בעקבות דיון בבית הספר...

אביב L

New member
תתבגרי... קללות אומנם פוגעת אך...

"העבודות" חסרות כל ביסוס שאנשים זרקו פה מרתיחות ואפילו יכולות לגרום למלחמת אחים סתם. דוגמא קלאסית: באירופה לפני כ70 שנה, מה נראה לך גרם לכך שהתחיל רצח עם, שאנשים צעקו ברחוב "יהודי מטונף" ושטויות כאלה רק בגלל שהיה להם איזה מקרה עם יהודי שגרם להם לומר זאת, או כל מיני שקרים אחרים כמו "הפרוטוקולים של זקני ציון". כמובן שאני ריאלי ואני יכול לומר לך שזה לא יושב על אותו משקל כמו הדיון שלנו, אך זה יכול להתפתח ולהיות כך. ואני בטור אדם שרוצה לעשות שינויים בחברה הזאת, חושב שנכון להראות לכל האנשים שחיים בבועה כלשהי את האמת בפנים. אולי לא התגייסת, ואולי את לא יודעת מה קורה ביחידות הקרביות, ונכון גם אני במצב דומה, אבל אני מסתובב עם האנשים נמצאים שם, יצא לי לא מעט פעמיים לבקר בבסיסים של חברים שמשרתים ביחידות העילית של צה"ל, ונכון אולי רוב האוכלוסיה הדתית שנמצאת היא אוכלוסית הכיפות הסרוגות, אך לא חסרים גם חרדים שמשרתים ביחידות הללו, (נכון שיש גם הרבה שלא מתגייסים אז בגלל זה צריך לומר את זה ולא להכליל את כל הציבור החרדי). ושוב בגלל שאף אחד מכם לא טרח לפתוח את האינטרנט ולחפש מה שאמרתי אני יכתוב פה: סגן אלוף עמנואל יהודה מורנו (17 ביוני 1971 - 18 באוגוסט 2006), קצין בסיירת מטכ"ל, נהרג במלחמת לבנון השנייה. מורנו נולד בצרפת, בן לסילוויאה ושלמה אילן מורנו. בהיותו בן שנה עלה לישראל עם הוריו, וגדל בירושלים. למד בתיכון הרטמן ובתיכון הימלפרב בירושלים, ובמחזור ב' במכינה הקדם צבאית בני דוד בעלי. שירת בסיירת מטכ"ל 16 שנים, והגיע לדרגת סגן אלוף (זו דרגתו של מפקד סיירת מטכ"ל, אך מורנו לא היה מפקד הסיירת). מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר הרצי הלוי תיאר את ייחודיותו כלוחם: "אם צה"ל הוא הצבא הטוב בעולם, וסיירת מטכ"ל היא היחידה הכי טובה בצה"ל, ועמנואל הוא הלוחם הכי טוב בסיירת מטכ"ל - אז עמנואל הוא הלוחם הכי טוב בעולם". השר אבי דיכטר, אף הוא מיוצאי סיירת מטכ"ל, תיאר אותו כמי שהיה בחוד החנית של הסיירת או בלשונו "בסיירת של הסיירת". כאן לא מוזכר את היותו חרידי, אך חקרתי עליו מעט, ובלא מעט תוכניות עליו הזכירו את העובדה הזאת, אז מה יש לך להגיד בנידון? כנראה שלא הרבה ותמשיכי לחפש אותי על קטנות. בכל מקרה גדולתו של אדם נמדדת כאשר הוא טועה והוא מודה בטעותו, אני הודתי בכמה טעויות שנעשו בדיון, וכל שאר החבר'ה פה מנסים רק להצדיק את עצמם, תעשו את המסקנה לבד, ותמיד יש אפשרות לתקן את הטעויות, המשך יום נעים.

../images/Emo41.gifהאעאע. אני מתחרפנת ממך!@#!$

מאיפה לך שהיא לא עשתה צבא? באיזה זכות אתה אומר לה (!!) להתבגר?? אביב, תסיים את ה"דיון" הזה כאן ועכשיו. כי אתה כנראה לא יודע לנהל אחד.

אביב L

New member
אוי תעשה לי טובה..... במילה אחת צעיר.....

