בעיית שכנים;

600RR

New member
בעיית שכנים;

יש לי שני רועים גרמנים. אחת בת 5 ואחד בן 8. הם הילדים שלי, המשפחה שלי. לעיתים הם נובחים מעט מהחלון כשעובר כלב למטה. השכנים מאיימים בתביעות ובשאר איומים וטוענים שהכלבים הורסים להם את החיים. מדובר בבניין משותף. מיותר לציין כי יש עוד כלבים בבניין וישנם המון כלבים אחרים שנובחים בבניינים אחרים (מה לעשות ... יש להם הרבה על מה לדבר
) אני נטרף מהעלוקות\שכנים האלה. מישהו יודע מה אני יכול לעשות כדי להוריד אותם מהצוואר שלי ? נ.ב : למען גילוי נאות, הכלבים אכן נובחים לעיתים (רחוק מכפי שהשכנים טוענים אך אכן, זה קורה לעיתים בשעות מאוחרות). אין דרך להסביר לכלבים שגרים מסביבנו דפקטים. אני גם סוגר את החלונות כמה שאני יכול (רק פתחי אוורור. יש פתרון ? מה הם יכולים לעשות ?

aki34

New member
שכנים זה עניין מסובך

לא קשור בכלל לכלבים או לחוק מסויים, בני האדם גרועים לעיתים מחיות טרף, השכנים, אם יקבלו את הקריזה יכולים לפגוע בך או בכלבים. הפתרון- לעבור דירה.

600RR

New member
הדירה שייכת לי

לעבור דירה זו לא אופציה. מפגיעה פיזית אינני חושש, לא בי ולא בכלבים. חששתי יותר בכיוון משטרה או בית משפט. שאלתי היא האם ישנו תקדים להחרמה או סילוק של כלב מדירת מגוריו ?

amichai58

New member
אין להם סיכוי בבית משפט או משטרה !

מותר לגדל 2 כלבים. תודיע את זה ל2 שכניך. אגב, כשוטר מתנדב, כשקוראים לנו על הקמת רעש - אם אנו מגיעים למקום וכבר אין רעש, אנו פשוט מסתובבים והולכים ומודיעים במוקד שהרעש כבר נגמר. אף אחד לא מחפש מישהו שכבר לא עושה רעש לכתוב לא תלונה. ומשטרה לא מגיע תוך דקה מהקריאה, אל תדאג. (אם לא מחכה לנו שם המודיע, ובד"כ הוא לא מחכה - הוא פוחד ומעדיף לעשות זאת בעילום שם). עצתי לך - בלי רגשי אשמה. מותר לך לגדל 2 כלבים. כלבים חיו עם אנשים מזה אלפי שנים וזה רגיל. ופה ושם נובחים. ומותר גם לחנך אנשים בעייתים כמו שכניך, כי אחרת הם יחשבו שהכל מגיע להם וגם יציקו לאחרים. אם השכנים רגישים במיוחד - גם להם צד בענין ובפתרונו. ולך כשכן טוב חובה מוסרית להשתדל לא לעשות רעש מוגזם. פה ושם נביחה זה לא מוגזם. שנה טובה, ושכנות טובה.

תשובה

קודם כל, זה שהכלבים נובחים בשעות מאוחרות ומפריעים, זאת בעיה. גם לי אם זה היה מפריע הייתי מתעצבנת, בייחוד כשיש תינוקות וילדים קטנים שזקוקים לשנת לילה ארוכה. דבר שני, ולשמחתך, לשכנים כמעט ואין מה לעשות עפ"י חוק. ואני אפרט. אם הם יתקשרו למוקד 106 כשהכלבים נובחים, אז יגיעו פקחים למקום לבדוק. אבל....עד שהפקחים מגיעים, אם בכלל, לוקח הרבה זמן, בנתיים הכלבים וודאי ישתקו (כתבת שהם לא נובחים הרבה זמן) ולפקחים לא נותר לעשות דבר. אם הם ישמעו את הכלבים נובחים הם יזהירו אותך, מקסימום, בלי דו"ח בלי כלום. אם השכנים ירצו להתלונן במשטרה, הם יצטרכו להגיש תלונה "על רעש בלתי סביר" שזה כולל בדיקה שהם יצטרכו לעשות באופן פרטי עם מודד פרטי בכמה מאות שקלים (מדידת דציבלים), כי החוק אומר שאדם לא יכול לקבוע מה זה רעש בלתי סביר ע"י שמיעה, אלא רק ע"י מדידה שלא חלה על הרשויות. וגם אז מקסימום תקבל אזהרה. בקיצור בלאגן שלם שבשורה התחתונה הם יעקמו את הפרצוף, יצעקו, יקללו, אולי יחבלו, אבל חוקית יהיה להם מאד מאד קשה לפגוע בך. אני מציעה שתעשה משהו לטובת הביניין, משהו שיחשב כזה שבאת לקראתם והראת שאכפת לך מהם ושכדאי שיהיה להם אכפת גם ממך. בכל אופן ובצורה כלשהי, הכלבים גורמים להם לרעש. ותתחשב, כמו עכשיו, כמה שאתה יכול. מקווה שעזרתי

