בעיר ההריגה

איזה סיפור פיקנטי

אני תוהה, עם כל הסיפורים האלו, למה כל מה שהמורה שלנו לספרות מצאה לנכון לספר לנו היה על הסבא הדתי שלו?

een ogenblik

New member
או מדוע מורות לספרות טוענות

שאין לביאליק שירי אהבה, ולכן "הכניסיני תחת כנפך" חייב להיות שיר על אהבת השכינה של עם ישראל. (כן, בטח. אב'שלי אמר לי שמורות מתבלבלות תמיד בין "שכינה" ל"שכנה".)

אני חושדת שזה מאותה סיבה

שכל מה שאנחנו יודעים על רחל זה שהיתה לה שחפת (למרות שגם סיפור חייה ואהבותיה פיקנטי) ומאותה סיבה שרחב היא מוכרת מזון. אני את רחל ולאה גולדברג למרות בית הספר. אני כן חושבת שיש מקום ללמד שירים שלהן, אבל בחירת השירים לוקה בחסר. רב השירים שמלמדים בבית ספר הם שירים שקשה מאד לבני נוער להתחבר אליהם, כשברזומה של שתיהן יש שירים שבני נוער היו בהחלט יכולים לאהוב או להתעניין בהם והם לדעתי לא פחות טובים.

siv30

New member
דווקא כאן, יש שתי פרשנויות

אחת היא באמת אהבת השכינה אבל השניה הוא שיר למניה שוחט, שבגלל אופי היחסים בינהם הוא ראה בה מעין אמא המכניסה ילד ומחבקת אותו בחיקה...

siv30

New member
אגב רבים משרי הטבע שלו נכתבו

במסווה של שירי טבע ובברור שירי האהבה נכתבו לה. בתקופה שלהם אישה שלא יכלה ללדת היה כתם רציני ואפשרו לגבר להתגרש, אבל ביאליק היה מחויב מצפונית למניה שוחט למרות אהבתו העזה באמת לאירה. שמי לב לשורה בשיר "נראה ציץ נראה ציץ..."

Pinar

New member
Sivan - Manya Shochat

Who is this Manya Shochat that you mention ? It could not be the famous Manya (the wife of Israel Shochat, members of Hashomer) since her biography is known and Bialik is not part of it. By the way, I want to take this opportunity and recommend about the book Shevet Hanoazim who tells her story. I read it many years ago, I cannot recall the author. It is not a masterpiece but it is a pleasant way to learn a piece of a history

למעלה