לפני שאתה זורק הערות מטומטמות כמו "אתה יכול להחליף את המילה ערבים בחרדים", תשב ותכיר את האנשים שאתה מדבר עליהם. אתה יודע מי היה עמנואל מורנו? כמובן שאתה לא יודע, ועוד הרבה טובים ששכחת מהם. אתה מכליל קבוצה ענקית במעשים של מיעוט, ומצטער במקרה של הערבים, זה בדיוק ההפך, מהיכרות עם הרבה מאוד מאוד ערבים. אז פעם הבאה לפני שאתה זורק תגובות חסרות כל ביסוס תחשוב מעט .

dupdup1

New member
אביב, חומד - בבקשה תרגע

אתה לא צריך להשתמש באלימות בשביל שכולם ידעו כמה שאתה צודק יש דרכים יפות וטובות בהרבה לנהל דיון, ובתור מדריך בתנועה אני מצפה ממך שתשמור על כבוד בסיסי!

אביב L

New member
איזה אלימות?!?!....

חחח... אני מודה טיפה התרגזתי על כמה אנשים... ואני מתנצל.... אבל מה לעשות... אני לא יכול לשתוק על דברים שנוגדים את כל השקפת עולמי, ועוד שיש אנשים שמשרישים לחניכים שלהם את התפיסה הזאת.

dupdup1

New member
לקלל אנשים זאת אלימות

ולהראות לכולם כמה אתה מבין וכמה הם לא מבינים - זאת התנשאות בבקשה, גם אם מישהו מעצבן אותך - שלוט בעצמך.... זה ממש לא לעניין!

אביב L

New member
מצטער.... אבל אני יתן לך דוגמא...

אני לא יודע מה התפיסה של המשפחה שלך, אבל המשפחה שלי הם משפחה של ציונים, ירידה מהארץ זה לא מושג בלקסיקון שלנו. עכשיו שבא בן אדם ואומר אתה יכול להגיד אותו דבר על חרדים, ויש לי חלק במשפחה שהוא חרדי והוא אותו גישה, אז זה מרגיז, ואתה חייב לגרום לו להרגיש לא בסדר ולתת לו להרגיש כמה דעתו לא שווה.

dupdup1

New member
"אני בסדר - אתה לא בסדר"

אביב, נו באמת! אתה לא תינוק. הכבוד העצמי שלך לא יפגע אם תקיים דיון בלי רגשנות וכוחניות מיותרת. לגלות לך סוד? אולי ככה גם תוכל ללמוד דברים חדשים. בינתיים כשאתה כותב בהודעות שלך "ערבי מחורבן" ו"הערות מטומטמות" אתה משיג תוצאה הפוכה - אתה פוגע בכבוד שלך, ובכבוד של האדם איתו אתה מדבר תנסה. אני בסדר - אתה בסדר. לא מתים מזה.

אביב L

New member
יש לי בעיה שאני אוהב להצדיק את עצמי...

אני מנסה למגר את התופעה.... אך זה די תבוע בתוכי.. ולא יודע למה כי המשפחה שלי לא כזאת... בכל מקרה אני יודע שחלק מהערות היו באמת עם לא במקום, אבל לפעמיים הרגשות מתפרצים וקשה מאוד לשלוט בהן.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifתרשה לי לרגע..

"ועוד שיש אנשים שמשרישים לחניכים שלהם את התפיסה הזאת" ומה אם יש אנשים עם השקפת עולם אחרת שלא אוהבים את השקפת העולם שלך ואת עצם זה שאתה משריש לחניכים שלך את התפיסה הזאת? איך אתה בכלל יכול לומר משפט מזעזע כזה? אף אחד פה לא השריש לחניכים שלו תפיסת עולם של אלימות ורצח ואונס ולא יודעת מה.. אף אחד פה לא משריש לחניכים שלו תפיסת עולם אכזרית ומעוותת לדעת הרוב. כל אחד משריש לחניכים שלו את תפיסת עולמו. ותפיסת העולם שלי לא דומה לשלך ושלך לא דומה לשל עדי וכן הלאה.. אבל כל עוד אנחנו לא מחנכים אותם לרצח ואלימות אין בזה שום דבר רע. גם אם לא היו לחניכים האלה מדריכים, חלקם היו גודלים עם השקפת עולם דומה לשלך וחלקם עם השקפת עולם דומה לשלי. בבקשה ממך, עם כל העצבים ורוח הוויכוח שמור על המילים שלך. אתה מדבר כאילו אנחנו עושים פשע חמור בכך שאנחנו מדריכים, מחנכים. ועכשיו באופן פחות אישי ויותר רשמי, כמנהלת הפורום אני מבקשת ממך להמנע מקללות ומילים פוגעות. (בהתאם לתקנון) תודה!

אביב L

New member
בטור מחנכים ... זה בדיוק הקטע...

