בעניין מוסדות הלימוד!

takeitez

New member
בעניין מוסדות הלימוד!

המטרה שלי היא לימוד הנדסה. המוסד הכי גדול ובעל שם זה הטכניון מלבדו ישנם אונ´ בן גוריון- שנחשב ברמה מאוד גבוהה, ואונ´ תל אביב. הייתי רוצה לדעת, מה הכי כדאי, טכניון או בן גוריון? השאלה שלי היא לא מה הכי כדאי בגלל השם שלו (בארץ ובעולם) אלא גם שיקולים של חברה, יחס מהמנהלה, יחס לעתודאים (בטכניון שונאים עתודאים), ובכלל הכיף שבשהות באוניברסיטה, שזה גורם חשוב מאוד בהתייחס לכך שאלו ארבע שנים.

danisan

New member
תגובה, כסטודנט בטכניון

למה שונאים עתודאים? מי שונא עתודאים? זה מוזר כי שמעתי גם מכמה עתודאים בת"א ש"בטכניון שונאים אותכם, לא?" אז אני אנפץ פה את הסטיגמה: לא שונאים עתודאים, וגם אם כן אז הכל ברוח טובה (גם אם יש מישהו שממש ממש שונא אותנו אז אין מה לדאוג כי בכל אופן אנחנו 40% מהסטודנטים בכל מקרה...) אגב מה זה בדיוק "שונאים"? מרביצים לנו? לא. מקללים אותנו? לא. אומרים שאנחנו דופקי פקטורים? ממש לא (תאמין לי, אנחנו יוצרי פקטורים). ועכשיו לשיקולים החברתיים: לדעתי אין כאן בעיות חברתיות, בטח לא במעונות ויש לי המון חברים, מכל הארץ, עתודאים ולא עתודאים. בנוגע לכיף: הלימודים לא ממש כיפיים (אבל זה לא מפתיע) והאמת אני חושב שכיף ואונברסיטה די סוטרים אחד את השני (חוץ מביום הסטודנט). לגבי באר-שבע אני לא רוצה לענות (למרות שיש לי הרבה חברים שם שאומרים שזה ממש אחלה) אבל אני מקווה שבכל זאת תבוא לטכניון, למרות שההחלטה בידיך. נ.ב. לא רוצה להעליב, אבל אל תלך ללמוד בת"א. אין רמה, אין מצב וחבל על הזמן שלך.

Hawk17

New member
אכן צריך להיזהר מא.-ת"א.....

לאור מה שהולך שם לאחרונה....

פלטרון

New member
דיעה מנוגדת ...

danisan , לא יודע באיזו פקולטה ( או באיזה טכניון ) אתה מסתובב . אני מכיר את הדברים ממש אחרת ! א. כן שונאים עתודאים בטכניון . ב. לא כולם - אבל זה בדיוק העניין . אם באמת היו עושים סקר בנושא בכל אוניברסיטה בארץ , אני חושב שבאף מקום לא היית מקבל שיש רוב ל"שנאת עתודאים" , כולל בטכניון ... אבל , כשהיית משווה בין טכניון לשאר המוסדות , היית רואה הבדל מאוד מאוד משמעותי ... למה זה ככה ??? לא יודע !!! ג. מה זה בדיוק "שונאים" ?! הרשה לי להביא דוגמא ( אחת מיני רבות - אין לי כוח לכתוב יותר מאחת ... חבל על היד ) : ביום הסטודנט האחרון , אסי מ"אסי וגורי" ( או שזה היה אלי מ "אלי ומריאנו " .. לא בטוח ) ביקש דוגמאות למקומות מלחיצים. אז אחרי 2-3 דוגמאות הקשורות נטו לטכניון ולימודים ( עד כדי כך שאסי/אלי אמר "אתם לא יכולים לצאאת מהאווירה של הלימודים אפילו ליום אחד" ), אז הסטודנט שישב לידי פלט ( לעצמו ) , "כוס אמק , שוב העתודאים תופסים שורות ראשונות " ... פלטרון אגב צחק - כי זה באמת היה מצחיק לשמוע את זה . זה לא אומר שהרוב שונאים אותנו - אבל שנאת עתודאים היא בהחלט דבר קיים בטכניון .. sorry זה בהחלט לא 100% מהזמן , או 100% מהסטודנטים - אבל זה בהיקף ובכמות שלא תתקל בה בשום מוסד אקדמי בארץ ! ובקשר לת"א ... מצטרף לדיעה של "אל תלך ללמוד שם" ...

danisan

New member
שנאת חינם?

