בצל הפיגוע היומי

בצל הפיגוע היומי

היום יצא לי לנהוג כמה שעות טובות לבד, בכבישי הארץ. באופן חריג ויוצא מן הכלל, החלטתי לוותר על המוסיקה ולהקשיב ברדיו ל"שיחות עם מאזינים". בשלוש אחה"צ מאזינים "שוחחו" עם יעקב אחימאיר בגלי צה"ל, ובשש בערב עם ז´וז´ו אבוטבול ברשת ב´. לא אהבתי מה ששמעתי שם. רוב הדוברים ביטאו שנאה, הסטריה ואטימות; ולמעשה שיקפו במשפטים מסורבלים את הייאוש ואת חוסר האונים שכל כך מאפיינים את החברה שלנו לאחרונה. לא היה שם שום מסר בעל משמעות. מין קבעון כזה, סביב כל מיני פתרונות פלא אפוקליפטים, נוסחאות קסם בלתי ישימות, וכל מיני אמרות שפר שחוקות שאבד עליהן הכלח. "צריך לפוצץ אותם", "צריך לגרש אותם", "השמאל אשם בגלל אוסלו", "נמאס מהיפי נפש" וכאלה. את יודעת… לפני יומיים מלאו 25 שנה לביקורו של הנשיא סאדאת בישראל. לא אירוע של מה בכך, ובכל זאת לא דובר על זה כאן הרבה, בלהט העשייה בשטחים הכבושים. אבל חשוב לזכור, שעד לא מזמן היתה מצרים הקשה באויבותנו. הכי חזקה, הכי מאיימת ומסוכנת. הכי מיליטנטית. ועצם הביקור ההוא, מהווה ציון דרך, שדווקא בימים חשוכים אלה אסור להתעלם ממנו. ואולי אפשר אפילו ללמוד ממנו דבר אחד או שניים. ישבנו ביום שלישי בערב, הגוזל ואני, וחיטטנו בערימה של עיתונים ישנים וצהובים שאנחנו שומרים בחדר העבודה. מצאנו שם את "ידיעות אחרונות" מה- 20 בנובמבר 1977 (2.50 לירות היה מחירו). הנייר כבר הצהיב, האותיות היו קטנות, וקשה היה להבין כיצד ניתן היה אז לקרוא עיתון בעיצוב כזה מגעיל. דפדפנו שנינו בעמודים המצהיבים, במעין חרדת קודש, כאילו נוגעים בהסטוריה ממש. ראינו את התמונות של אז. הבטנו בעיון באישים שעשו את ההסטוריה, ושוחחנו על מה זה מסמל, ועל מה שהושג – כתוצאה מהחלטה לא שגרתית של אדם, וההיסחפות הנלהבת של אחרים אחרי רעיון שימים לפני כן נראה מטורף. בסך הכל, השלום עם מצרים שריר וקיים ודי איתן. אמנם היחסים קצת קרים. אולי השלום הזה הוא לא מה שפנטזנו. אבל זה שלום. ושקט שם. ויש גבול מוגדר, וסיני לא שלנו, והכל בסדר. כדור הארץ המשיך לנוע אחרי שיצאנו מסיני ומימית. וחשוב לזכור מי הוא זה שאחז בידו של סאדאת, ויצא יחד איתו להרפתקה הנהדרת הזו. לא אחר מבגין, שחצי שנה לפני כן, כאשר זכה בבחירות, לא העלה על דעתו (וגם איש לא האמין) שיילך את כל הדרך לכריתת שלום עם מצרים. שני אנשים, שעשו משהו לא שגרתי, ושינו בזכות היצירתיות שלהם את פני ההסטוריה. לכן, מבחינתי יש תקווה. צריך רק את אותו אחד, שיקום ויעשה משהו לא שגרתי. צריך רק את אותו אחד שיצית את הדימיון שלנו עם משהו יותר יצירתי מאשר כיבוש בית-לחם, או יצירת רצף טריטוריאלי בין חברון לקרית ארבע. צריך רק את אותו אחד שיעיז להביט כמה סנטימטרים מעבר לקצה אפו. רק צריך את אותו אחד שיחשוב טיפונת על הגוזל שלי. לילה טוב סקסופון

