואה אנשים (למשל המנחה שלי) שנמצאים בתקופה הכי מפחידה ו-וואלה - זה לא מעודד (מה גם שמי מבטיח לי שעד שאני אהיה בשלב הזה של אחרי-פוסט ראשון-לפני-tenure בן גוריון עדיין תמשיך לקלוט). במדעי הרוח בכלל המצב הרבה יותר גרוע - לקבל קביעות שם זה בגדר "לנצח את הסטטיסטיקה" (ואת יודעת כמה הם מפחדים ממספרים).![]()
יש להם יותר מה למצוא בחו"ל מכאןאני בטוחה שתסתדרי![]()
במדעי הרוח אני מסכימה אתך - אלא שלאלה, המסכנים, אין גם הרבה מה לחפש בחו"ל. יש הרבה שעוזבים את האקדמיה - גם זה נכון. אבל מצד שני לא כל מי שסיים דוקטורט ואפילו פוסט מתאימם להיות פרופסור באוניברסיטה. אני מאחלת לך (ולמנחה שלך) בהצלחה. אם בן-גוריון לא תמשיך לקלוט - אולי אחרים יתחילו לקלוט. יש את הפחד ואי-וודאות, אבל אני עדיין תחת הרושם שמי שבאמת טוב - מוצא את עצמו. אולי גם אני נאיבית.
טוב, מה זה נקרא "סיכון" ?יש להם יותר מה למצוא בחו"ל מכאן
ולאחד כזה שיכול למצוא משרה באוניברסיטה פרטית - טוב ככל שזה אומר שהוא - לחזור ארצה זה חתיכת סיכון. לצערי כבר יצא לי להתקל במקרים של אנשים במתמטיקה שלא קיבלו משרות לא בגלל שהם לא מספיק טובים (למרות שזה עניין של הגדרה, אני מניחה). בכל מקרה, אני אישית שומרת על אופטימיות נאיבית (ולו כי אין ממש טעם בלאבד אותה עכשיו). לגבי אחרים יתחילו לקלוט - מהפה שלך...![]()
חוזרים לפוסט נוסףטוב, מה זה נקרא "סיכון" ?
חוקר לא חוזר ארצה ואז מתחיל לחפש עבודה. לקראת סיום הפוסט - מתחילים לחפש. חוזרים רק כאשר מתקבלים, אחרת באמת אין למה לחזור.
טוב, זה באמת סיכון, אין מה להיגדחוזרים לפוסט נוסף
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.