פלטרון ידידי, אני לא חושב שאדם שיורד על זה שעתודאים יושבים שורה ראשונה (בהתחלה אגב זה היה נכון, היום אני שם לב שזה בעיקר קשישים-חרשנים וצרפתים) שונא עתודאים אז אתה קצת מגזים. ירידות הדדיות הן דבר מאוד נפוץ בכל מקום: הם קוראים לנו ילדים ואנחנו קוראים להם דור תש"ח. למעשה אני אישית אף פעם לא ראיתי שנאה אמיתית לעתודאים. הכל ירידות ברוח טובה. אני חושב שזה פשוט יותר מורגש בטכניון בגלל ריבוי העתודאים. במקומות אחרים פשוט לא נעים לרדת על כמה "ילדים מסכנים" אבל בטכניון זה הפך לנורמה, בדיוק כמו הירידות על הב"מים (אם אתה לא יודע מה זה תשאל חבר שלך שמשרת בשטחים...) אגב אם כבר שאלת אני באווירו´.

פלטרון

New member
שנאה היא מילה חזקה ...

אני לא חושב שיש הרבה אנשים בטכניון שיראו עתודאי פצוע , וישמחו על כך , או לא יגישו לו עזרה ראשונה רק מפני שהוא עתודאי ... אז, זו באמת הייתה שינאה ! אני חושב שבביטוי "שנאת-עתודאים" , אף אחד לא ממש התכוון ששונאים אותנו , כמו שנאצים שונאים יהודים , או שכ"כניק שונא ערבים , או שאנשי בין-לאדן שונאים אמריקאים , או ש... טוב, אני חושב שהבנת . נראה לי שלא הבנת מה הכוונה ב"שינאת עתודאים" ... אף אחד לא התכוון לשינאה של ממש - אבל בהחלט אפשר לדבר על יחס מעליב, פוגע , ולעיתים מאוד מעצבן של הלא עתודאים כלפי העתודאים ... מספיק לקרוא "קולי" אחד בשביל להבין את המסר . הכל נאמר ברוח טובה - אבל רק נגדינו , אף פעם לא נגד הצד השני . פלטרון לא לקח את זה אישי אף פעם !! ועוד דבר אחד קטן - אם על כל בדיחה/אמירה אנטי עתודאים ששמעת / קראת בטכניון , היית שומע / קורא אחת אנטי ערבים , היית חושב שהמקום הזה ממש מוצף באנשי ימין קיצוני גזענים שונאי ערבים מושבעים . איכשהו , כשאנחנו הקורבן , אנחנו נוטים להעלים עין... מוזר ! חוץ מזה , נראה לי שחלק מהעתודאים פשוט מכחישים את עניין ה"שינאה" נגדם . אף פעם לא הבנתי למה ... וכששואלים אותם לפשר תופעות מסויימות - הם פשוט שותקים ... אבל עזוב - זו כבר שאלה פילוסופית עמוקה יותר - מה עדיף ? משהו בסיגנון של " עץ נופל ביער ריק מאדם , האם הוא משמיע רעש ? " ... כל אחד ואמונתו .

