בעקבות

d y s

New member
בעקבות

מ"ס רב של פציעות,חריגה משפטית מנהלים לביצוע מעצר ושרלטנות החליט ראש מה"ד במשטרת ישראל לאסור באופן גורף על אימוני יחידות משטרה ע"י מורים חיצוניים לאומנויות לחימה מכל סוג שהוא.

ישנם מ"ס מורים ובינהם גרנד מסטרים ששיווקו עצמם אגרסיבית בין יחידות משטרה שונות ואחד מהם אף פצע מדריך בביה"ס ללוט"ר של מג"ב פציעה קשה בהדגמה סטטית.

ההוראה לא חלה על מדריכים מזרועות ביטחון אחרות כאלו שמכירים את הת"ול המשטרתי על בוריו ומודעים למגבלות המישפטיות ובעלי הסמכה מוכרת.

בימים אלו ישנה עבודה על שינוי התו"ל בהתגוננות כנגד סכין עקב תחקירים שהראו כי ההגנות הנהוגות עד כה שאומצו מקמ"ג לא הוכיחו עצמן ונקראו מ"ס מומחים מתוך המערכות הביטחוניות בארץ ובחו"ל כדי לעבוד בעיניין והתוצאות לא רעות.

לדעתי האישית כמו בכל דבר יש טוב ורע.

טוב-בעיקר אחידות התו"ל ופיקוח.

רע-בעיקר הסכנה לסגירות.

דעתכם?

imkm

New member
דעתי

חד משמעית אני לא חושב שמיקצועי להביא אדם חיצוני להעביר אימונים בעוד שאלה כלל לא מבינים את עבודת המשטרה ולא מודעים ומבינים את המגבלות בעבודה זו ושמעתי על המקרה המדובר ואף שוחחתי עם הבחור שהדגימו עליו.
אם זו השתלמות העשרה זה משהו אחר אבל גם כאן התכנים חייבים לעבור מסננת מקצועית של המשטרה.

לגבי הגנה כנגד סכין כן קרב מגע או לא קרב מגע אינני יודע מי מלמד קרב מגע בבסכמ ולמיטב ידיעתי כבר מזמן אין שם איש קרב מגע אלא משיטות אחרות וכך גם אינני מודע על איזה טכניקה מדובר.
גם אנחנו שינינו במעט את הטכניקות המסורתיות של הקרב מגע והתאמנו אותם לסוג העבודה בתחומי האבטחה השונים ויש לנו תוצאות מעולות בשטח.

d y s

New member
העשרה גם אין ומדובר

על הגנות קשיחות 360 מעלות כנגד סכין.

שגם אני בעוונותי כיריב אימונים שאוהב שמרביצים לו לא רואה כיעילות בוורסיה המדוברת.

TheDoberman

New member
דעתי

כמו שיודעים לעשות טוב בצבא ובמשטרה הוא להכליל ולהסיק מסקנות שלעיתים לא תואמות את המציאות.
אם מדריך אחד או אפילו שניים, סרחו, אין זו סיבה לפסול את כל המורים לאומנויות לחימה ככלל.
למרות ההסתייגות ממסקנה כוללת, אני מסכים עם ההחלטה ואני תומך בהיצמדות למדריכים בעלי ניסיון מוכח והמצאות במערכת
הביטחון והשיטור. אך עם זאת, הייתי מציע שהאחראי על ההדרכה, לא ישקוד על שמריו וימשיך להתעניין במקורות מן החוץ
כי סגירות מוחלטת היא אף פעם לא טובה.

אני לא יודע מאיפה המחקרים על חוסר היעילות, אבל תרשה לי לנחש משהו:
חוץ מיחידות עלית במשטרה (יס"מ, ימ"מ וכד') לא מרעננים נושאים של הגנה עצמית לעיתים קרובות. האם קצין חקירות,
מעבר להדרכה שקיבל בקורס השיטור הבסיסי, ממשיך ומשתלם מדי מספר חודשים "ומרענן" את החומר?
יתכן כי בגלל חוסר תרגול החומר, הוא לא נטמע ולכן לא ייושם בשטח ונקבע כלא יעיל.

שוב, אני מנחש כי אינני מכיר את המחקר ומסקנותיו, אבל לדעתי, אימון קבוע, כמעט בכל שיטה, תביא לתוצאות טובות (בשילוב אימוני
אגרסיביות, כושר , מצבי לחץ וכו'...). לדעתי, התמדה ותרגול הוא המפתח ופחות השיטה שבה מתאמנים.

