בעקבות

d y s

New member
הטכניקה היתה לא טובה

הן מבחינת המיקום הביומכניקה וההבנה הבסיסית שלה.

הסק לבד.

בחיית יובל.

אין לי כוונה להשמיץ איש אני עוסק בעובדות ולהבדיל מאחרים מוכן לכל התנסות כיריב אימונים קריאות תיגר וכ"ו כאשר משכנעים אותי אני משוכנע.

אם אתה תשכנע אותי אהיה תלמידך.

אני בטוח שאפשר ללמוד המון מכולם השאלה מה והשאלה איך.

imkm

New member
ובכן

תלמיד שלי שהוא גם מדריך שלנו בארגון מאבטח משמר בתי משפט בחיפה.
לפני כחודשיים קפץ עליו מתפרע עם סכין מאולתרת שהיתה מעין דוקרן בעת קטטה שהתפתחה שם.
הוא הצליח להשתלט עליו בעזרת טכניקת קרב מגע בסיסית 360 התקפות וצמצום להשתלטות וכך הסתיים האירוע.
ובכן הביומכניקה, מיקום, עוצמה, זוית, ברוטליות בקרב נפש הלוחם וכו... זה עובד!!!!!
על עובדת אין להתווכח נקודה!
יכול להיות שבנקודת זמן מסוימת יצא לך לראות דברים שלא מצאו חן בעיניך ואם המשטרה כך החליטה שיהיו בריאים אבל בדיוק באותה מידה אראה לך שלי לא תוכל לעשות בריח שורש כף יד בחיים ם לא נתת לי מכה לפני ואם אז בכלל לא בטוח שהיד תשאר במקום שאתה מצפה לו.
אגב כך גם אוכל לקלקל כל שיטת לחימה שתרצה ואמרתי לך זה לא עושה רושם שאתה רוצה לתרום עצמך למדע, סגרנו את זה כבר אתה לוחם על, תותח בכל רמח אבריו, ורמבו פראייר לידך.. חלאס!

לומר כאלה דברים על אלי אביקזר שהוא לא הבין מה הוא אמר אני בוודאות אומר לך שחבל שהוא לא דפק לך פצצה לאשכים כדי להוציא ממך את כמויות האויר שיש בך תתבייש לך!

הייתי מותר רק על שלושת השורות האחרונות. לכבודך שלך, אחי.

d y s

New member
ילדון

הגנות קרב מגע עובדות לאנשים חזקים וזו בדיוק הבעייה.

אם תרצה אעשה לך בריח בשורש כף יד ונבדוק גם בלי מכה.

ירדת נמוך מאוד.

הוא דפק לי פצצה לאשכים כשזה לא עבד וגם אז זה לא עבד.

אני לא מבייש את כבודו אני מציין עובדות.אתה מבייש את כבודו בתגובתך שכן למר אביגזר היה ועודנו מפעל חינוכי וטכניקות טובות אחרות רק חבל שקיקיון כמוך הוא סוג של ממשיך דרך.

הצעתי לך אימון משותף נסוגת מה עכשיו אתה רוצה.

ואגב אני מעולם לא ירקתי לבאר ממנה שתיתי אתה רוצה שנפתח את הסיכסוכים שלך עם מורייך לשעבר?

d y s

New member
ועוד דבר קטן

לאחר ההדגמה היתה ביננו שיחה בה התנצלתי שלא שיתפתי פעולה ואביגזר ז"ל בגדולתו אמר לי שהוא מתנצל על המכה באשכים וכי היא נבעה ממקום של אגו.

הוא אמר לי שמבחינתו בריחים זו ברירת מחדל ואם זה לא עובד הוא מלמד ישר לעבור למכות ואגרסיביות.

נפרדנו בידידות ואכן האיש היה חביב ובעל רוח לחימה נדירה.הבריחים היו ברמה נמוכה.ומודלי ההשוואה שלי אינם אני אלא מורים אחרים עימם התנסתי.

