בענין המלה "שמנה"

DREAM111

New member
עופרון כל הכבוד ../images/Emo45.gif../images/Emo140.gif

הקטע של הסקרים אחלה אחלה. רק תקפידו לשנות אותו כל כמה זמן.

גלית34

New member
קראתי את כל התגובות ומה ../images/Emo20.gif

שאני חושבת זה ככה: אומרים שילדים תמיד אומרים את האמת.אבל דעתי שהיא שזה בא ממקום אחר זה בא מההורים וממה שהם שומעים בבית.הרבה הורים משתמשים וממש ממש לא בצדק כשמן כמילת גנאי "המבורגר זה לא אוכל, מה אתה רוצה להיות שמן?". דעתי היא שאם יש לך קשר טוב עם האחיין להסביר לו ששמן הוא בדיוק כמו רזה נמוך או גבוהה.

עדיין מחזיק בדעתי

אם ההורים שלו מחנכים אותו לפגוע באנשים (שמנים) למה את צריכה להיות שק החבטות (הבוגר) שלו. אין בזה שום ילדותיות לבוא ולהגיד "עד כאן" כי את לא מוכנה להפגע יותר. לא סתם שאלתי אותך בהתחלה מה הוא עשה לך שאת נותנת לו לטפס עלייך. את לא פח זבל של המשפחה האוהבת שלך, אפילו אם הם הדודים האוהבים שלך. את לוקחת את עצמך כמובן מאליו ברגע שאת לוקחת את הילדים עם הסנדוויץ´. את רוצה להיות נחמדה אליהם אז תעזרי, אבל למה להיות נחמדה אליהם על חשבון זה שאת נפגעת וסובלת? באיזה ספר זה כתוב שהנאמנות למשפחה צריכה להיות עד טיפת הדם האחרונה? עכבר

גילה37

New member
אמרתי לך שאני אוהבת אותך כבר???????

מילים כדורבנות . אני חושבת בדיוק כמוך

גילה37

New member
נכון מאוד

כבר כתבתי קודם שהכל בא מהבית מהסביבה , פערים חברתיים נוצרים מהסיבות האלה הרי כל התינוקות נולדים שווים עד שמגדלים אותם בבתים שונים ומעניקים להם חינוך שונה מכל מיני סיבות אני לא אתפלסף כרגע אבל מי שמבין מבין . אני שמעתי מס´ פעמים אבא מקלל בן זונה או מניאק אבל כשהילד מקלל האבא אומר לו מה אתה אומר ומפליק לו סטירה...

DREAM111

New member
זה בא מהבית בלבד!!!

אני דודה שחולה על האחיינית שלה. והאחיינית הקטנה גדלה בסביבה שיש אנשים שמנים סביבה אם זו דודה ואמא וסבא וסבתא רבא וכו´. אז כשהיתה קטנה האפרוחה (אפשר לחשוב עכשיו באוניברסיטה
) הלכנו לנו למכולת והמוכר היה אדם גדול והקטנה באה ואמרה לו "אוי אתה שמן", אני ברגע הראשון חשבתי שאני קוברת את עצמי, התנצלתי כמובן אבל ברגע שיצאנו מהחנות הסברתי לה את הנושא. השאלה הראשונה שהיתה לי זה אם היא אוהבת אותי? התשובה היתה כמובן שכן, אז אמרתי לה אבל גם אני שמנה אז מה? ואז כבר הדברים התגלגלו והיום היא יודעת שגם "שונה" הוא כמו כולם. היום גם מסבירים את הדברים הללו בגן, משלבים את הפעילות שלהם עם ילדים "חריגים" (נכים, אוטיסיטים, ובעיות שונות) ומשם היא יודעת שכבר לא מתבטאים כך ושגם שמן הוא אדם וגם גבוה הוא אדם וכולנו אנשים שווים אחד לשני רק ניראים חיצונית שונה. ואני חולה עליה.

אני מעדיף "מלאה"

את לא "מאותגרת משקלית" כי את לא צריכה לעמוד בשום אתגר לרזות ...ולמלה "שמנה" יש אכן קונוטציות שליליות שכנראה לא נצליח לשנות. לכן אני מעדיף "מלאה" - מלאה כל טוב, מלאה שמחת חיים, מלאה יופי, מלאה אהבה. ושיהיה לכולן ולכולם חג שמח...ואחרי ארוחת החג כולנו נהיה יותר מלאים טיפה יותר, בכל המובנים. P-)

גילה37

New member
נכון את צודקת

אבל מה שקרה זה שהחברה התרגלה שהמילה שמנה נקראת כמילת גנאי למישהי שחושבים שהיא לא יפה או באמת שמנה , כבר מילדות כשילדים רוצים לפגוע הם קוראים לילד שמן ולא בהכרח הוא שמן אבל כבר אז היא נשמעת כמילת גנאי ואנחנו המבוגרים לא ידענו להפריד את המילה מההקשר הנכון שלה ..

למעלה