בעניין מוסדות הלימוד!

odedee

New member
ויש לזה סיבה מצוינת...

עד כמה שאני יודע הנדסה אזרחית אפשר ללמוד בארץ רק בטכניון. אלא אם כן זה השתנה לאחרונה. כמובן, ישנם מקומות שעשויים להעדיף בוגרי טכניון או כל מוסד אחר, אבל חוץ מאבא של greenguy2002 לא שמעתי על כאלה. ובמקומות העבודה הקודמים (כולל צה"ל...) והנוכחי שלי לא פגשתי מישהו שמתייחס למוסד. אני מציע להפסיק בזאת עם השרשור הזה, כי כנראה שבני 18 שמשוכנעים שמוסד הלימודים קריטי, לא ישתכנעו ממה שלא יגידו להם בני ה-27 פלוס שכבר יצאו מצה"ל וחושבים אחרת. אין ממש טעם בהמשך הדיון הזה.

thepunk

New member
מה הבעיה נגד ת"א בדיוק???

ולפי מה בדיוק החלטתם שהתואר פחות טוב, או היחס פחות טוב או כל דבר אחר?? מישהו מכם המתנגדים באמת היה שם? ... כנראה שלא

odedee

New member
אני לפחות הייתי שם.

עשיתי שם את התואר השני שלי. השורה התחתונה היא, שמתייחסים שם לא יפה לסטודנטים. אני חשתי את זה על בשרי בתואר שני, ואני מניח (וכך גם אמרו לי אנשים שלמדו שם לתואר ראשון)שלתלמידי תואר ראשון היחס עוד פחות טוב. אני אולי מתבטא פה בחריפות קצת, אבל התרשמותי היא שבת"א מתייחסים לסטודנטים כאל מטרד מחויב המציאות, שתכונתו החיובית העיקרית היא זה שהוא מכניס כספים למוסד המרושש. כפי שחזרתי ואמרתי התואר שם לא פחות טוב, פשוט פחות נעים ללמוד שם. בסיס ההשוואה שלי הוא אוניברסיטת בן גוריון, שבה למדתי לתואר ראשון. היה נעים ללמוד שם, ואני לא מדבר רק על חברי לספסל הלימודים (שהיו אחלה) אלא על היחס של הסגל - החל במזכירות שעוזרות לסטודנטים לארגן את תאריכי הבחינות שלהם כך שיהיו נוחים לכולם - וכלה בפרופסורים שמוכנים לייעץ ולעזור מחוץ לשעורים. לאונ´ ת"א יש הרבה מה ללמוד מהם.

takeitez

New member
תודה על התוגובות הרבות אבל

די הבהרתם לי דברים שפחות או יותר ידעתי, אין כמו הטכניון מבחינת השם והמעמד, אבל מצד שני, וזה לא דעתי האישית (אחי למד בטכניון) הרבה אומרים שבטכניון לומדים אנשים מוזרים, וכמו כן הטכניון זה לימודים נטו. לעומת זה אח שלי הגדול למד בבן גוריון- ושם לפי מה שהבנתי היחס אחלה וגם כיף להעביר את הזמן, הקטע הוא שאני בן זקונים, האחים שלי סיימו לימודים לפני הרבה זמן ורציתי לשמוע דעה ממי שלומד עכשיו. ואת תל אביב יש סיבה שלא הזכרתי, וזאת משום שמשלושת מוסדות ההנדסה הגדולים בארץ הוא במקום האחרון (מצטער בפני כל סטודנטי תל-אביב). יוצא ששני אחיי (גם זה שלמד בטכניון ודוקא היה לו סבבה שם) ממליצים לי ללמוד בבן- גוריון, למרות שהם מודעים לכך שהטכניון נחשב לטוב ביותר ולמרות שאני גר זמן נסיעה של רבע שעה מהטכניון. אז רציתי שתביאו לי נימוקים, כדאי בטכניון?

flugzeug

New member
are you out of your mind?

