בעעע

liorlord

New member
בעעע

מחר יש לי מבחן במתמטיקה, והצלחתי לפתור רק 4 תרגילים מתוך 9, תעזרוווו לייייייייי. פתור את המשוואה הריבועית הפרמטרית: x+4 בשורש + 2x-9 בשורש = 4 (מערכת משוואות): 3y+2x=16 2x/y+x/y=3 עוד אחת x²+xy+x=14 y²+xy+y=28 משוואה אי רציונלית: 2x+3 בשורש + x+13 בשורש - 3x+40 בשורש = 0 משוואה פרמטרית: a+1/x-1 - 1/3-x=a וזהו, אני יודע שזה הרבה תרגילים, ואולי תחשבו: מה הוא שם פה את כל התריגילים האלה מה אנחנו עבדים שלו? אבל לא, אני פשוט נואשששש תודה לכל מי שיעזור לי.

liorlord

New member
יעעע, תודה

הבעיה שלי בתרגיל הייתה שאני לא חיברתי את ה16 והמינוס חמש.

אני לא רגיל... ../images/Emo107.gif

שאומרים לי כאן תודה על הפתרונות... אז הנה עזרה בעוד פתרון לתרגיל השני שהבאת : נתחיל במשוואה השנייה ונעשה מכנה משותף y :
2x/y + x/y = 3 3x/y = 3 3x = 3y x = y​
נחזור למשוואה הראשונה ונציב בה y במקום x :
3y + 2x = 16 3x + 2x = 16 5x = 16 x = 3.2 y=3.2​

liorlord

New member
בעעע, טעות בתרגיל

כתבתי אותו כנראה לא נכון, כנראה שבטוח, זה התרגיל הנכון: 3y+2x=16 2x/y+y/x=3
אבל בכל מקרה תודה, ואל תטרח לפתור עוד תרגילים, כי אני צריך כבר ללכת לישון
, ומחר יהיה לי יום קשה, בעעע.

liorlord

New member
היום שאחרי, בעעע

איחרתי למבחן, וגם לא הצלחתי לעשות הכל, גיאומטריה כלום, ואלגברה 3 מתוך 2 מתוך 3. אז בעעע או לא בעעע?

פתרון זר ../images/Emo107.gif

במשוואות המכילות שורשים ריבועיים, אנו נוהגים בדרך כלל להעלות בריבוע את שני האגפים כדי "להיפטר" מהשורש. אבל כשמעלים בריבוע שני אגפים של משוואה, יכולים בחלק מהמקרים להיוולד פתרונות זרים. אלה פתרונות שאינם פותרים את המשוואה המקורית, למרות שהם בהחלט פותרים את המשוואה שאחרי ההעלאה בריבוע. למה זה קורה ? ניקח דוגמה פשוטה : x=3 זוהי משוואה ממעלה ראשונה, וברור שהפתרון היחיד שלה הוא שלוש... אם נעלה אותה בריבוע נקבל : x² = 9 הפתרונות שלה הם 3 ומינוס 3 . הפתרון 3- הוא פתרון זר ! ברור שהוא אינו מקיים את המשוואה הראשונה ! אנחנו בעצם הפכנו את המשוואה למעלה שנייה, והוספנו לה עוד פתרון שלא שייך למקורית (המתמטיקה "איננה יודעת" שהמשוואה המקורית היתה ממעלה ראושנה כלומר x=3 ). ת´כלס - איך מזהים פתרון זר ? פשוט מציבים את הפתרונות כולם במשוואה המקורית ובודקים ! למשל בתרגיל שאתה הבאת , אם נציב את 117 נראה שהוא איננו מקיים את המשוואה המקורית ולכן הוא פתרון זר.

ממש לא... ../images/Emo107.gif

אבל אלה שגילו חלק מהתיאוריות שאנחנו מדברים עליהם כאן בפורום, היו בהחלט גאונים...

ללא שם™

New member
../images/Emo26.gif

ואתה רוצה להגיד שמי שמבין את כל התיאוריות של הגאונים עליהן מדברים כאן, לא נחשב לגאון
well, בעייני - כן

למעלה