בצניעות רבה

מצב
הנושא נעול.

baroka

New member
בצניעות רבה

בצניעות רבה
היום בתי שלומדת בכתה ב' קיבלה הודעה שהיא מחוננת והתקבלה ליום העשרה לשנה הבאה. עכשיו גם נתנו לה חותמת רשמית למה שמזמן ידענו (ואנחנו מההורים התומכים. לא הדוחפים). מקווה שהיא באמת תהנה מהימים הללו. היא מאוד שמחה ועכשיו נותר לפתור רק בעיה שמשרד החינוך הסתיר והיא שיום ההעשרה עולה כסף. סתם לידיעה מישהו/י יודע/ת באילו סכומים מדובר? תודה מראש

כ-2000 ש"ח

בצניעות רבה
היום בתי שלומדת בכתה ב' קיבלה הודעה שהיא מחוננת והתקבלה ליום העשרה לשנה הבאה. עכשיו גם נתנו לה חותמת רשמית למה שמזמן ידענו (ואנחנו מההורים התומכים. לא הדוחפים). מקווה שהיא באמת תהנה מהימים הללו. היא מאוד שמחה ועכשיו נותר לפתור רק בעיה שמשרד החינוך הסתיר והיא שיום ההעשרה עולה כסף. סתם לידיעה מישהו/י יודע/ת באילו סכומים מדובר? תודה מראש
כ-2000 ש"ח
וכל המידע נמצא באתר של המחלקה במשרד החינוך

baroka

New member
לא פלא...

כ-2000 ש"ח
וכל המידע נמצא באתר של המחלקה במשרד החינוך
לא פלא...
שבורחים מישראל מוחות. משרד החינוך מתחיל את זה כבר בגיל 8. אם הבת שלי תחליט לנסוע לעבוד בחו"ל אני אהיה הראשון לעודד אותה. בסינגפור הילדים הללו בטח מקבלים כסף כדי שינצלו את הפוטנציאל הגלום בהם. 2000 ש"ח עבורנו זה ויתור על אוכל. תודה על המידע. חיפשתי לפני באתר ולא מצאתי כל אזכור. אשמח לקישור ובכל מקרה אחפש שוב.

לא בטוח שיום העשרה עדיף עבורכם.

לא פלא...
שבורחים מישראל מוחות. משרד החינוך מתחיל את זה כבר בגיל 8. אם הבת שלי תחליט לנסוע לעבוד בחו"ל אני אהיה הראשון לעודד אותה. בסינגפור הילדים הללו בטח מקבלים כסף כדי שינצלו את הפוטנציאל הגלום בהם. 2000 ש"ח עבורנו זה ויתור על אוכל. תודה על המידע. חיפשתי לפני באתר ולא מצאתי כל אזכור. אשמח לקישור ובכל מקרה אחפש שוב.
לא בטוח שיום העשרה עדיף עבורכם.
ייתכן שאתם מסוגלים להעשיר את הילדה בבית בצורה טובה יותר.

התכניות האלה עולות כסף

לא פלא...
התכניות האלה עולות כסף
צר לי, אך אין ממש מה לעשות...או שתבקשי מלגה....אם יש דבר כזה, כי אני באמת מאמינה שיכולת ללמוד צריכה להינתן גם לאנשים שאין להם כסף. אך בריחת מוחות.....סלחי לי, זו הגזמה, ולילד בן 8 כמו גם לבחורה מחוננת בת 21 עוד אי אפשר לקרוא מוחות. כל זאת עד שנוכיח את עצמנו, כמובן. ויש הרבה מאוד ילדים מוכשרים שלא אותרו במבחנים הדפוקים של משרד החינוך. אז מה? להם לא מגיע? אני מבינה לחלוטין על מה הולך הכסף. זה כמו חוג לכל דבר (שאגב, הרבה מאוד ילדים גם לא מחוננים יכולים להשתתף בהם ללא כל בעיה),רוצה כיף לילד שלך-תשלמי! וילד מחונן כלל לא שונה מילד רגיל.