חתולון*

New member
20/11/77 יום ראשון

סקסו גם אני מחפש את "ההוא" שיעשה כאן סדר...... ראית את פגישתי עם סאדאת??? מיחזרתי את הסיפור לפני יומיים לילה טוב שבת שלום חתולון

זהר nj

New member
סקסופון אני חושב../images/Emo16.gif

ש הבעיה שלנו היא יותר גדולה מאשר מה שאתה מציג יודע למה? כי לדעתי אנחנו בחרנו באותו מנהיג ו המנהיד הזה יצחק רבין זכרונו ל ברכה הצית אותנו לפחות את רובנו ו סחף אותנו ל דרך חדשה העינין הוא ש אותו מנהיג ..אותה דרך הייתה טעותית מיסודה .. לא לא בכיוון הכיוון חייב יהיה על פיתרון של הפרדות אבל אותו מנהיג ש לקח אחריו חצי עם אם לא יותר הוליך אותנו ל דרך הזויה מאוד מהירה ללא כל עצירה ..ללא כל התחשבות בחצי העם השני רבין היה מנהיג גדול יודע למה? כי רבין ניסה..הנסיוןהיה הכרחי לעם הזה כיוון ללא הניסיון הזה של פשרה העם הזה היה מאבד את האמון ב עצמו לא באויביו הסכם השלום עם מיצריים??---מנחם בגין שעשה בדיוק אבל בדיוק מה שרבין רצה ל עשות אבל...והאבל גדול..הוא הצליח..הוא הצליח כי הדרך הייתה נכונה לא מהירה הדרך הייתה נחושה לא מגמגמת .. לא תחת טרור סקסופון אני קראתי את דבריך ו יודע מה?הרגשתי עצב ש מסתתר בין השורות.. גם אני עצוב כמוך.. כי אני ואתה נמצאים ב מצב נורא שבו הביית שלנו בוער ואנו לא רואים את אותו מנהיג ש יוציא אותנו מהמצב המזוין הזה אני חושב ש עכשיו דרך ההדברות חייבת ל היגמר אני חושב שעכשיו זו עת ל הכות באויב ולהכות בו בצורה כזו ש ילדי ישראל יוכלו ל נסוע לעזאזל באוטובוס מבלי ל השרף מאיזה מתאבד נתעב ושפל יש לנו רוח יש לנו צבא הומני ו בעל ערכים נשגבים כפי שאף צבא באנושות ניחן בה יש לנו מפקדים ו הכי חשוב יש לנו רוח ...ו הרוח הזו סקסופון הולכת איתנו המון זמן ו קשה ל נו ל ראות אותה אבל אנחנו אני אתה שרדנו בגלל אותה רוח הרוח היהודית ישראלית שחתמה על הסכם שלום עם מיצריים היא אותה רוח יהודית ישראלית ש תשמיד את אותם קני מחבלים ארורים ש שמו להם מטרה אחת להרוג את ילדיך ל הרוג את ילדי המחבל ה ארור הזה שעלה ו התפוצץ בירושליים הסתכל בעיניים של הילדים הסתכל ב ילקוטים שלהם הסתכל בחיוכים שלהם ב כמיהה שלהם לחזור הבייתה ו להפגש עם אמא עם אבא.. המחבל הארור הזה הסתכל עליהם ולא התחרט.. הוא רצח אותם מיתוך אידיאולוגיה בהמתית חייתית שטנית ארורה ו מתועבת הטוענת כי ה מטרה ל השגת האידיאולוגיה היא רצח ילדים זקנים נשים וטף אז .. כשאתה כמהה כמוני לאותו מנהיג אני חושב ש אתה ואני חייבים ל זכור אנואר סאדאת לא שקול כנגד אותו אוייב ... כשאותו אוייב יעלם מהעולם ו יקום אוייב אחר ש ידמה לאנואר סאדאת ..אז אני מבטיח לך ש נדע ל הצמיח לנו מניהיגים שיסחפו שוב את העם הזה כמו ש בגין עשה את זה ב1978 עד אז אנחנו חייבים לפחות ל הבטיח לילדים שלנו דבר אחד .. לקום בבוקר ..ללכת לבית הספר ולחזור הבייתה להוריםשלהם...לפני מנהיג ו הסכמים... לעזאזל... לעזאזל! זהר

לא מצדיקה את כל הפיגועים...