600RR

New member
תודה על התגובה המהירה

אפרופו ילדים קטנים. יש תינוק בדירה לידי שצורח אך ורק בין 3 לפנות בוקר ועד 6. אלה השעות שלו. אז בעניין ילדים שצריכים את המנוחה, הם דווקא יסתדרו יופי. נראה לי שהצווחות של התינוק שנשמעות כמו נסיון שחיטה לא מוצלח של פר זייפן ומסורס הן הרבה יותר מטרידות מהנביחות המהממות של הילדים שלי. אבל אני לא נכנס לזה. ממש תודה על התגובה ועל הידע, אני מנסה להתחשב כמה שיותר (סוגר חלונות וכו') אז ...שוב תודה.

be_roo

New member
אהעיצה שקיבלת למעלה אכן טובה

אין ברירה, והאחריות על הקטנת הרעש היא עליך. לצערנו חיות מחמד אינן במעמד של תינוקות, ושום בית משפט לא יורה להורים לוותר על התינוק הצורח שלהם, אבל הוא בהחלט יכול לעשות זאת כאשר זה נוגע לכלבים. עיצה פרקטית, סגור לגמרי את החלון וקנה מאוורר פשוט כדי שלא תחנקו בלילה.

amichai58

New member
לא נכון - יש גם רגישים מדי

לא נכון שהאחריות על רעש היא רק על מי שפשוט מגדל כלב שנובח בצורה סבירה. מותר וחוקי, וסביר. מי שרגיש במיוחד, גם לו חלק בעניין ובפתרונו. זה לא רעש שכל אחד היה מגיב כמוהם. הרוב לא היו מגיבים כך, ויש להעמיד שכן רגיש במיוחד בגבולות, ולא לתת לו למרר את החיים.

כ כ

New member
תתפלא אבל יש להם case

נתחיל בזה שאם הנביחות הן שיטטיות ואחרי כמה פאקסים לוטרינר העירוני אתה תקבל התרעה - מכאן בשלב הבא ישלח פקח אם השכנים יחליטו שהם הולכים עד הסוף אז הם יקחו מודד רעשים שבמידה ויוכיח שהרעש הוא בילתי סביר אז תאלץ לשלם ובגדול בנוסף לקנס הם יוכלו לתבוע אותך בבית דין לניזקין שים לב שהקנס בחוק על רעש בילתי סביר הוא עד 20000 ש"ח ויש תקדימים כאלה יסלחו לי כל אוהבי הכלבים למינהם אבל אני תומך בשכנים נביחה של כלב היא בדומה לצעקה של אדם דרך החלון גם אתה היית מתעצבן אם היו צועקים לך דרך החלון בשעות לא סבירות כמו שאני רואה את זה יש לך כמה אפשרויות בינהם לסגור את המרפסת בשעות שהן לא סבירות, לקחת את הכלבים לאילוף ויש אילוף בנושא הזה זה יהיה יותר זול - וגם ירגיע את השכנים להתעלם - לקחת את הסיכון ולהמשיך לשבש לשכינך את החיים יום נעים

amichai58

New member
אז השאלה פה היא מי באמת מגזים

לפעמים בעל כלב מגזים לפעמים שכנים נודניקים מגזימים. אז אולי עיצה - קח אתה מודד רעש, ותראה אם הוא סביר או לא ואז גם תהיה לך תשובה לווטרינר העירוני

kippi12

New member
הוא לא יכול לקחת

מדידת הרעש צריכה לעשות מדירת השכנים בנוסף מדידת רעש היא מעין כרה מצידו שאכן יש בעיה אני לא חושב שהוא בשלב הזה

