בעלי חיים בעזה

מתוקית99

New member
בעלי חיים בעזה

היום דיברתי עם וטרינרית ממשרד החקלאות לגבי טיפול בבעלי חיים פצועים בעזה, היא מה זה עצבנה אותי, ניסתה כל הזמן להרתיע לגבי העברת בעלי חיים לארץ בזה שהם יכולים להדביק את כל בעלי החיים בארץ, ואם אני רוצה את זה על המצפון שלי, ושלוקחים בעלי חיים משם זה גזל, כי אח"כ הבעלים חוזרים ומחפשים אותם. אמרתי לה שאם היה לבעלים אכפת מהבעלי חיים שלהם, הם לא היו משאירים אותם מאחור, היא המשיכה בשלה.

עכשו ראיתי שמעבירים רופאים לעזה לטפל באנשים שם, למה אי אפשר להכניס גם וטרינרים לטפל בבעלי החיים שם.

ראיתי בטלויזיה חמור פצוע שם שרוע על הרצפה, מרים את הראש כשעברו שם אנשים עזתים שאפילו לא הסתכלו עליו, ושמט את הראש באפיסת כוחות.

מחמורים בטוח לא אכפת להם, החמורים שם רק סוחבים עגלות עם כל המשפחה + כל המטלטלין שלהם, היום ראיתי בטלויזיה חמור רתום לעגלה ליד הבית
באפיסת כוחות. הם מנצלים אותם וזורקים אותם אח"כ קיבינימט, בשבילם בעלי חיים הם זבל.

מתוקית99

New member
אני לא יודעת, ראיתי את זה בטלויזיה, אפשר להוריד מהאתר

של הערוץ בו זה שודר?

חלאה

New member
המקור שלך, נשמה, חיים, עיניים. העתקת מידע מסוים

ממקום מסויים, המינימום שמתבקש הוא לתת כבוד לאותו מקום שממנו העתקת מידע (קרדיט).

Lhuna1

New member
ההודעות שלך גזעניות

גם אנו היהודים בארץ מתייחסים לבעלי החיים כמו לזבל, לכי פעם ללול או למקום הגידול של עגלי חלב ותביני.
גם בתקופת מלחמת לבנון השניה הרבה אנשים מצפון הארץ ברחו למרכז ונטשו מאחור את חיות המחמד שלהם.
בכל העולם מתייחסים רע לבעלי החיים, כולל אנשים עשירים שחיים ברווחה.
אז לבוא בטענות בעניין דווקא לאנשים תחת עול כבד של מלחמה ועוני כבד שנאבקים על השרדותם שלהם (ולא רלוונטי מי אשם במצבם) - רק כי הם ערבים, זו גזענות לשמה.
&nbsp
&nbsp

מתוקית99

New member
הגישה של ערבים לבעלי חיים בחוסר אכפתיות לא חדשה

זה לא מהיום, ואתם יכולים לטעון שאני גזענית עד מחר, לא אכפת לי

Lhuna1

New member
לא אכפת לך, אבל לנו אכפת

בתור נכדה לניצולי שואה, מפריע לי מאוד לקרוא הודעות גזעניות בפורום ישראלי.
&nbsp

Lhuna1

New member
לא אכפת לך, אבל לנו אכפת

בתור נכדה לניצולי שואה, מפריע לי מאוד לקרוא הודעות גזעניות בפורום ישראלי.
&nbsp

חלאה

New member
כמה אירוני, למחות על גזענות נגד ערבים ובאותה נשימה

להשתמש בגזענות נגד כלל אוהדי בית"ר ירושלים.

Lhuna1

New member
לא יודעת אם זה נכון ולא רלוונטי אבל זה לא אותו דבר

כיוון שיחס מחפיר לחיות יש בכל העולם וגם אצלנו, ואונס חיות לא, ככל הידוע לי.
בכל מקרה, אם זה נכון, זה לא גזענות להגיד את זה, אבל עצם העובדה שבוער לך להגיד דברים רעים ספציפית על ערבים מעידה על סבירות גבוהה לגזענות מצידך.
בכל העולם ועל כל עם גזע וקבוצה אתנית יש דברים רעים, נגיד בבלגיה יש הרבה פדופילים, אבל את זה לא בוער לך להגיד.
לכל מי שמבקר את ישראל אנחנו קופצים בקריאות אנטישמי, גם אם הוא אומר דברים עובדתיים.
זה אותו דבר.

yifatyona2107

New member
בעיניי זה בעיקר עצוב

למיטב ידיעתי זו תופעה מוכרת באוכלוסיה כפרית בכל העולם.
אין זה הוגן להכליל את הערבים בנושא הזה ובכלל.

yifatyona2107

New member
אני רוצה להזכיר

כי מדובר בפורום זכויות בעלי חיים,
וחבל שדיון בנושא כאוב וחשוב כמו בעלי חיים במלחמה יורד למקום של הערות אישיות מזלזלות.
אני מבינה כי כולנו נמצאים בתקופה לחוצה עם רגישויות רבות,
אך, עדיין, חשוב לשמור על הפורום הנוכחי כעל במה לדיונים על בעלי חיים תוך התבטאות נאותה הדדית.

למעלה