בעקבות ההודעה

מור327

New member
בעקבות ההודעה

על הילודה של החרדים החלטתי לפתוח על ילודת הערבים- למה להם אף אחד לא אומר- הילדים מסכנים וכו וכו?

הייתי אומרת

אבל היו אומרים לי שאני לא מוסרית, שאני עושה אפלוית ועוד שטיות כאלה... והילדים האלה מסכנים גם בלי אחים.

מור327

New member
אם היו אומרים

לך שאת לא מוסרית היית מחזירה להם בהקשר לחרדים...

זה לא אמור לעניין אותי.

כבר כתבתי בויכוח על הילודה של החרדים,שזה לא עניינו של אף אחד כמה ילדים יש בכל משפחה,וכל זוג הורים יעשה את השיקול שלו בנוגע למספר הילדים שהוא מוכן לגדל. בדיוק כמו שאני לא אמורה לדחוף את האף שלי למשפחות חרדיות,אותו דבר לגבי משפחות ערביות.

מור327

New member
מצוין,

אבל תודה שיש פה משו נגד החרדים דווקא... גם בכללי, בטלוויזיה עשו עליהם תוכנית... ובכלל היחס אליהם בקטע הזה... אף פעם לא שמעתי (חוץ ממך...) שזה לא בסדר שהם יולדות עוד ילדים.

Bassman

New member
את רצינית? המלחמה הדמוגרפית

היא פחות או יותר הדבר הכי רציני שיש במדינה הזאת מ48. אין פה שום דבר נגד החרדים, אלא בעד הילדים שלהם.

מור327

New member
כן, אבל

אני לא חושבת שאי פעם היו דיבורים נגד ההורים הערבים כמו שדיברו על החרדים... חוצמיזה, אני חושבת שאתה היחידי שאמרת לי לבנתים שאתה מרחם עליהם גם ויוצא נגד הילודה הגדולה שלהם בדיוק כמו אצל החרדים.

Bassman

New member
הבעיה עם הילודה של שני המגזרים

היא זהה. במגזר הערבי יש גורם נוסף שנקרא דמוגרפיה. ולכולם יש בעיה עם זה.

מור327

New member
אם לכולם יש בעיה עם זה

אז למה לא צועקים כמו שצועקים על החרדים?

לירן מם

New member
ההבדל בין הביקורת לשני המגזרים

הוא אותו הבדל בין אם תבקרי את אחותך על משהו לעומת שתבקרי מישהו שאת לא מכירה על משהו... או אפילו מישהו שיש איבה ביניכם על משהו... יש יחסים שבאיזשהו מקום מאשרים הבאת ביקורת, ויש כאלה שפשוט לא... כי מקבלים את הביקורת אחרת בשל סוג היחסים השונה... חוצמזה-הוא ממש לא היחיד שמרחם על הילדים במשפחות מרובות הילדים, שלרוב לא יכולות להרשות לעצמן לגדל כ"כ הרבה ילדים ועל כן הילדים האלה חיים בתנאים קשים.. וזה לא משנה עד כמה ההורים שלהם יאהבו אותם... עדיין יש להם תנאים פיזיים קשים... ועל כן מבקרים אותם...

אין שום הבדל.

הקיצוניים הדתיים היהודים אינם שונים במאומה מהקיצוניים הדתיים המוסלמים. בשני המקרים אנחנו עדים לילודה מטורפת, נחיתות במעמדן של נשים, השקפת עולם גזענית ואמונה משיחית מגוחכת. וכן, כמובן גידול רשלני של ילדים בתנאים לא הגיוניים.

kunya

New member
אל תדבר בלי להכיר!

אני מכירה את החרדים מקרוב! ואין קשר בין מה שאמרת למה שבאמת! אז אל תאמר דברים שאתה לא מבין בהם... רק על סמך מה ששמעת... כי זה לא נכון!

kunya

New member
כן הרבה מהם!

הוא לעומת זאת לא מכיר אותם בכלל.....

Bassman

New member
נסי 100 משפחות כל שבוע.

אני מדריך טיולים בצפת ובקברי צדיקים

למעלה