אבל כ"כ כועסת שהגענו למצב הזה. עצובה. לעיתים על סף יאוש... לאן המדינה מתדרדרת???? "צבא הומני בעל ערכים..." אולי פעם היה כך...ומה אם הנשים הכורעות ללדת במחסומים ולא נותנים להם לעבור??? אם זה היה קורה לנו אז היינו מקימים קול זעקה בשם הגזענות...ומה איתנו , לא נהפכנו לגזענים ???

הצופה.

New member
לא מבין את הקטע

מה זה ללדת במחסומים מה אין בתי חולים ? זה מנהג ללדת במחסומים?

../images/Emo150.gif

זהר אני מסכים עם כל מילה שלך וחלאסססססס להיות נאיבים ולפרפרית המתפרפרת במקום לבלבל את המוח בכל מיני אמירות לכי תתנדבי תעשי משהו מועיל במקום להשמיץ ולהכפיש את העם את החיילים את השוטרים שקורסים תחת הנטל האמיני לי איבדתי יותר מידי חברים טובים חברי אמת שמסרו את חייהם להגנה על המולדת ועל הבית שלך אנשים קטנים כמוך רק מחלישים אותנו תתפקחי

חניבעל.

New member
../images/Emo31.gif

אמירות כמו שלך,סגנון כמו שלך,הם אלו שמחלישים את מדינתנו. ח.(שמאלני גבוה)

מדינה של גמדים

והמנהיגים שבראש בשנים האחרונות גם!! הלך הרוח נכנס בהילוך גבוה למעגל של שינאה. אכן צריך מנהיג יצירתי ובעל אומץ לשבור את הכלים ולנסות את הדרך האחרת... תפסיקו אנשים להיות עיוורים ומתלאמים.הכיבוש לא הוביל, לא מוביל ולא יוביל לשום דבר טוב. אנשים רעבים ללחם, הנמצאים במצב של יאוש, ברור שהתקוממו.וזה קורה גם בכל מקום אחר בעולם, לא רק אצלינו.

זהר nj

New member
מלאכית מ הרפרפת..

בחיים שלך שלא תעיזי ל השפיל מדינה שלמה ככה.. מאיפה הביטוי הזה "מדינה של גמדים"...מי גמד? החיילים ששומרים על התחת שלך עכשיו? מי גמד? האנשים ש עובדים קשה כדאי לחיות.. כל פעם ניכנס לפה אדיוט תורני ו מרשה לעצמו ל הכפיש מדינה שלמה... סעממאק

יאצפן

New member
זהר ../images/Emo117.gif

מותר לכל אחד להטבטא, תגובותך הן נבזיות, והשפה לא מתאימה פה לפורום הזה, לך חפש פורומים אחרים לשפתך הזאת.

זהר nj

New member
תוב...

להתבטא..לא כותבים ל הטבטא..אלא ל התבטא עם ת.. ולגבי עיברית שלי ... טוב נו אין לי כח ל ענות לך .. שבט שאלום

הצופה.