זו בדיוק הבעיה

התכניות האלה עולות כסף
צר לי, אך אין ממש מה לעשות...או שתבקשי מלגה....אם יש דבר כזה, כי אני באמת מאמינה שיכולת ללמוד צריכה להינתן גם לאנשים שאין להם כסף. אך בריחת מוחות.....סלחי לי, זו הגזמה, ולילד בן 8 כמו גם לבחורה מחוננת בת 21 עוד אי אפשר לקרוא מוחות. כל זאת עד שנוכיח את עצמנו, כמובן. ויש הרבה מאוד ילדים מוכשרים שלא אותרו במבחנים הדפוקים של משרד החינוך. אז מה? להם לא מגיע? אני מבינה לחלוטין על מה הולך הכסף. זה כמו חוג לכל דבר (שאגב, הרבה מאוד ילדים גם לא מחוננים יכולים להשתתף בהם ללא כל בעיה),רוצה כיף לילד שלך-תשלמי! וילד מחונן כלל לא שונה מילד רגיל.
זו בדיוק הבעיה
בכל ההתייחסות של מערכת החינוך לטיפוח המחוננים. במקום לקדם את הילדים המחוננים לפי קצב שלהם - נותנים להם להתייבש בכיתות "כמו כולם". פעם בשבוע (במקום בית ספר או אחרי הצהריים) עושים להם טובה ונותנים "העשרה". ואז כל בר דעת מסתכל על ההעשרה הזו ושואל (בצדק) - למה לילד רגיל לא מגיע ? מה, ילד רגיל לא זקוק להעשרה ? למה דווקא למחונן ? מה זה האפליה הזאתי ? וההורים של ילדים מחוננים מוצאים את עצמם במגננה ומספרים כמה שהילד שלהם סובל ומתבזבז כל היום בבית ספר. אז לפחות פעם בשבוע שיהיה לו כיף, שילמד משהו שהוא לא מכיר, שיהנה מיחס הוגן... אבל האמת היא שגם ילדים רגילים לגמרי משתעממים וסובלים בבתי ספר. לכן את ההורים לילדים "רגילים" זה לא ממש משכנע. הם רואים שיש כאן אפליה, הפניית משאבים לילדים ש"גם כך בורכו". וכן הלאה. כל זה יימשך עד שתימצא תשובה אמיתית למתן מענה נכון לצרכים המיוחדים של מחוננים. לא ברור האם זה יקרה מתישהו.

shani74

New member
זו בדיוק הבעיה

התכניות האלה עולות כסף
זו בדיוק הבעיה
בזמני ההורים שלי לא היו צריכים לשלם גרוש על לימודיי בכיתת המחוננים, כי המדינה ידעה ששווה לה לטפח ילדים מוכשרים, ושזה ישתלם לה מהרבה בחינות. היום לפוליטיקאים פשוט אין חזון לטווח הזה - חשוב להם להיות פופולריים, אז הם מורידים חומר מהבגרויות, ושואפים לכך שלאנשים יהיה אפילו תואר ראשון בלי שיצטרכו ממש ללמוד משהו - העיקר שתהיה להם תעודה שלא אומרת כלום שתאפשר להם להתקבל לעבודה. בשביל מה לאתר ילד כמחונן אם אתה לא מתכוון להשקיע בו או לתת לו כלום? כדי לגרום להורים שלו תסכול?

Forum User

New member
ברוכים הבאים, ושיהיה בהצלחה ובהנאה

בצניעות רבה
אצלינו משלמים 175 ש"ח לחודש עבור יום העשרה, כולל הסעות, וידוע לי שיש עזרה למי שזקוק. אל תתביישו לבקש.

baroka

New member
תודה מקרב לב

אצלינו משלמים 175 ש"ח לחודש עבור יום העשרה, כולל הסעות, וידוע לי שיש עזרה למי שזקוק. אל תתביישו לבקש.
תודה מקרב לב
הלוואי שהמדינה הייתה מבינה כמוך ואני ממש לא מאלו שחושבים שהכל מגיע להם. במקרה הזה פשוט המדינה מפסידה. הם יצליחו בכל מקרה, יפרשו כנפיים ויעופו. לא ברור לי למה! לפחות שישמרו את האחוזון הבודד בארץ. לא פלא שנהיינו רדודים בישראל. הבת שלי סיפרה לחבריה שהיא מחוננת היום אז הם שאלו אותה מה זה מחוננת. לפני כחודש הגיעה לגן חובה של אחותה, ניגנה להן יצירה בכינור והסבירה על קונצרט שהשתתפה בו אז רבים מילדי הגן שאלו אותה אחר כך מה זה קונצרט. רדידות כבר אמרנו? תודה

