אויש חייבת לשתף אתכם ברכילות
שידועה לי על ביאליק ותראו איך השירים שלו מקבלים גוון שונה: ביום עיון אחד, הביאו מרצה בנושא מטבעות והתפתחות היסטורית (מרצה מעולה שאני לא זוכרת את שמו וחבל מומלץ בחום) . בדיון עלה גם נושא ביאליק והסתבר שהבחור מכור לביאליק ועקב אחר ההיסטוריה שלו. ביאליק התחתן עם מניה שוחט בשידוך. לא היה להם ילדים והם לא לגמרי התאימו. הוא עזב אותה ברוסיה הלבנה ובא לבקר בארץ בעקבות הרעיון הציוני, אבל יש כאלה שאומרים בעקבות אהבתו לאירה יאן האומנית הציירת, אישה גרושה ואם לבת מתבגרת שעלתה לארץ והתישבה בירושלים ב-1908 והמתינה כאן לאהובה הנשוי חיים נחמן ביאליק. כאשר מגיע המשורר הנערץ לביקור בארץ ישראל מתנפצת תקוותה שיעזוב למענה את אשתו, ומעט אחרי נסיעתו משיגה אותה מלחמת העולם הראשונה והשליטים התורכיים מגלים אותה למצרים. הוא לעומת זאת חוזר לארץ ב- 1924, ומרוב אהבה לאישה כתב לה את השירים "היא יושבה על החלון וסורקה שערה" או "קומי צאי אחותי כלה קומי צאי קומי צאי...". יש כאלה שסבורים שהוא לא יכל לבגוד במניה, לכן יש בשירים שלו תשוקה אצורה גולמית המביעה את המאווים הכמוסים שלו. מאחר שאהבתו לא הייתה ברת מימוש הוא עזב את הארץ, אם אני לא טועה שירו מאחורי הגדר מבטא את צער הפרידה מאהובתו, שאהבתו אליה מעולם לא התממשה...