בעקבות התערוכה

broadaxe

New member
מכיוון שנמצאו בו פריטים פרהיסטורים,

ונמצאים בו, פזורים בחול באלפיהם- בעיקר מיקרוליתים (כלי צור זערורים ששובצו כלהבונים בתוך כלי גדול יותר, עשוי מעץ או מקרן). אם אני זוכר נכון, בלי לבדוק, מדובר על התקופה האפי-פליאוליתית (תק' האבן התיכונה, מה שנקרא פעם 'מזולית'), התרבות הכבארית.
 

broadaxe

New member
לא מתעלמת

המקום מוכרז "אתר עתיקות" כחוק ומופיע ברשומות המדינה, כל הליך פיתוח מחייב בדיקה ארכיאולוגית מקדימה. נערכו שם גם חפירות בעבר מטעם אחת האוניברסיטאות. כעיקרון אמור להיות במקום פיקוח מזדמן של רשות העתיקות.
 
נתקלתי במיקרוליתים כאלו לראשונה

אצל מוטי, שהראה לי אותם ולהפתעתי גיליתי שאפשר באמת לראות שהם מעשי ידי אדם. מוטי גם העלה בזמנו תמונות של כאלו לפורום. אז אתה רצה לומר שאם נצא לטיול ליד חוות חפציבה, ונבעט מספיק בחול, נוכל למצוא כלים מעשי ידי האדם הקדמון? מעניין מה הפך דווקא את המקום הזה לחביב עליהם. אלפי כלים פזורים בחול יכולים ללמד על התיישבות ארוכת ימים, לא? האם הם לא היו נוודים?
 

broadaxe

New member
לא צריך לבעוט בחול, רק לפקוח עינים

מכיוון שאני לא פרהיסטוריון אין לי הסבר ספציפי. אתר כזה נקרא "תחנה" מכיוון שאין בו שרידים של מבני-קבע. כעיקרון מוקדי המשיכה הם מים זורמים בקרבת מקום (נחל חדרה. פעם הוא היה נקי ושופע חיים...), חומר גלם זמין ואוכל בהשג יד. הנדידה היתה בעיקר בצורה מעגלית, בהתאם לעונות השנה.
 
למעלה