השנקל שלי

גוף צריך תול אחיד, נקודה. לטוב ולרע ,גוף צריך אחידות בחומר ובהעברתו.
הגורמים האחראים על הנחיית התול מוכרחים, ללמוד ולהחשף כל הזמן.
כדאי ורצוי להביא העשרה חיצונית רק לאנשי ההדרכה, ולהם בלבד.

העשרה והשתלמות למדריכים

שבעצמם אמורים להיות מקצועיים בתחומם ושעוברים אימונים בעצמם על בסיס קבוע. השתלמות למדריכים מקצועיים בראש פתוח תתן את הפתרון הטוב לדעתי.

imkm

New member
שוב

איננישוברי ני יודע מה זה אומר הגנות קשיחות 360 מעלות אבל העסק הרבה יותר מעמיק מזה ואני בטוח שתפגשו איש קרב מגע טוב יכול להיות שהדעה תשתנה.
אגב
נשמח אם תסביר לנו מה הפתרון שמצאתם.
תודה

d y s

New member
כשלעצמי

עוד לא מצאתי עומק בשיטות הקרב מגע.

ופגשתי ואף למדתי והתאמנתי עם כמה מהטובים ביותר כולל אביגזר ז"ל ,ליכטנשטיין ומדמוני וגם את אבי "בוקס" אני מכיר.

אינני נציג ביה"ס הזה ואינני עובד שם.נבחנו גישות רבות שהוצגו ע"י בכירים שאף התאדרו בתארי מאסטרים ואף גרנד מאסטרים.נבחנו המתודולוגיות הפרקטיקה והניסיון המבצעי.

נבחרה בסוף הגישה של הקוריו אייקיג'יו-ג'טסו ,ג'יו-ג'טסו וקורינדו.שאגב שירתה ומשרתת מ"ס יחידות מיוחדות בזרועות ביטחון שונות לא מעט שנים והוכיחה עצמה הלכה למעשה הן בעבודה התקפית והן הגנתית.כמובן שהתו"ל נבנה בהשענות על שיטות באדפטציה לצרכי המערכות השונות. אלו ולא השיטות מלומדות כמתודולוגיה.

ואני כשלעצמי מברך על כך.

samoyed

New member
פשוט מאוד:

נפח השיטה לחלק למכפלת אורכה ורוחבה. מצד שני, אם השיטה היא פרימידיאלית, זה יותר מסובך.

d y s

New member
לא מודד ומגדיר בעיקר אוהב

לחוש אך-

מתודולוגיה תבחן על ידי ככזו שקודם כל מבינה מהי לחימת קצה ברמה העקרונית ומשם מטה כאשר העקרונות הם העקרונות הפיזיקאליים הפסיכופיזיולוגים והביומכניים.

שנית על המתודולוגיה להבין מהי למידה סנסומוטורית ומהן התניות קלאסיות ואופרנטיות והן מהי למידה רגשית

המתודולוגיה חייבת לכלול בתוכה מיקסום יכולות עפ"י האבולוציה של לוחם שיתאימו באופן שונה לכל שלב.

על המתודולוגיה ליצור מעגלי למידה שככל שנרחיב אותם כך התעצמות המרכז תבוא לידי ביטוי ולא רוחב המעטפת.

ויש עוד המון אם בא לך את יכולה לדפדף בבלוג שלי.

עם זאת אני מודע מאוד לתפקיד המורה והידע שלו.

אך בהחלט אפשר לומר כי יש שיטות מעמיקות יותר ופחות ונתתי כבר את דוגמת הקוטה גיישי שאביגזר ז"ל ניסה פעם להדגים עלי ולא צלח.עוד לא ראיתי בשיטות הקרב מגע למיניהן קוטה גיישי נכון מכל הבחינות וזה תקף גם לבריחים אחרים.

יותר מכך הקוטה גיישי בגירסת האייקידו(אומוטה-גלוי) יעיל הרבה פחות מאשר זה הקיים בתצורת הקוריו(אורה-נסתר).

אבל כנראה זה מה שקורה שרוצים לייצר לוחמי אינסטנט או לחילופין לייצר תובנות ניו אייג'יות דרך לחימה.

d y s

New member
ועוד משהו

עוד לא היה שיעור אליו הגעתי באומנויות בהן אני עוסק שבו לא למדתי דבר חדש.

אנשים אוהבים יו טיוב ואפשר להעזר בו ולו רק כדי לראות שיטות בהן נראה מתאמנים רבים שעושים זאת עד היום בו מחזירים נשמתם ליקום ואחרות שבהם יהיו רק צעירים נמרצים ותו לא וגם זה אומר לא מעט.

בחייאת DYS
,תסביר לי

מה ניתן להסיק מכך שאלי אביקזר ז"ל לא הצליח להדגים עליך דבר-מה... על אלי, על השיטה, בכלל...

למעלה