אני אומנם חי במערכת מאוד דומה למערכת של רוב האנשים, רק שאני מושפע יותר מהחברה שבישוב מאשר החברה שבבית הספר. ואני רואה יום אחרי יום איך משרישים לתלמידים את התפיסה של המורה, ואותם תגובות נראות גם פה "החרדים לא מתגייסים, עובדים בשביל החרידים". דבר שני, קללות לא קיללתי ומה לעשות פגעתי באנשים בגלל שהייתי צריך לפרוק איכשהו את מה שכתבו פה, ואת זה עשיתי על ידי כתיבת האמת. למה את אותו דבר את לא אומרת על האנשים שאמרו על החרידים שהם כמו הערבים ויותר גרועים מהם? בבקשה אם את מנסה לנהל את הפורום, וזה אמור להיות פורום שוויני תיהי שווינית עד הסוף, ולא בגלל שהדעה שלי מקוטבת לדעה שלך אז תנסי להוציא אותי לא בסדר. ואני מודה, אני לא הייתי בסדר ואמרתי את זה כמה וכמה פעמים, אך אני לא היחיד מצטער זה קרה בגלל מה שכתבו פה. המשך לילה טוב.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifממש לא מעניין אותי כרגע מה אמרתם על

ערבים או חרדים. להגיב למישהו ולקרוא לו "אתה פשוט צעיר" זה לא יפה, לא מכבד ואפילו פוגע. אני לא חיה בכלל במערכת של בית ספר ככה שאתה יכול להיות בטוח שהתפיסת עולם שלי לא קשורה לשם. ואגב שיוויון, למה זה בסדר שהחרדים לא יתגייסו אבל יקבלו את כל הזכויות ולא בסדר שערבים לא יתגייסו ויקבלו את כל הזכויות? (לא אומרת שזו דעתי, רק שואלת אותך בעקבות כל מה שאמרת..)

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifובנוסף, אל תאשים את התגובות של האנשים

ותגיד שבגללן לא היית בסדר. פתחת דיון, מן הסתם יצוצו בדיון דעות שונות משלך. אתה יכול להתרגז, אבל לעשות את זה בצורה יפה והולמת. שיוויוני, שיוויוני, אבל אנחנו עדיין בתוך מערכת תפוז וכפופים לתקנון שלה.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifאתה מוזמן לחפש ברחבי הפורום ו/או ברחבי

תפוז. אם אתה כ"כ מבין יותר מכולם....................

אביב L

New member
ושוב אני יחזור על דברי כמו פטיפון שבור....

חרדים זה קבוצה ענקית, אלה שלא מתגייסים, הם קבוצה יחסית קטנה. רוצה הוכחה? עמנואל מורנו.... תכתבי באינטרנט ותראי מה יצא לך. וחוץ ממנו יש עוד מספר אנשים שקרובים אלי אישית (דוד שלי ועוד מספר אנשים) שהם כאלה ושירתו את המדינה (יוצא פלחה"ן צנחנים). בקיצור ולעניין, אני יגיד משו שיהיה פה קשה להרבה אנשים לשמוע, החברה החילונית חושבת שהיא נותנת הרבה יותר מבחינת תרומה בצבא, זאת סטיגמה שהתפתחה, היא הייתה נכונה, בתקופת ימי הביניים (ז"א לפני 30+ שנים), כרגע המצב הפוך לגמרי, וזה פשוט עובדה, תראי ביחידות המובחרות מה יש יותר, בסיירות מה יש יותר, ומעשי הגבורה שנעשים בד"כ נעשים ע"י הציבור הדתי וזה בגלל תפיסת עולמם. אז פשוט, במקום לזרוק הערות שטויות, תתעמקי יותר בחומר ותבדקי את המצב לעומק, ואל תשווי לי בין ערבים לחרדים, כי זה סיפור שונה לגמרי והגיע הזמן שבמקום ללכת ולנסות לעזור לאויבים שלכם, תנסו לעזור לאחים שלכם, ואם לא לעזור אז לעזוב אותם במנוחה. אני מקווה שזה סיכם הכל, נמאס לי לחזור על הנאום הזה שוב ושוב.

SHiRA110

New member
../images/Emo142.gifושוב אני אגיד כמו פטיפון שבור

שאמרתי שאני לא אומרת את דעתי אלא שואלת לפי הדברים שאתה אומר! ומצטערת לזרוק לך את האמת לפנים, אבל החרדים הם לא אחים שלי.

למעלה