ציפי ג

New member
לא נהניתי מהסגנון

תודה מקרב לב
הלוואי שהמדינה הייתה מבינה כמוך ואני ממש לא מאלו שחושבים שהכל מגיע להם. במקרה הזה פשוט המדינה מפסידה. הם יצליחו בכל מקרה, יפרשו כנפיים ויעופו. לא ברור לי למה! לפחות שישמרו את האחוזון הבודד בארץ. לא פלא שנהיינו רדודים בישראל. הבת שלי סיפרה לחבריה שהיא מחוננת היום אז הם שאלו אותה מה זה מחוננת. לפני כחודש הגיעה לגן חובה של אחותה, ניגנה להן יצירה בכינור והסבירה על קונצרט שהשתתפה בו אז רבים מילדי הגן שאלו אותה אחר כך מה זה קונצרט. רדידות כבר אמרנו? תודה
לא נהניתי מהסגנון
גם הבן שלי המחונן לא ידע להגדיר בגיל 7 מה זה מחונן, כי א ף פעם לא התיחסנו אליו כך. עד שלא התחילה הסביבה להתיחס אליו כך, הוא גם לא ידע שהוא מחונן. וטוב שכך.

לגבי זה שהילדים לא ידעו מה זה מחונן -

לא נהניתי מהסגנון
גם הבן שלי המחונן לא ידע להגדיר בגיל 7 מה זה מחונן, כי א ף פעם לא התיחסנו אליו כך. עד שלא התחילה הסביבה להתיחס אליו כך, הוא גם לא ידע שהוא מחונן. וטוב שכך.
לגבי זה שהילדים לא ידעו מה זה מחונן -
זה לא מפתיע. גם אנחנו שואלים

מזעזע

תודה מקרב לב
מזעזע
איפה אתם גרים ? אצלנו, גם כשגרנו בירושלים, וגם עכשיו, בנגב, ילדי גן טרום-חובה - חובה מבקרים שלוש פעמים בשנה בקונצרט. בשבוע הבא, למשל, מתוכנן ביקור של הילדות שלי (בגן טרום חובה) בקונצרט של התזמורת האנדלוסית. הורה אחד או שניים מוזמנים להשתתף גם, והכל ללא תשלום נוסף. בירושלים ההורים לא הוזמנו אמנם, אבל גם שם הילדי הגן ביקרו בקונצרטים שלוש פעמים בשנה. חשבתי שזה חלק מ"תוכנית הלימודים" בגנים בכל הארץ. לגבי התוכניות למחוננים - התפישה היא, אני מניחה, שרוב הילדים המחוננים באים ממשפחות "שיש להם". במקרה שלכם הייתי באמת מבררת לגבי האפשרות להשיג הנחה/מלגה. אני אישית לא הייתי מוותרת על אוכל תמורת יום העשרה שבועי. מקסימום - אולי הייתי מוותרת על חוג (זו עלות שדומה לעלות חוג). אני מכירה אפילו הורים שוויתרו על יום העשרה שבועי בכלל לא בגלל השיקול הכספי (אנשים מבוססים מאוד), אלא בגלל שזה היה נראה להם יותר מדי כאב ראש להם ולילד (הוצאה מהמסגרת פעם בשבוע, השלמת חומר של בית ספר וכו').

מחוננות היא לא שאלה של ידע אלא של הבנה

תודה מקרב לב
מחוננות היא לא שאלה של ידע אלא של הבנה

Forum User

New member
לבני המלצתי בחום להימנע משימוש במילה מחונן

תודה מקרב לב
לפחות בקשר לעצמו. אני לא אוהבת תוויות, ו"מחונן" היא בעיני תווית בדיוק כמו "לקוי למידה", "מופרע" או כל שם תואר אחר שמוצמד לילד ומגביל אותו. רדידות מתחילה מהבית, יש גבול למה שגננת או מורה יכולה לעשות במסגרת ההולכת ומצטמצמת של מערכת החינוך המידלדלת. כל הכבוד לביתך שהקדישה זמן וסבלנות לילדי הגן של אחותה הקטנה, זה אינו דבר של מה בכך.

