בענין "סקארלאט"

שש שבע

New member
בענין "סקארלאט"

שאלתי על הספר המשך של "חלף עם הרוח" וקיבלתי פה בפורום תשובה, כי זה "סקארלאט" של אלכסנדרה ריפלי, יש למישהו מושג , היכן ניתן לרכוש אותו? כי לא מצאתי אותו בשום אתר באינטרנט, ובשום מקום אחר, יותר מזה, השם בכלל לא מוכר, ולא המחברת, אולי זה בכלל משהו אחר? למרות שדוקא נראה לי ששם הספר נכון על פי זכרוני, שם המחברת לא זכור לי.

Rivendell

New member
בבקשה

באמאזון: http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/0446363251/qid=1030961334/sr=2-3/ref=sr_2_3/102-6277773-8988928

Boojie

New member
סקארלט, לא סקארלאט.

ספר מעניין, אגב, אם כי די מתקבל הרושם שהסופרת החליטה לקחת את כל מה שאנחנו יודעים על סקארלט אוהרה ולהפוך אותו מהיסוד. השינויים שסקארלט עוברת בספר הזה נראים במידה מסוימת לא אמינים. אבל הוא בהחלט מרתק, ולשרופי "חלף עם הרוח" (כמוני), למרות ש"חלף עם הרוח" נסגר בנקודה טובה מאד ולא יצר כל צורך בהמשך, זו הזדמנות לגלות מה קורה הלאה. התרגום לעברית יצא בשנת 1991, כך שאני מניחה שאפשר יהיה להשיג אותו בעיקר בחנויות ספרים משומשים, כי מן הסתם הוא כבר אזל בהוצאה. זה המקום שהייתי ממליצה לך לחפש, או בחנות הספרים של איתמר. אני אישית מעדיפה לקרוא את הספרים האלה באנגלית - אלה בין הספרים הבודדים שאני מעדיפה אותם באנגלית (אחרים הם עליסה בארץ הפלאות ושלושה בסירה אחת).

Boojie

New member
אה, ובתרגום קראו לזה "סקרלט" אפילו.

בלי אף א´.

שש שבע

New member
כן נכון

הספר המקורי אדיר, וגם הסרט, ואת קלארק גייבל, וויויאן לי, לא נראה לי שמישהו יכול להחליף, הם פשוט נהדרים. חבל שהמציאות לא היתה כל כך נהדרת עבורם. לא ראיתי את סרט ההמשך, אבל זה היעד, יש לי ענין בכמה דברים שם, אני מכירה את המשך העלילה, קראתי את הספר בזמנו, ונראה לי שהוא דוקא מוצלח. בכל אופן לאנשים עם לב רומנטי, ואוהבי סוף טוב.

Boojie

New member
סוף טוב??? [השתנקות]

סוף טוב??? אני מאד מקווה שאת מתייחסת ל"סקרלט" ולא ל"חלף עם הרוח"...
הבעייה שלי עם "סקרלט" היא בעיקר שהדמות של סקרלט בו לא אמינה. ב"חלף עם הרוח" נבנית דמות מאד אמינה של סקרלט. היא חזקה, היא נחושה (גם כשזה לא מועיל לה), היא מאמנת את עצמה לא לחשוב על הדברים הרעים, יש לה המון מאפיינים מאד מאד ברורים. ב"סקרלט" היא עוברת שינוי שאמין רק ביחס לימינו - סקרלט אוהרה הופכת למעשה לאשה של שנות התשעים... אבל הוא לא נראה כל כך אמין ביחס לרקע ההיסטורי, וגם לא ביחס לדמות המקורית של סקרלט. זה ממש שינוי של 180 מעלות. ואגב, הסרט באמת לא רע (ארבע שעות???!!!) אבל קצת ארוך (ארבע שעות???!!!) ולמרות אורכו (ארבע שעות???!!!) לא מצליח לכסות את כל העלילה - הורידו שם, אם אני זוכרת נכון, שניים מילדיה של סקרלט ולפחות בעל אחד, יכול להיות שיותר... וכמובן, כל הרקע ההיסטורי-פוליטי שכל כך חזק בספר, קצת חלש בסרט. (ארבע שעות???!!!)

ביאנה

New member
"חלף עם הרוח"

אני קראתי את הספר חלף עם הרוח וגם ראיתי סרט, למרות שבוג´י צודקת,האורך של הסרט מתיש, אבל עובדה שלמרות אורכו הוא לא מכיל את כל העלילה שבספר ומחסיר קטעים מאוד יפים לא רוצה ולא מעוניינת לקרוא המשך, לדעתי הספר נגמר בנקודה טובה ויפה, אומנם הסוף קצת פתוח אבל יפה ביאנה

ציפי ג

New member
גם אני לא מוכנה לקרוא את ההמשך

הספר נגמר בדיוק במקום. את הסרט ראיתי פעם אחרונה לפני כ13 שנה, ולטענת בעלי, תוך כדי בכיותי ההיסטריות, הוא החליט להנשא לי. פלא שהוא אוהב לראות אותי בוכה. זה רומנטי בעיניו.

Rivendell

New member
../images/Emo7.gif (וזהירות ספויילרים)

Dלבכות בסרטים זה תחביב אצלי... גם פרסומת מרגשת מספיק יכולה בקלות דיי רבה להוציא דמעות מעיני!
ספרים תמיד גורמים לי לבכות...
ב"חיי אהבה" של צרויה שלו יבבתי שלושה ימים כי בדף הרביעי בערך היא הורגת חתול (חתול!!!!). ב"נשים קטנות" בכיתי ימים שלמים אחרי שאיימי שורפת את הספר של ג´ו שלא לדבר בכלל על כשבת´ מתה... :) אבל דווקא חלף עם הרוח לא הוציא ממני אפילו דמעה, מעניין למה.

