בצלמו כדמותו

denverenum

New member
הידעת ?

אמו של איגרוש חביבה עלי עד מאוד

נחסמת ? הצחקתני !

את הפורום העולם החרעטיז הספקתי להפוך למגרש המשחקים שלי מאז חסימתי. וכל אימת שאני מקבל הודעות סירוב לניק פלמוני7777 מאת תפוז אנשים, אני מוצא לנכון ללכלך על המנהל אשר לא ידע בין ימינו לשמאלו. ודוגמאות לכך....

תגובתי נידחית

שביאת המשגיח אינה כדאית מטעם ``והנשים תשגלנה`` ועל כך הגבתי לתפוז אנשים, שכמדומני מנהל הפורום מתכוון לחגוג על בנות ונשות האברכים בירושלים, וע``כ מצפה לביאת המשגיח בכל יום -שיבא. אין לי מושג מי הוא תפוז אנשים, אך מה שברור שחסימתי עלתה לפורום ביוקר

זאת הבנתי מלכתחילה

אולם עם משחקי מילים והוצאת הפסוקים מהקשירם בידי הרמבם המתנגד לאמונת גדולים וטובים ממנו, שליהוה גוף וגוייה, ואם על פי שיטתו זו, אין ראיה מהתורה שהעולם נברא, אז מה הנך שואל על בורא דימיוני? ובפרט שרוב הסיכויים אף מהתורה שהעולם קדמון ולא נברא !

העתקתי

את לשונות הראבד הרמבם והעיקרים. ואם תתקשה בהבנתם, אשמח להיות לך לעזר. והיעזר תחילה בדברי הרמבם במורה נבוכים חלק א פרק עא, וחלק ב פרק טז הנמצאים ברשת, ולדבריו אין כל ראייה שהעולם אי פעם נברא. וייתכן שהעולם קדום מאז ומתמיד.

אם הנחת שיהוה אינו יישות פיזית,

בניגוד לגדולים וטובים מהרמבם, שמטעם זה מסרו את ספריו לשריפה בידי האינקוזיציה, ואם פירשת בצלמנו=תכונה רוחנית, ע``כ שאלתי מה שלחו הפלשתים דורון ליהוה? וכיצד שלחו את צלמי טחוריהם=ישבנים, בצורה רוחנית? שכיכבו מצד ארון שוכן העגלים ועליהם מונח ספר התורה שכזבו משה

ריטבא

New member
את התשובה אתה יודע

לא שמעת שיש רע בעולם? לא שמעת שאדם יכול להגיע לדיוטא תחתונה של מרידה בבוראו? יש רע אבל אדם שבוחר בטוב הוא נקרא בצלם אלוהים כל אדם באפשרותו להיות טוב כמשה או רע כנמרוד אם לא היה רע לא היה ענין בעולם הזה.

scurv27

New member
אבל טוב ורע יהיו בלי קשר לאלוהים...

אולם עם אלוהים שיצר את היקום כדי להטיב,החנון והרחמן,הייתי מצפה שלא יהיה רע או לפחות שיהיה רוע קטן לא שואה ודברים נוראיים אחרים... חוץ מזה שקצת פיספסת את הנקודה בהודעה שפתחה את השרשור...

avity

New member
תקרא מוזמן לקרוא את החתימה שלי...

יש עוד כמה שירים באותו אלבום שעוסקים במטיפים.

למעלה