בעלי חיים אצל ערבים

מתוקית99

New member
בעלי חיים אצל ערבים

ראיתם בטלויזיה איך בעזה קונים עופות חיים? כל אחד לוקח שתיים, ימח שמם.

לכו תדעו מה עושים שם לבעלי חיים, אם אנשים קוברים חיים, תארו לכם מה עושים לבעלי חיים.
מי יודע מה עובר על בעלי חיים בעזה בהפצצות ובכלל במדינות ערביות אחרות, לא שפה הם לא סובלים.

נכון שגם אנשים סובלים במלחמות, אבל בעלי חיים לא מבינים מה קורה.

הלוואי שיכולתי להפסיק את כל הסבל של בעלי חיים בעולם. בכפרים ערביים בארץ אי אפשר לעשות כלום,
זה מה זה מתסכל.

עמית184

New member
ראיתם בטלויזיה איך בתנובה שוחטים עופות חיים?

כל אחד שוחט שם אלפים, ימח שמם. ולכו תדעו מה עושים שם לאפרוחים, אם אנשים קוברים חיים, תארו לכם מה הם עושים לאפרוחים, לא אתפלא אם גם אותם הם גורסים או סתם קוברים חיים.

בקיצור, סבל לא פחות לבע"ח קיים גם אצלנו - במשחטות, במפעלי המוות של הבשר, הביצים והחלב, רבבות עגלים עושים את דרכם מדי שנה מאוסטרליה הרחוקה לנמל אילת במשלוחי מוות מזעזעים, ועוד ועוד ועוד.

אם תשווי למשל את צריכת הבשר לנפש בחברה הישראלית לעומת צריכת הבשר לנפש בעזה, תופתעי לגלות שאנחנו צורכים בשר פי כמה וכמה יותר מאותם "ערבים" משוקצים. משמע - אנחנו, הישראלים, ה"נאורים", ה"מתורבתים", שכותבים בפורום זכויות בע"ח, גורמים במו ידינו ובמו פינו סבל למספר רב יותר פי כמה וכמה של בע"ח מאשר אותם "ברברים" בעזה. כל אחד מאיתנו, בממוצע, גורם באופן ישיר לסבל מזעזע למספר רב פי כמה של בע"ח מאשר כל עזתי בממוצע. פי כמה וכמה.

עצתי - אם כל אחד מאיתנו יעשה את המקסימום, אבל באמת את המקסימום כדי למזער או למנוע את סבלם של בעלי החיים בסביבתו הקרובה (למשל בעיר מגוריו), אם ע"י התנדבות או סיוע לעמותות, בטח ובטח ע"י עשייה אישית כמו התנזרות ממזונות מן החי (בשר, חלב וביצים), יאמץ כלב או שניים, יאכיל את חתולי הרחוב שמתחת לביתו וכהנה וכהנה - אם כל אחד יעשה את המעט הזה, העולם של כולנו ייראה טוב יותר. אין טעם לחשוב על מה שקורה בעזה, מצרים, סין, הודו, ברזיל, קנדה או נורווגיה (למרות שלפחות לגבי הזוועות של השתיים האחרות אנחנו כן יכולים להשפיע במידה כזו או אחרת על ממשלותיהן הדמוקרטיות - ע"י הפגנות ולחץ של דעת הקהל הבינלאומית).

מתוקית99

New member
אם שמת לב בכלל למה שכתבתי

אז תראה שכתבתי שאני יודעת שגם בארץ סובלים בע"ח.

ואיך אתה יכול לדעת שאני לא כבר עושה את מה שכתבת שצריך לעשות?

למה תמיד לשפוט, לבקר ולחנך?

הפורום הזה קיים כדי לשתף דברים שכולנו מרגישים, שיהיה איפה לדבר על הדברים האלה,
ובמקום זה רק תוקפים כל מי שמעז לכתוב משהו בפורומים האלה.

אני לא יודעת למה אני טורחת בכלל להכנס לפורומים האלה.

עמית184

New member
וואיי וואיי וואיי, בחיי שלא תקפתי ולא שפטתי

כתבתי בעדינות "עצתי וגו'". העצה תקפה לך (ואם את כבר עושה - אדרבא) וכמובן לכולם.

בחיי, אנשים נעשו טאצ'י. עצבים חשופים. אני מקווה שזה רק בגלל המצב.

yifatyona2107

New member
אני מבינה את התיסכול

שבא עם התחושה שהסבל מגיע מכיוונים שונים, מציף ומאיים להטביע את הנפש.
אני משתדלת לעשות את שביכולתי: בין אם זה אימוץ חתול מהרחוב, התנדבות בעמותה באיזור מגוריי וכדומה.
קשה מאוד להכיל את הסבל של כולם. הנחמה היא בהתמקדות במעשים שיש ביכולתי לעשות.
עזרה היא גם במעשים יומיומיים כמו בחירה של קניית מוצרים מסוימים הפוגעים באופן מינימלי בבעלי חיים,
טיפול בבעל חיים אבוד וכדומה.
אני חושבת שגם בכפרים ערבים ניתן לעשות. צריך לחשוב על יוזמות נקודתיות בתחום הסברה התנדבותית.
מתחילים בקטן וממשיכים משם.

למעלה