ביאנה

New member
ריוונדל...../images/Emo7.gif

כמה עצוב...
אני זוכרת שבכיתי בעלובי החיים של ויקטור הוגו
, בכיתי המון בג´יין אייר של שרלוט ברונטה
(אגב שניהם ספרים אדירים ומי שלא קרא אז קודם כל שיתבייש לו
ואז שיקרא מהר!!!!!!
) ונראה לי שגם בחלף עם הרוח הייתה לי איזה לחלוחית בעיניים בשלבים מסויימים
. בסוף אני יודעת שחייכתי כשהיא אומרת: "אני אחשוב על זה מחר, בטארה"- זה קטע גדול שגם בסרט ויויאן לי הגדלה עשתה אותו יפהפה
. אבל אני לא חושבת שספר נמדד על פי כמה ליטרים של דמעות הזלנו בגללו, למרות שזה דווקא כן מעיד על כך שהספר נגע ללבנו.
ביאנה

Rivendell

New member
ספרים שעושים לבכות..

זה אמנם לא המדד העיקרי, אבל זה עדיין כיף (כן, כיף) לבכות מספר! ברשימה שלי תמצאי גם כן את ג´יין אייר... הוא נהדר, ושווה דמעות
חוץ ממנו יש שם את "האסופית" (כשמת´יו מת), "מר אל, כאן אנה" שאני בטוחה שאין צורך לפרט עליו, "למאטיס יש את השמש בבטן" כשאמא של ריבי מתה, ובעוד קטעים נבחרים (אני מזהה אותם לפי הדמעות היבשות וישר יודעת מתי להתחיל לבכות~)... לא מצליחה כרגע להזכר בעוד.

ביאנה

New member
אני מסכימה איתך

שממש כיף לבכות מספר, אני דווקא לא בכיתי מהאסופיץ, אולי כי הייתי מאוד קטנה כשקראתי אותו. את ני הספרים האחרים שהזכרת לא קראתי, ובג´יין אייר בכיתי במיוחד בקטע זהיא חוזרת ומגלה שהוא כולו חולה( לא רוצה לעשות ספויילר אז אני לא מפרטת) ויש להם שיחה נורא מרגשת. גם בסרט בכיתי בקטע הזה מאוד. ביאנה

Danial***

New member
בחלף עם הרוח בכיתי נוראות

שהילדה של רט וסקארלט מתה
רק מלחשוב על זה עכשיו בא לי לבכות שוב. רט כל כך אהב את הילדה הזו וזה היה כ"כ עצוב שהיא מתה!

שש שבע

New member
נכון,

התכוונתי לסקרלט, לא לחלף עם הרוח, וגם חלף עם הרוח למרות אורכו (4 שעות) לא יכול לכסות הרבה דברם בספר, בשביל זה צריך סדרה ולא סרט אחד. כן בסרט הורידו לה את 2 הילדים הראשונים, הבעל הראשון נראה מעט, כאחיה של מלי שמציע לה נישואין, מתחתנים ויוצא למלחמה, ושם מת מדלקת ריאות, אבל הסרט מאוד נאמן לאופי שלה, ומראה מקודות הכרחיות. בספר השני, נכון היא עוברת שינוי מדהים, אבל הכרחי. ביננו, אחרי שאישה בעלת אומץ ונחישות כמו שלה, מאבדת את האהבה הישנה שלה, ומגלה שזה סתם דמיון, ומגלה בנוסף שאת האיש שהיא מגלה שהיא הכי אוהבת, היא מאבדת, אז היא עושה כמה צעדים קדימה, מה היה מתאים לספר המשך? שהיא נשארת בטארה ומגדלת כותנה? ומטפלת בילדיה? משעמם ולא מתאים, היא יוצאת למסע כיבוש להחזיר את רט, ומכיון שהיא נועזת,והיא יוזמת, אין לה בעיה להוריד את החישוקים מהשמלות, לצאת ללא משרתים כי זה לא אופנתי וכו´, ולדבר חופשי עם גברים (טוב נו, אפילו חלף עם הרוח נפתח בכך שכל הגברים מכרכרים סביבה). וככה היא ממשיכה את הדרך, ובאיזשהו מקום, היא מבינה שזהו, היא אותו לא תחזיר, היא ממשיכה הלאה, נולדת לה ילדה, והיא מחליטה להניק אותה (שוב שוברת מוסכמות), , ומטפלת בה כמו אמא מסורה, אולי בגלל שהיא דומה לרט, והיא כל מה שנשאר לה ממנו, ואולי בגלל שהיא התבגרה, חלף עם הרוח מתחיל עם ילדה בת 17, מפונקת, בת להורים עשירים ומשרתים מסביב. זה לא כמו אחת בת שלושים שעברה שלושה בעלים, התאלמנה פעמים ושיכלה ילדה, אפשר להשתגע מזה, אבל אותה זה בנה. אני חושבת שגם אני הייתי בונה את העלילה בצורה כזו פחות או יותר, בכל אופן בכיוון הזה. והסוף - אחלא סוף, אלא מה? אגב ספר ההמשך נכתב ע"י כמה וכמה סופרים ורק הספר הזה נתקבל ברוב קולות השופטים, אז זהו, אולי גם מרגרט מיטשל,היתה מאשרת אות, מי יודע? :)

למעלה