מה גם שהתווית ריקה מכל תוכן

לפחות בקשר לעצמו. אני לא אוהבת תוויות, ו"מחונן" היא בעיני תווית בדיוק כמו "לקוי למידה", "מופרע" או כל שם תואר אחר שמוצמד לילד ומגביל אותו. רדידות מתחילה מהבית, יש גבול למה שגננת או מורה יכולה לעשות במסגרת ההולכת ומצטמצמת של מערכת החינוך המידלדלת. כל הכבוד לביתך שהקדישה זמן וסבלנות לילדי הגן של אחותה הקטנה, זה אינו דבר של מה בכך.
מה גם שהתווית ריקה מכל תוכן
יש כל כך הרבה סוגי מחוננות וכל כך הרבה גישות שונות שמגדירות לשיטתן מהי מחוננות, כך שאין הרבה עניין וחשיבות בתווית הזו...שרק מנפחת לילדים את האגו. במקום זה חבל שלא מחדירים להם שהם צריכים להשקיע. בלי זה, שום מחוננות לא תועיל. המדענים המוכשרים הם אנשים שהשקיעו, לא בהכרח אלה שאותרו ע"י משרד החינוך.

די, נו,

תודה מקרב לב
די, נו,
אני אהיה הראשונה להודות שההתייחסות בארץ לחינוך היא מבישה. אבל, אני באמת לא חושבת שיש קשר בין השתתפות ביום ההעשרה (שהוא סתם דרך של מערכת החינוך לצאת ידי חובה ולהגיד שכן יש התייחסות למחוננים) לבין בריחת מוחות.

../images/Emo32.gifהאמת היא,

די, נו,
אני אהיה הראשונה להודות שההתייחסות בארץ לחינוך היא מבישה. אבל, אני באמת לא חושבת שיש קשר בין השתתפות ביום ההעשרה (שהוא סתם דרך של מערכת החינוך לצאת ידי חובה ולהגיד שכן יש התייחסות למחוננים) לבין בריחת מוחות.
האמת היא,
אם כבר מדברים על זה, שאני לא משוכנעת שיש בכלל "בריחת מוחות", כתופעה. זה נראה לי יותר מיתוס שמועלה כל פעם כאשר מרצים דורשים תוספות שכר, או כאשר עולה דיון על קיצוץ במערכת השכלה גבוהה.

shani74

New member
זה לא מיתוס

האמת היא,
אם כבר מדברים על זה, שאני לא משוכנעת שיש בכלל "בריחת מוחות", כתופעה. זה נראה לי יותר מיתוס שמועלה כל פעם כאשר מרצים דורשים תוספות שכר, או כאשר עולה דיון על קיצוץ במערכת השכלה גבוהה.
זה לא מיתוס
אני מכירה הרבה גאונים שיושבים בחו"ל כי אין מספיק תקנים באוניברסיטאות בארץ, או כי עד שהתפנה התקן, הם כבר החליטו להישאר שם (מסיבות מקצועיות, אישיות, או וכו'). ואני מכירה אחרים שנאלצו לוותר על קריירה אקדמית כי הם בחרו לחזור לארץ למרות העדר התקנים והעדר התנאים בארץ למחקר בתחומם (למשל במקצועות כמו פיסיקה).

פשוט בסביבה של בעלי

זה לא מיתוס
אני מכירה הרבה גאונים שיושבים בחו"ל כי אין מספיק תקנים באוניברסיטאות בארץ, או כי עד שהתפנה התקן, הם כבר החליטו להישאר שם (מסיבות מקצועיות, אישיות, או וכו'). ואני מכירה אחרים שנאלצו לוותר על קריירה אקדמית כי הם בחרו לחזור לארץ למרות העדר התקנים והעדר התנאים בארץ למחקר בתחומם (למשל במקצועות כמו פיסיקה).
פשוט בסביבה של בעלי
איכשהו כולם בחרו לחזור ולכולם נמצא תקן. אולי זה תלוי בתחום.

מצב
הנושא נעול.
למעלה