MajorTom

New member
תגובה, כעתודאי בת"א

נכון יש שביתות בת"א...יש בעיה גדולה במיוחד השנה... אבל אני חושב שעדיף לתלמידי המרכז ללמוד בת"א מאשר בטכניון... אני לא יודע מה איתכם, אני תמיד מעדיף ללמוד במקום שבו רואים סטודנטים שבאו לכל מיני סוגי מקצועות ולא רק את סוגי הטיפוסים שמסתובבים בפקולטות למדעים מדוייקים ולהנדסה. כיף לקחת קורסי בחירה מפקולטות אחרות..ולא מתוך מגוון מצומצם שניתן לך בטכניון. מההיכרות שלי עם סטודנטים מהטכניון, בעיקר לא עתודאים, הם הולכים עם האף למעלה הרבה יותר מהתל אביבים. התחושה הזאת של אנחנו מהטכניון אז אנחנו יותר שווים לא מוצדקת. רף הקבלה הוא גבוה יותר באוניברסיטת ת"א לכל המדוייקים וההנדסה כמעט. העצבים שלי נגד ת"א נובעים מיחס האדמינסטרציה והסגל לפעמים אבל האנשים, הסטודנטים, עצמם טובים והאוירה באופן כללי חיובית... וכל מי שהיה בשני האוניברסיטאות יודע שהטכניון היא האוניברסיטה הלחוצה והמלחיצה ביותר.

danisan

New member
הנדסה? ת"א?? למה?????

אני מודה, לתלמידי המרכז עדיף בפירוש ללמוד בת"א, בגלל הקרבה אבל לדעתי לכל האחרים הטכניון (או אולי באר שבע) עדיפים: המעונות יותר טובים, יש יותר עתודאים ו(וזה חד משמעי) התואר מהטכניון נחשב טוב יותר, גם בארץ וגם בעולם. הטכניון מלחיץ יותר? זה מראה מאיפה יוצאים מהנדסים יותר טובים הרף בת"א גבוה יותר? אולי זה בגלל שיש שם הרבה פחות מקומות? קורסי בחירה? תעשה טובה. לסיום, נקודה קטנה (נגד הטכניון) שלא העלת: חבל חבל שאין כאן קצת יותר בנות...

odedee

New member
אתה טיפה לא מעודכן.

צר לי אם אני מנפץ בזאת אשליות, אבל תואר מהטכניון כבר מזמן לא נחשב לטוב יותר ממקומות אחרים. נדמה לי שזה היה נשיא הטכניון, אשר דרש להפעיל איזה תכנית חירום שם, לפני מספר שנים, בעקבות שחיקת שמו של המוסד. כלומר, הדברים פומביים וברורים מפי ראש המוסד, זו לא דעתי הפרטית. אני כבר ראיינתי לעבודה לא מהנדס אחד ולא שניים. המוסד בו למדו לא היה שיקול בכלל (אני מתייחס לאוניברסיטאות, לא למכללות שהן סיפור אחר לגמרי). מה שמעניין מעסיק פוטנציאלי הוא המועמד שמולו, לא איפה הוא למד. מבחינה אקדמית להערכתי לכל האוניברסיטאות שם דומה פחות או יותר, כך שזה ממש לא שיקול. אני מצטרף לדיעה נגד אוניברסיטת ת"א, לא משיקולי רמת לימודים (היא דומה) אלא בגלל היחס הגרוע של המוסד וחלק מהמרצים לסטודנטים. לא נעים שמתייחסים אליך כמו נודניק שרק מפריע לעסוק במחקר.

danisan

New member
נקודה למחשבה

נניח ואני אלך לעבוד בהי-טק בכל וישאלו אותי שם "איפה למדת" ואני אגיד טכניון ואראה את המסמכים או אשפיל את הראש ואלחש בשקט "תל אביב". מעניין אותי מה יגידו. עוד דוגמא: אדם רוצה לשכור מהנדס לפיקוח על עבודה. נכון שלרוב לא מסתכלים על זה אבל מה רוב האנשים היו מעדיפים? מהנדס מהטכניון או מהנדס מת"א. הטכניון עדין נחשב למוסד מספר 1 להנדסה בישראל. עובדה.

odedee

New member
wishful thinking

חביבי, תכניס לך לראש: זה כבר מזמן לא ככה. ואני בהיי-טק, ותאמין לי שבוגרי ת"א לא משפילים מבט, כי אין להם שום סיבה לעשות את זה. לא יודע מאיפה קיבלת את הרושם הזה (אולי מכמה מרצים בטכניון שעוד חיים בשנות השבעים?) אבל הטכניון לא נחשב יותר ממקומות אחרים. מצידי, תאמין במה שאתה רוצה, אני רק נותן לך input מהשטח.

danisan

New member
תשמע...

