בפונדק קטן...

בפונדק קטן...../images/Emo66.gif

שאלה לה אליכם - מבקשת לדעת, כך בשביל העניין והכיוון; מכל המקומות בהם יצא לכם בשנתיים החולפות לספר או לשמוע מופעים קטנים; באילו מקומות נהניתים לעילא. שאלתה מכוונת למקום, לאכסניה הפיזית וכמובן לאלה המנהלים אותה. מקומות שלטעמכם מפרגנים או לא יודעים שהם מפרגנים למספרי-סיפורים. ברכתה (פשוט לא פה כרגע),

בפונדק קטן- תגובה

המקום שאני הכי אוהבת זה מרכז יום לקשיש, שם אני מוזמנת כפעם בחודש, וכל פעם מספרת נושא אחר, כשאני רואה את האור בעיניים שלהם ואת החמימות שזורמת מהם בסוף השעה , זה גורם לי המון סיפוק. לצערי אני שם כמעט בהתנדבות.

מישהי אמרה לי היום

את אותו הדבר בדיוק על מרכזי יום לקשיש. מעניין מה עושה את זה דווקא שם. יכולה לספר עוד קצת?

תגובה -קשישים

עבדתי 5 שנים במועדון פנסיונרים מבוגרים, זה הפך להיות לקבוצת תרפיה, סיפרתי כל פעם נושא אחר ונתתי זמן לחברים לספר ותמיד היה למישהו מהם סיפור מהחיים שהיה קשור לנושא. ודוגמה: סיפרתי על חברות וחברים, קמה גיברת נחמדת וסיפרה: היתה לנו חברה כ40 שנה, יחד טילנו, יחד שיחקנו קלפים וכמובן הלכנו לכל השמחות והצער זה של האחר, והנה בעלי, התעוור, ולאט לאט אותם חברים טובים הפסיקו להזמין , הפסיקו לבוא והיום נשארנו לבד וזה קשה, סיפרה ובכתה ואז נרגעה ואמרהף תודה שאיפשרת לי לפרוק המעמסה. היום אין אפילו את זה , אבל מידי פעם במרכז יום ושם זה כבר אחרת אני נכנסת לאשנשים שעיניים כבויות, מוגבלים אבל שאני יוצא משם יש רק חיוכים וזה עושה טוב על אף התשלומים הזעירים.

תודה לך שד../images/Emo140.gif

עצוב לשמוע על כך שאין הפעילות ממשיכה באופן סדיר. אנשים כל כך צריכים את זה.

לגבירה...

כל כך נכון, כל פעם שאני הוכת שואלים : מתי את באה שוב? אבל בזה מקצצים.

קשישים

היי הנה תגובה שכמעט בכיתי אחרי ששמעתי אותה מאישה כבת 75.רשמתי אותה בפנקסי כמנהגי. "אני אישה מבוגרת ומזמן כבר לא הייתה לי אהבה בלב,את היום בסיפורים שלך נתת לי אהבה גדולה בלב ואני חיה מזה..."לא היה לי קל אחרי זה... באותו מועדון קשישים בקיבוץ הגיעו בפעם הראשונה לשמוע אותי כ-35 קשישים "מספר נוכחים ענק"כדברי המארגנות . המספרים מצליחים להיות קרן אור לקשישים.ואני יודעת שגם לגילאים אחרים. וזה הרי נפלא כל כך... פרי גן העדן

הייתי בערב סיפורים

של המספרת שרהל'ה שמיר, בערב נשים של מועצת נשי הגליל התחתון במלון של קיבוץ לביא. -זהו פורום מכובד למדי, ונכחו בו נשים רבות מהסביבה שנהנו מאד כמוני. שרה'לה היא מספרת מדהימה ולא הפסקנו לצחוק כל הערב. נראה לי שפורומים מהסוג הזה, או ועדי עובדים ואפילו 'סתם' ערבי פעילות למורים הם כר פורה למספרי סיפורים. יש קהל, יש פירגון ותמיד מארגני הפעילות דואגים גם לאכסניא הולמת!