אני כשלעצמי לוחם בינוני ומטה אך מוכן לכל התנסות.התרים הפעם את הכפפה או שמא תתייהר כמו כותב אחר ותרצה לפגוש אותי כתלמידך או תמורת כסף?

imkm

New member
עכשיו ירד לי האסימון... אתה פשוט טרול

פעם עוד חשבתי להפגש איתך אפילו אחד הידידים שלך בטעות נתן לך המלצת עדות אופי אבל בכל פעם מחדש אתה מוכיח אחרת וממש לא בא לי לשוחח עם אדם כמוך.

לגבי הבאר, נסה פעם לשמוע צד נוסף ואולי תבין למה המים עמדו בתוך הבאר ואז תטיף לי מוסר למרות שאני לא ממש סופר אותך או את ניסיון העקיצות שלך כאדם ממורמר עד שעמום.

היה שלום טרול והנה לך נושא לסיפורת הזויה נוספת...

ערב טוב D

ערב טוב,
כמי שהייתה לו הזכות ללמוד מאלי ואצל אלי אביכזר ז"ל, אני מיצר על הרמיזה שנאמרה על ידך.
כמי שהכיר את יכולותיו של אלי כמאמן, כמרצה, כלוחם, כאיש עם חזון, כרכז קורסי מדריכים, כרמ"ד קרב מגע בצה"ל,
כמייסד קורסי הגנה עצמית למוסדות חינוך ועוד... וכמי שיודע באופן אישי על תרומתו, ידענותו ובקיאותו בתחומים רבים
אני יכול לאמר שדבריך או המשתמע מדבריך רחוקים מהמציאות!
כמוני כך כל מי שפגש אותו יותר מאשר "כמה דקות", מי שלמד אצלו וממנו, מי שהייתה לו הזכות ללמוד אצלו בקורסי מדריכים (ואלה היו לא רק אנשי קרב מגע)
כולל בכירים בכלל השיטות בישראל ובעולם. איני מכיר מאמן בכיר אחד - גם אם לא הסכים עם גישתו או דרכו של אלי ז"ל - אשר יאמר עליו שלא ידע להדריך
או להעביר חומר טכני או פסיכולוגי/התנהגותי.
על אלי ז"ל אפשר לאמר כמה דברים לא אלה.
לגבי הקרב מגע, שוב איני יודע את מי פגשת והאם מדובר על כאלה שעסקו בקרב המגע הצה"לי ולא האזרחי, אבל בהחלט אני יכול לאמר שמאמנים טובים ישנם לא מעט.
אני לשמחתי חוויתי אימונים רק מאלי ז"ל וכמי שעסק במעט יותר מאשר רק קרב מגע היכולת שלא ללמד לנתח ולהסביר היתה גבוה– לאחרים בהחלט היה במה להתקנא בו.
הקרב מגע הוא הרבה יותר מאשר 360 מעלות - שוב מי שלמד קרב מגע מעט יותר לעומק (ולאלי שמורה הזכות על פיתוח הקרב מגע האזרחי!) יכול לספר על "שיטה ממש,
עשירה מורכבת ומעניינת!
צר לי שמצאת לנכון להעביר ביקורת על מאמן שאינו בין החיים להגיב על דבריך!
כתלמידו אני מיצר על המסר המשתמע מדבריך ומאל לכל מי עוסק באומנויות לחימה שתהיה לו הזכות לפגוש מאמן ברמתו.

חג עצמאות שמח.
חיים

d y s

New member
עפת גבוהה

אני אמרתי מה שהיה לי ואני אומר לא רומז.

לא פגעתי בכבודו של אביגזר ז"ל.

פרשנותך שלך היא שלך.

אגב למדתי קרב מגע 3.5 שנים ברצף.לא כולל החומר הצה"לי.

d y s

New member
אשמח אם תראה לי

היכן ביקרתי את יכולת ההדרכב שלו וכ"ו.