New member
אדון סקסופון היקר

את השלום עם מצריים עשה סאדת ולא בגין מה שעשה בגין היה עושה כל יהודי אפילו הימני ביותר ..היה אוהב שלום ורודף שלום זה לא סתם משפט מבטיח לך אם היה קם מחר אותו אחמד יאסין ואו ערפאת והיה פונה בגישה "מספיק מלחמות..מספיק שפיכות דמים" והיה בפועל מפסיק עם הטרור גם אפי איתם היה מחזיר לו את השטחים ומי יודע גם את זכות השיבה..אתה אולי לא מבין מי שזרע את זרע השלום היה סאדת בצד שלנו כולם רוצים שלום.. ולראיה ערפאת רק רמז כבר פונו רוב הערים הפלשתיניות והם קיבלו נשק מאיתנו והיינו מוכנים בשלבים להתקדם לכיוון השלום המיוחל שכל יהודי באשר הוא רוצה אותו..אבל אותו ערפאת הבין שהוא עומד לכרות את הענף עליו הוא חיי "הטרור" וכי עומד להפסיד את כספי "הסיוע" לטובת חשבונות הבנקים שלו מיד חזר לסורו.. לדאבוננו מסביבנו דיקטטורות שהעמים שחיים שם נושאים בנטל נורא וחיים תחת שילטון פחד שהסחורה היחידה שיכולה להמכר לעניים המרודים הללו היא שינאת היהודים עם ישראל והגזילה של "מכה החדשה" הלו היא ירושליים ע"י היהודים.. האירנים והעירקים הלובים וכו שיעבדו את האנטישמיות לטובת החזקת הדיקטטורה ושילטון הרשע כי רק בעזרת הסתת השינאה לעבר גורם זר יוכלו לקיים את שילטונם לאורך זמן..בכונה הזכרתי מדינות אלו שאין להם גבול עם ישראל לא גזלנו מהם דבר לא פגענו בכבודם הערבי ובכל זאת כדי להצדיק את קיומם הם יוצאים כנגד האמפריאליזם...התנחלות יותר ואו פחות אינה משפיעה על השילטון באירן וכל הטענות שכביכול מוצדיקות את הטרור הפלשתיני"עלק מלחמת העצמאות שלהם" בטלות כלפי מדינות אלו..ובכל זאת ראה את העובדות לא משנה איזה מנהיג יקום בישראל ימני או שמאלי הוא ימצא דלת נעולה לכל הצעה שיכולה לפגוע בשלטונות ה"בצע" שקיומם תלוי בשינאה לישראל ולכן לדעתי למדיניות החוץ של ראש הממשלה הבאה של ישראל לא תהיה שום השפעה ונדרש ראש אחר שיאחד את העם ויפעל באפיקים אחרים כדי לחזק את עם ישראל הן בתחום החברתי הכלכלי והחינוכי.. רק שהזמן יבשיל והמנהיגים שחיים מסביבנו יאמצו שיטת שילטון אחרת ויחליטו על שינו כיון לעבר דמוקרטיה ואו דאגה לעמם ודאגה רצינית רק אז יוחל תהליך של שלום שאפילו מנהיג בגיניסטי עכשוי יקבל אותו ה"נס " של השלום עם מצריים זה לא שינוי שחל בבגין אלא שינוי שחל בסאדת. עד אז חובתנו להגן על עצמנו ואין אנו מחויבים לתורת המוסר יותר מאשר לערך החיים של אחנו היהודים "טוהר הנשק"סיסמא חסר תועלת כאשר אתה כבש בכלוב של זאבים.. הפלשתינים יקבלו הכל האמן לי אבל רק שהם יהיו מוכנים ואו שימות דור המדבר שלהם שפנה לדרך הטרור גם במחיר ילדיו שתמורת פת לחם מוכנים לאבד את עצמם לדעת כדי לקיים את משפחותיהם רק תאר לעצמך שהינך פלשתיני שאינו משתייך לאף פלג סתם אדם פשוט שרוצה לחיות את חייו בשקט...מהיכן יתפרנס? למי יפנה לקבלת סיוע? כל הדרכים מובילות לרומא והמוצא היחידי שלהם לקיים את משפחתם היא יציאה לדרך הטרור העסק המכניס היחיד ענף יצוא מס אחד של הפלשתינים..אולי צפיה בסרט דמעות של שתיקה תראה לך כי אין אחד שיכול להכריז על עצמו כנטרלי..נטרליות היא בגידה שדינה מות בתרבויות אלו... רק מדמיין לעצמי שכספי העירקים והאירנים היו מופנים לתשתיות ברשות ואו לחינוך לביוב לדיור נורמאלי מנהגי האיזור היו מפחדים כי העמים עלהים הם רודים יראו כי ניתן גם אחרת ואז היו מפסיקים את הסיוע באופן מיידי חובה עלינו לטפל ברעות החולות של המדינה בפניצילין ולא באופטלגין כדי שנהיה מוכנים ליום פקודה בו יקרה הנס ועמי האיזור יתחילו לחזור בתשובה לעבר הדמוקרטיה

כמה הערות בשולי הדברים...