חידוד השאלה../images/Emo22.gif

מחפשת לשמוע על מקומות ציבוריים המתאימים לטעמכם לאירוח מופעי סיפורים, מקומות בהם יכול לבוא קהל קונה כרטיסים ולשמוע, לא מופעים מוזמנים לקהל סגור. המטרה - למצוא מקומות אופטימליים, שלושה או ארבעה בארץ, למופעים קבועים של מספרי סיפורים (מופעים קבועים, לא מספרים קבועים) לסדנאות לקהל הרחב ולאנשי מקצוע. מכירה, מכירה הרבה, אבל אולי יש עוד שלא ראיתי. בברכה,

מקומות לספר

הספורטן בזכרון מארח לעיתים סופרים שמשיקים ספר חדש אולי אפשר שם לייסד מסורת שח ערבי סיפור עם קפה ועוגה נפתחה ספריה עירונית חדשה בזכרון אולי אפשר לארגן שם ערב מספרים מחלקת תרבות של מועצה איזורית מגידו של להם אולם בקיבוץ עין השופט אפשר גם שם לבדוק פתיחה של מסורת של ערבי סיפור 4 פעמים בשנה הקהל שם מורכב לא רק מקבוצניקים אפילו מזכרון מגעים לקונצרטים עומדת להפתח בזכרון ספריה גדולה וחדשה אולי גם שם ישמחו לארח אותנו בכל אופן אשמח להעמיד את עצמי ואת מכוניתי לרשותך הגבירה ונעשה יום אחד סיור בין האתרים הללו (אני ביןכה לא עובד)

EYTAN155

New member
אין ספק שאני לא אובייקטיבי

"המקום" בהא הידיעה לדעתי הוא פארק מעיין שרונה.המקום עבר לאחרונה פיתוח נוסף ע"י קק"ל - דרך כניסה נגישה לנכים,רחבה ותאטרון טבעי. אפשר לקיים במקום ערבי מספרים/שירה וסדנאות.בחודשים הקרובים אני מתכנן להציב במקום מזנון ושרותים.בנוסף יש במקום (הכי חשוב) בית מעיין רומאי ובריכות שיכשוך. ובקרוב גם קצת סברס שניצל מהשריפה שפקדה אותנו בל"ג בעומר. אז כולם מוזמנים לבוא להתרשם ובקרוב אני מקווה גם להשתתף בערבי מספרים.

NAVVAN1

New member
נשמע מעניין,

יש אפשרות לחשמל, לחיבור מגברי קול? יש כעת תאורה? האם המקום פתוח, וכל אחד יכול לבוא? או מגודר,וכניסה בתשלום? לאיזו רשות (שצריך לקבל אישורים) שייך? מה קורה שם עכשיו, יש אירועים ? עוד קצת פרטים בבקשה

חידוד השאלה- תגובה

אם את מכירה הרבה אז אולי את יכולה לעזור לי ואולי גם לאחרים קחת חלק בערב כזה? אני מאד רוצה מקומות לספר בהם . תודה מראש.

זו הכוונה העומדת מאחורי הדברים -

פתיחת במות קבועות למספרים בכל סגנון, כל רמה וכל כיוון, מקומות שהקהל ילמד לזהות אותם כ"מקומות" של מספרי סיפורים. יש לי עוד מה להוסיף אבל לא כרגע, הכל בבדיקה. בברכה,

hatul68

New member
גן החיות

אני מספרת כבר די קבועה בגן החיות בירושלים, אומנם לילדים אבל גם קהל המבוגרים מאוד נחמד. אני נהנית לספר שם כבר ארבע שנים: דשא מול הפלמינגו, רוח ירושלמית של אחרי הצהריים, שאגות שונות ברקע וקהל מאוד מפרגן... מה עוד צריך? אני חושבת שזה שווה בדיקה.

נמצק

New member
רעיון יפה אלא ש............

לעתים קרובות (קרובות מאוד) באה לשם אוכלוסיה שאינה אוהבת ( בלשון המעטה)מספרי - ובעיקר מספרות - ספורים בעברית.

hatul68

New member
לא נכון...

לא יפה להשמיץ. מי שלא רוצה לשמוע פשוט לא בא. אף פעם לא נתקלתי בתגובות עויינות

נמצק

New member
וודאי שאינן עוינות

אלא שלדעתי מספר שואף לכך שישמעו את הסיפור שלו, ולא שיעברו לידו ויסתכלו עליו כמה דקות , כמו שמסתכלים על הקוף או הנמר או הדוב, ימלמלו כמה מילים וימשיכו בדרכם. מי שזה לא איכפת לו - בבקשה.באותה מידה גם המדרכוב יכול לשמש בימה. ובמחשבה שניה - אפילו ראויה יותר.

למעלה