שני דברים

קודם כל, היה מולי תינוק שבכה כל הלילה וכנראה אף אחד לא ניגש אליו. התלוננתי בשירות למען הילד ובמשטרה ועשו להורים "ריענון" של החוקים . כי מסתבר שהם היו משאירים את התינוק בוכה ולרוב לבד. אז ככה שגם על בכי מוגזם של ילדים אפשר להתלונן ובמקרה הזה אפילו רצוי לטובת הילדים. דבר שני, יש לי איזה שמוק אחד מול המרפסת בסלון שיש לו תוכי גדול. כל בוקר ובייחוד בשבתות וחגים, הוא מוציא את הכלוב שלו לשמש והתוכי צווח בקולי קולות ומעיר את כולם בשבע בבוקר. והוא, בעל התוכי, סוגר את המרפסת וחוזר לישון! ובזמן הזה, בא לי לירות לו בתוכי. הוא חוצפן אגואיסט ושמוק. וביום שאני אמצא מישהו שיסכים לעשות עבורי את זה, זה יהיה יומו האחרון. אני בדיעה שכל אחד יעשה בבית שלו מה שהוא רוצה וכמה שהוא רוצה, כל עוד זה לא מפריע לאף אחד. מצד שני, אני מודעת לזה שיש הרבה אנשים שהכלב שלי מפריע להם בעיניים, אז הם מפתחים סימפטומים דימיוניים בהם יכולים להתלונן ולהאשים אותו. שהכי מוזר בינהם היה שהשכנה מתחתי אמרה שהיא אלרגית לפרווה שלו, כי מאז שהוא אצלי יש לה נזלת כרונית. (מדובר בכלב יורקשייר זעיר, לא בסאן ברנארד)

be_roo

New member
אין קשר בין המקרים

השארת תינוק ללא השגחה היא עבירת הזנחה על פי חוק וקשורה לעבודה סוציאלית. אם התינוק היה בוכה כאשר הוריו בבית ומטפלים בו, לא היית יכולה לעשות דבר בנידון. הם קיבלו "אזהרה" לא בגלל הרעש אלא בגלל ההזנחה. וכולי תקווה שעניין הירי בתוכי הוא ניסוח בהגזמה. ובכל מקרה ניתן במקרה זה לפנות לגורמים הלרוונטים ולהתלונן

be_roo

New member
הכל תלוי בסיטואציה המסויימת

אני מכירה מישהו שמגדל עשרות תוכים בחצר ביתו הפרטי בישוב מסויים. אם זה היה בעיר זה מן הסתם לא היה נסבל (שריקות כל בוקר עם הזריחה), אבל מאחר ולא מדובר במקום עירוני וגם כך יש ציפורי בר רבות שמצייצות כל בוקר, התוספת של התוכים היא משנית. ובמקום מסויים גם נעים לשמוע את השריקות המיוחדות שלהם כשיושבים בגינה. בקיצור, כל מקרה לגופו. חג שמח לכולם.

בואי תשמעי את "השריקות המיוחדות"

את מוזמנת אלי לשמוע את הצרחות האלו שנשמעות הרבה יותר כמו צווחה מאשר כמו ציוץ. אני יודעת שזה נורא מפריע גם לו (לבעליו), בגלל זה הוא מוציא אותו למרפסת וסוגר את הדלת וממשיך לישון. אנחנו מדליקים כל הזמן מזגן כדי להשאיר את החלונות סגורים. ציפורי בר זה נעים ועדין ונפלא. וזה בכלל בכלל לא דומה. ואני רצינית בנוגע להזמנה, אני אשמח להכיר את מי שעומדת מאחורי כל התשובות המעניינות..........

amichai58

New member
תפני את השכנה עם האלרגיה לרופא

יש תרופות. לא בטוח גם שההבחנה שלה נכונה.

למעלה