אולי אתה צודק, ואולי לא אבל דבר אחד אני יודע: בשבילי זה לא ממש רלבנטי כי היום אי אפשר לדעת מה יהיה המצב בעוד 9 שנים. ולמה בעוד 10 שנים? בעזרת השם, רק אז אני אגמור את הקבע...

פלטרון

New member
הנדסת חשמל בטכניון ! !

הפקולטה להנדסת חשמל בטכניון , נבחרה לאחת מ-10 הטובות בעולם בתחומה . אני לא בדיור זוכר אם זה היה טובות , או מובילות , או מתקדמות , או נחשבות ... אבל בכל זאת - אחת מ-10 המובילות בתחומה בעולם !! נ.ב. אם אני לא טועה - הבחירה נעשתה ע"י IEEE שזה אירגון מהנדסי החשמל והאלקטרוניקה הנחשב ביותר ! על כל השאר , אני יודע שטכניון זה לא #1 ... למשל , בפיזיקה - אני חושב שעדיפה האוניברסיטה העברית בירושלים . וגם במתמטיקה . ו-#2 - אונ´ ת"א . ככה בכל מקרה סיפרו לי... אבל מה זה משנה - העיקר שתוציא תואר ראשון מוכר ע"י המדינה (שים לב , לא כל מכללה עונה על התנאי האחרון !!! ) - זה מה שבאמת חשוב !!

greenguy2002

New member
תפתח מדור דרושים!

ואני מוכן להתערב איתך שתמצא מודעות בהן כתוב במפורש שהדרישה היא לבוגרי טכניון בלבד, או שנותנים יתרון לבוגרי הטכניון. לא תמצא הודעה אחת בה יש דרישה בלעדית לבוגרתי ת"א. אבא שלי מנהל פיתוח בחברת היי-טק בצפון, הוא ייעץ לי ללכת על הטכניון, כי משם יוצאים המהנדסים הכי טובים, איתו אני לא יכול להתווכח...:)

odedee

New member
אנשים, איפה אתם חיים... צאו מההלם.

אתה פתחת פעם מדור דרושים? ראית שם מודעה שמבקשים בה בוגרים של מוסד ספציפי? לא ראיתי שום מודעה כזו מימי. לא לבוגרי טכניון, לא לבוגרי ת"א ולא לבוגרים מירושלים. אולי פעם, "לפני שנים רבות, רבות" אפשר היה לראות מודעות כאלה. לא עוד. מזמן לא. מי שיראיין אותך לעבודה רוצה לדעת שעומד מולו אדם איכותי. לא רלבנטי איפה למדת. יש מהנדסים מעולים שיצאו מהטכניון ויש מהנדסים מעולים שיצאו מת"א. יש גם מהנדסים חרא שיצאו מהטכניון ויש מהנדסים חרא שיצאו מת"א. איש לא יודע איזה פרופורציה יש ביניהם וזה גם לא רלבנטי. בקיצור, רלבנטי האדם, ואילו המוסד לא רלבנטי. פשוט לא מעלה ולא מוריד. מה נראה לך, שתיכנס לראיון עבודה, והמראיין ישמע שלמדת בטכניון ויאמר מיד "מצוין, התקבלת"? הוא ירצה לתהות על קנקנך באופן אישי, כי כאמור אתה יכול להיות או חרא או מעולה, ולא משנה איפה למדת. אם אתם אנשים טובים, תצליחו, ולא משנה איפה למדתם. אם אתם אנשים גרועים, לא ירצו אתכם, ולא משנה איפה למדתם. פשוט מאד. ואגב, אתה כבר ילד גדול. אתה יכול גם יכול להתווכח עם אבא, ואבא לא אלוהים וכן טועה לפעמים.

greenguy2002

New member
כן אני ראיתי מודעות כאלה!!!

כי אבא שלי מפרסם כאלה, והוא לא היחיד!!!

Hawk17

New member
לא בדיוק...

הדרישה למהנדסים מהטכניון בלבד כתנאי קיימת במודעות דרושים להנדסה אזרחית בלבד. לא ראיתי אף פעם משהו כזה עם שאר ההנדסות........ מה שכן, יש מקומות אשר עשויים לתת עדיפות לבוגרי טכניון.......

למעלה