יצאת מדעתך? אתה גר רבע שעה מהטכניון (אגב- איפה?) ואתה עוד מתלבט?? זה לא שביקשו ממך לבחור בין הטכניון ל- MIT או סטנפורד... נכון. הטכניון זה לא בדיוק אוניברסיטת חיפה. אז מה. אתה בא ללמוד או לעשן עשבים?
חוץ מזה, הכל כל כך אינדיבידואלי ותלוי-פקולטה. יש פקולטות קטנות ואינטימיות שהמרצים מכירים את כולם בשמות , ויש פקולטות שבהן אתה "מספר". מה זה "אנשים מוזרים"? הסתכלתי במראה ולא מצאתי שום דבר מוזר.....

danisan

New member
כן, כדאי בטכניון

דבר ראשון, מי זה בדיוק ה"מוזרים" שהזכרת? אני רואה כאן רק סטודנטים. אם כבר מוזרים אז המרצים... האווירה פה טובה מאוד ויש כאן המון חבר´ה מצויינים ואם אתה גר קרוב אני באמת לא חושב שיש לך סיבה ללכת ללמוד בבאר-שבע (לא שזה רע כל כך, אבל זה בטח לא הרבה יותר טוב מהטכניון). חוץ מזה אגודת סטודנטים כמו בטכניון אין לך בשום מקום אחר בארץ: אין לך מושג כמה דאגו לנו אחרי השביתה, איזה אחלה מסיבות יש כאן, איזה יום סטודנט מדהים היה והכי חשוב - סידרו כאן מסך ענק לראות מונדיאל! תבחר נכון!

manco

New member
איפה הכי כדאי ללמוד מדעי המחשב?

בטכניון או בת"א?

eitan007

New member
היי

אני מתכוון ללמוד מדמ"ח בת"א. מה ציון ההתאמה שלך בערך ?

יש לי שאלה יותר ספציפית

איפה הפקולטה להנדסת תעשייה וניהול הכי יוקרתית או הכי על רמה או בעלת השם הכי טוב (או תקראו לזה איך שאתם רוצים) בארץ? בטכניון או בבן גוריון? (ת"א אני יודע שלא ממש נחשב...) ודרך אגב...אם יש פה מישהו שלומד תעשייה וניהול בטכניון ויכול לספר לי מה הולך שם או יותר טוב מישהו שכבר משרת בצבא עם התואר הזה ויכול לספר לי קצת מה בדיוק הוא עושה אז אני אשמח...

takeitez

New member
אחי הגדול למד תעשיה וניהול

בבן גוריון ולפי מה שהבנתי, שם הכי כדאי ללמוד תעשיה וניהול (יש להם מבנים חדשים לפקולטה זו). בקשר למה שאתה עושה עם זה בצבא אני לא יודע כי אחי לא היה עתודאי אבל כנראה שאתה מופקד על מערכת, הרי המשמעות של תעשיה וניהול הוא להכשיר סטודנטים להיות מנהלים/ מבקרים/ בונים מערכות יצור או פיתוח (תלוי בבחירה שלך- יש שתי אפשרויות בתעשיה וניהול). אח שלי בחר בתעשיה וניהול- יצור, והוא במהלך חייו האזרחיים כבר הספיק להקים למפעל מערכת יצור, לנהל מערכת יצור של מפעל נוסף וכו´. אך שתדע שבשנים האחרונות הביקוש של תעשיה וניהול ירד מעט...

יש בזה משהו...

אני יודע שבבן גוריון יש מבנים חדשים וכל זה אבל מצד שני בטכניון זה הפקולטה הכי ותיקה(ונראה לי שגם הכי גדולה) בארץ להנדסת תעשייה וניהול...אז אולי דווקא הטכניון יותר על רמה...מה שיותר חדש לא בהכרח יותר טוב..

למעלה