...כי אני לא מתכוון להיכנס לויכוחים ללא תוחלת. כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון בקשר לבגין. בגין היה, לדעתי, מנהיג קטן מאוד, וצודק הצופה בכך שמה שהוא עשה, עשה מתוך היגררות אחרי סאדאת וקרטר. ההיגררות הזו היתה חיובית מאוד בעיניי. כמה שנים אחר כך, הוא נגרר ע"י שרון ורפול, וזה כבר היה הרבה פחות טוב. עובדה שזה גמר אותו, למזלנו. ואני לא בטוח שאנחנו יכולים להיקרא מדינה דמוקרטית, אבל זה סיפור אחר וארוך. רק לחשוב על ממשלות קמות, נסחטות ונופלות ועל בחירות כל שנתיים, על אפלייה של כמה מיליוני בני מיעוטים (כולל אלה שנכבשו), על אפרטהייד מהחשוכים שהיו בתולדות האנושות, על שליטת הרבנים והאייטולות על אורחות חיים, על תקציבים ועל עמדות כוח, על שינוי תכוף ושרירותי של החקיקה על פי האינטרסים האישיים של המחוקקים, על הרמה התרבותית והאיכות האנושית שקיימת במערכות הציבוריות..., אטצטרה, אטצטרה... אז נכון שביחס ללוב, עיראק, אירן, סוריה ומדינות המזרח התיכון בכלל, אנחנו מדינה יותר פלורליסטית ויותר פתוחה. אבל להביא את ישראל כדוגמה לדמוקרטיה... סליחה. בעיניי זה אומר שלא מבינים את משמעות הדמוקרטיה. ולגבי הסגנון והרוח של כמה מהתגובות כאן, אני מעדיף כרגע לשמור על זכות השתיקה. מה שמזכיר לי סיפור שקראתי לפני מספר ימים על שלוש קשישות סניליות שמגיעות לרופא כדי שיבדוק את יכולת החשיבה שלהן. "כמה זה 3 כפול 3?", שואל הרופא את הראשונה; והיא עונה: "297". "אהה", מהמהם הרופא ופונה לקשישה השנייה: "כמה זה 3 כפול 3?"; והיא עונה: "יום שישי". "אהה", מהמהם שוב הרופא, ופונה לקשישה השלישית. "כמה זה 3 כפול 3?"; ומקבל בתשובה "9". "נהדר", אומר הרופא ומוסיף, "איך הגעת לתשובה הזאת?". משיבה הזקנה: "פשוט, חיסרתי את יום שישי מ- 297". שבת שלום סקסופון

עופר31

New member
9

נראה לי שהחיסור של יום שישי מ- 297 עשויה להיות צורת ניתוח מתוחכמת, רציונלית ועמוקה שפשוט אינה מובנת לנו עדיין.

הצופה.

New member
מה שכתבת לדעתי

פרט לאפרטהייד זה דמוקרטיה כמובן שתלוי באיזה צד אתה נמצא אבל ברגע שיש צד אחר זו דמוקרטיה "ואני לא בטוח שאנחנו יכולים להיקרא מדינה דמוקרטית, אבל זה סיפור אחר וארוך. רק לחשוב על ממשלות קמות, נסחטות ונופלות ועל בחירות כל שנתיים, על אפלייה של כמה מיליוני בני מיעוטים (כולל אלה שנכבשו), על אפרטהייד מהחשוכים שהיו בתולדות האנושות, על שליטת הרבנים והאייטולות על אורחות חיים, על תקציבים ועל עמדות כוח, על שינוי תכוף ושרירותי של החקיקה על פי האינטרסים האישיים של המחוקקים, על הרמה התרבותית והאיכות האנושית שקיימת במערכות הציבוריות.." בכל מקרה כמו שכתבת בחלק השני על הזקנות אז אני לא אמרתי כלום על הדמוקרטיה אלא דיברתי על יום שישי חג שמח

יאצפן

New member
בצל הפיגוע../images/Emo117.gif

כל מילה, בזהב טריה, נכון הרוצה שלום, יכון למילחמה. אבל כמו שהשלום עם מצרים, למרות מה שאני רואה ושומע, (ראה סדרת הפרש ללא סוס), עדין יש שלום, ואתה צודק ב1000% , ולואי תתגשם הסיסמה, וכיתתו חרבותם לאתים. שבת שלום ושקטה,

למעלה