מדוע אינך מתייחס לעובדות?

אומנויות לחימה אקלקטיות אוספות תכנים ממקורות שונים.אימי שדה אור וממשיכיו כמו גם מייסדי שיטות אחרות לקחו טכניקות ממ"ס רב של שיטות.

מה רמת הידע והעומק של מייסדי השיטות החדשות במתודולוגיות מהן אימצו?

השאלה המקורית היתה על עומק ולא על יעילות.אני בטוח שלוחם קרב מגע חזק ינפץ כל יריב כולל אותי אבל עדיין ועברתי הרבה מורים רמת הבריחים בשיטה זו נמוכה ביחס למורים אחרים אותם פגשתי ושהעמיקו את ידיעותיהם בתחום.

amir_aikido

New member
שאלה עקרונית

לא מתלהב אישית מההתפתחות של השרשור הזה בכמה מענפיו, ומבין את הצער ביחס לביקורת על מורה מכובד ונחשב שאיננו כבר בין החיים.

אני רק תוהה:

מה היה אביקזר עצמו ז"ל אומר על העניין?

לא הכרתי אותו, אבל הרושם שלי מהיכרות עם מורים שהם גם אנשים איכותיים, היה שהם מעולם לא טענו למושלמות טכנית, בוודאי שלא בכל טכניקה.
המורה האישי שלי (שלימד גם את DYS) טוען שאף טכניקה שלו איננה טובה עדיין (בעיניו כמובן, לא בעיני). האם אבי אביקזר אמר שהוא עצמו מושלם?
להזכיר שקשה מאוד לבצע טכניקת מנוף טוב מול יריב מנוסה, שמצפה לאותה הטכניקה, ובפרט עם אותו יריב מנוסה בעבודה של טכניקות מנוף ומולן. כדי להצליח צריך ייתרון, וקשה להשיג אותו בנסיבות כאלה. לעומת זאת, מנסיוני במשחק עם אחרים, מול יריבים פחות מנוסים בהן, טכניקות מנוף בסיסיות פועלות כמו קסם, כשהתגובות של האחר מגבירות את המנוף, ולכן, גם וריאציות פחות מדו ייקות/עמוקות/איכותיות יעשו את העבודה.
אני כותב זאת לאחר שנכתב המשך לשרשור שבו ראיתי שגם DYS כתב כי הוא מכבד את אליעזר ואת יכולת ההדרכה שלו ככלל, להבדיל מנושא נקודתי זה או אחר.

אמיר

d y s

New member
רק דבר קטן

סנסיי שלמה עדיין מלמד ולא בלשון עבר.

כך עוד ילמד אהיה תלמידו.

המאפיינים שציינת הם כולם מאפיינים דידאקטיים.

האם יהיה נכון להגיד שעומק של שיטה נקבע על פי שיטות הלימוד שלה ולא על פי מערך הטכניקות שהיא מתיימרת להנחיל?

עוד משהו, בדקתי את עצמי שוב מול מילון יפנית, ואכן כפי שזכרתי, אומוטה זה "קדימה" ואורה זה "הפוך" או "בסיבוב". לידיעה.

d y s

New member
גם וגם

אומטה אכן קדמי וגם גלוי ואורה זה גם הפוך גם אחורה גם בסיבוב וגם ניסתר שאלי את עזיז סנסיי אני בטוח שישמח לספר לך.

d y s

New member
אתה

פוליטיקלי קורקט או שלא ממש למדת כלום לעומק?

אני

כנראה נופל אצלך לקטגוריה השנייה...

ראיתי אמני לחימה המבצעים תנועות בודדות (לא כל שכן "שיטה"): ברמה כה גבוהה (דיוק, כוונה, הבנה ביו מכאנית ומצבי פעולה) עד כי הגעתי בבורותי למסקנה ש(גם) באמנויות לחימה: לא מדובר ב"מה" אלא ב"מי"... או אם נרצה - ב"איך"...

בברכה,

למעלה